Skip to main content

Inlandsbanen - unik togrejse i Sverige

Tag med på denne uforglemmelige togrejse gennem Sveriges smukke landskaber, hvor vi skal opleve de grønne skove, vildmarker og den samiske kultur. Den fængslende stilhed akkompagneres af toghjulenes buldrende slag mod skinnerne, og fra togvognens første parket oplever vi den blændende panoramaudsigt ud over de svenske dybblå, brusende fjorde og den imponerende natur.
Det er den sidste, autentiske natur i hele Europa, som møder os på denne vej, der strækker sig 746 kilometer fra Östersund via Polarcirklen til Gällivare. Der bliver også rig mulighed for at opleve både rensdyr, elge og et forladt bjørnebo. Nyd roen, når den forener sig med den storslåede natur - og forbered dig på en rejse, der giver velvære til dit sind.

Højdepunkter
✓ Oplev de kendte små Dalerheste i træ ved et besøg hos hos designeren Leif Wikner
✓ Besøg på ishotellet i Jukkarsjärvi
✓ Se det velkendte fjeld- og samermuseum Ajtte
✓ Dansk rejseleder

Program dag for dag
1. dag: Afrejse og ankomst til Trollhättan
2. dag: Trollhättans sluser og vandfald - SAAB og videre til Falun
3. dag: De kendte Dalerheste og besøg hos designeren Leif Wikner
4. dag: Inlandsbanen fra Värmland til Lapland, midnatssol over Polarcirklen
5. dag: Ishotellet i Jukkarsjärvi og den gamle samiske markedsplads Sámi Siida
6. dag: Fjeld og Samermuseet Ajtte, Storforsen og ”Guldbyen” Skellefteå
7. dag: Besøg i ”osteriget”, Höga Kusten og videre til Sundsvall
8. dag: Hälsingegården Erik-Anders og Norrköping
9. dag: Hjemrejse via Sjælland og Fyn

Er arrangeret som læserrejse for Jysk Fynske Medier og kan med fordel bestilles på Avisfordele.dk (Kræver abonoment på minimum 1 måned)

Hurtigsøgning

Opsamling

07:00 Nyborg station, Banegårdalléen
07:45 Odense, Ørbækvej 100
08:30 Fredericia Banegård
09:00 Kolding, afkørsel 63 Bramdrupdam ved pendlerplads
10:00 Vejle, afkørsel 60 ved Bilka
10:15 Horsens, Q8 ved Lund
10:45 Skanderborg, ved Stationen
11:05 Århus, Samkørselsplads Søften/Lisbjerg afkørsel 46
11:25 Randers pendlerplads, afkørsel 40
11:45 Hobro V, afkørsel 35 pendlerparkering
12:30 Ålborg afk. 26 pendlerparkering
13:15 Frederikshavn, Stenaline Terminal (Ålborg på hjemrejse)

Tidspunkter er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.

Dagsprogram

 • 1. dag:: Afrejse og ankomst til Trollhättan

  Efter opsamling kører vi videre til Frederikshavn, hvorfra vi sejler mod Göteborg først på eftermiddagen. Efter ankomst kører vi langs Götakanalen mod vores hotel i Trollhättan og undervejs passerer vi bl.a. den smukke Bohus Fästningen. Efter indkvartering på hotellet spiser vi en god middag på hotellet.

 • 2. dag:: Trollhättans sluser og vandfald - SAAB og videre til Falun

  Vi spiser morgenmad på hotellet og skal herefter på en byrundtur i Trollhättan, hvor vi blandt andet går langs kanalen og oplever det hyggelige sluseområde Gamle Dal, vandfaldet samt bilfabrikken Saabs spændende museum. Vi fortsætter herefter videre mod vores hotel i Falun, hvor værelserne og middagen venter.

 • 3. dag:: De kendte Dalerheste og besøg hos designeren Leif Wikner

  Vi fortsætter vores færd videre nordpå gennem Finnbygderne i Dalarna. I Nusnäs stopper vi ved ”Nils Olssons Hemslöjd”. Allerede i 1700-tallet begyndte skovarbejderne i byerne ved Mora at snitte træheste i deres hytter om aftenen. I 1830-tallet fik dalarhestene de berømte blomstermønstre, som i dag kaldes kurbits. Inden vi når til den Jämtländska metropol Östersund gør vi et stop ved Leif Wikner i Persåsen, en familievirksomhed som har eksisteret i over 45 år. Leif Wikner er en svenske designer som fremstiller unikke håndlavet møbler og kunsthåndværk i forskellige træsorter fra de Jämtländska skove.
  Håndværket og passionen for træ har Leif og Margitj Wikner givet videre til deres 4 sønner. Vi skal på en interessant rundvisning og hvem ved, måske køber vi et æg eller en hane designet af Leif Wikner og håndlavet i hans snedkeri. Ved ankomst til Östersund checker vi ind på vores hotel og nyder en god middag sammen.

 • 4. dag:: Inlandsbanen fra Värmland til Lapland, midnatssol over Polarcirklen

  I dag skal vi opleve rejsens absolutte højdepunkt Inlandsbanen fra tidlig morgen til sen aften. Vi stiger ombord på toget og den vidunderlige rejse på 746 km fra Östersund til Gällivare kan begynde! Vi passerer naturskønne landskaber, brusende elve, heder og grantræer, der rejser sig stolt langs sporet. Og den fængslende stilhed akkompagneres af toghjulenes slag mod skinnerne. Vi krydser flere elve og chancerne for at få øje på et rensdyr – eller endda en elg er ret store! Der bliver flere stop undervejs og i Vilhelmina venter der en lokal frokost med Nordländske specialiteter af friske råvarer af højeste kvalitet på Bergmans Fisk og Vilt. Gårdbutikken har ”høstet” flere udmærkelser og priser og har bl.a. vundet 14 guldmedaljer i de svenske mesterskaber i madhåndværk. Vi fortsætter mod Norrlands indland og gør et stop for middag på vejen. Et af de sidste højdepunkter på turen med Inlandsbanen er stoppet ved Jokkmokk, lige syd for Polarcirklen. Du får chancen for at følge jernbanesporene til fods, Cirklen er tydeligt markeret og det er muligt at tage billeder. Vi fortsætter det sidste stykke vej via Vaikijaur til slutdestinationen Gällivare, hvor vi ankommer midt på aftenen.

  Inlandsbanen fra Värmland til Lapland, midnatssol over Polarcirklen
 • 5. dag:: Ishotellet i Jukkarsjärvi og den gamle samiske markedsplads Sámi Siida

  Vi nyder en god morgenmadsbuffet på hotellet inden vi begiver os ud på nye eventyr. Ved den gamle smukke Vasaelv ligger den Gamla Kirke, som af de lokale også kaldes ”Lappkyrkan” fra 1751. Vi gør et stop, inden vi fortsætter via midnatssolvejen til Jukkasjärvi, hvor vi skal på et spændende besøg på Ishotellet. Her fortæller vores guide om selve bygningen af ishotellet og viser os krystalklare skabelser af is fra Torne elven. Ishotellet er det største
  ishotel i hele verden og er på hele 5.500 kvm. Inde i hotellet er der blandt andet en isbar, kirke og smukke suiter skabt af kendte kunstnere.
  Vi fortsætter herefter til den gamle samiske markedsplads, Sámi Siida.
  Her får vi fortalt om samernes historie og traditioner og vi får mulighed for at møde renerne på nært hold. Efter rundvisningen spiser vi en traditionel samisk frokost i jättekåtan (et stort samer telt).
  Vi gør et besøg i Jukkasjärvi trækirke, hvor Bror Hjorts kendte altertavle fra 1600-tallet hænger og slutter dagen af med et besøg i kirken i Kiruna inden vi kører tilbage til Gällivare, hvor vi igen overnatter.

  Ishotellet i Jukkarsjärvi og den gamle samiske markedsplads Sámi Siida
 • 6. dag:: Fjeld og Samermuseet Ajtte, Storforsen og ”Guldbyen” Skellefteå

  Vi forlader Gällivare og fortsætter vores rejse til Jokkmokk, hvor vi gør et besøg på det velkendte fjeld- og samermuseum Ajtte. Snart forlader vi Lappland og kører ind i Norrbotten, hvor vi gør et stop ved den smukke Storforsen – Europas største strømfald med vandfald i Piteelven. Storforsen fryser aldrig trods temperaturer på -40 grader celcius om vinteren. Vi fortsætter videre mod Den Botniske Bugt og i Älvsbyn ser vi den gamle kirkeby, og kommer via Piteå endelig til ”Guldbyen” Skellefteå. Lige siden 40`erne har man i disse egne støbt guld. Skelleftefältet, som løber fra Skelleftå og ca. 150 km mod vest, er et af verdens mineralrigeste områder.

  Fjeld og Samermuseet Ajtte, Storforsen og ”Guldbyen” Skellefteå
 • 7. dag:: Besøg i ”osteriget”, Höga Kusten og videre til Sundsvall

  I dag venter os et spændende besøg når vi skal på besøg i ”Osteriget”. På Ostens lager i Ånäset lagrer man den berømte Västerbottenost. Under et besøg får vi fortalt om osteproduktionen efterfulgt af smagsprøve af delikatessen. Vi fortsætter langs Den Botniske Bugt forbi universitetsbyen Umeå og Örnsköldsvik og følger så den storslåede Höga kusten, som er det hidtil eneste rene naturverdensarv i Nordeuropa. Höga Kusten er den stejleste og højest beliggende kyst langs hele Østersøen og er beliggende i Ångermanland. Landskabet, som det ser ud i dag, er formet af istiden. Der er klipper, bugte og skove og en ubeskrivelig smuk natur. Ved den naturskønne Högakustenbroen gør vi et stop. Med sine 1800 meter er den Sveriges længste hængebro. Dagens mål er Sundsvall, hvor vi overnatter.

 • 8. dag:: Hälsingegården Erik-Anders og Norrköping

  Ved Nordlands ældste by, den charmerende træby Hudiksvall kører vi ind i landet mod Ljusdal. I disse egne findes noget meget unikt, nemlig Hälsingegårdene. Her byggede bønderne deres egne statelige gårde, som er blevet kaldt for ”træslotte”. Man byggede stort og meget og pyntede op efter egen smag med vægmalerier, tapeter, snedkerier og tekstiler. Vi fortsætter forbi Järvsö, hvor en af landets mest folkekære artister, Lill-Babs, voksende op. Herefter går færden videre ud mod kysten, hvor vi skal besøge Hälsingegården Erik-Anders. Erik-Anders er en af de syv Hälsingegårde som er optaget på Unescos verdensarvsliste i 2012. Ved aftenstid ankommer vi til vores hotel i Norrköping.

 • 9. dag:: Hjemrejse via Sjælland og Fyn

  Inden vi forlader Norrköping, spiser vi en god morgenmadsbuffet og kører herefter med passende pauser hjem til Danmark via Malmö og Øresundsbroen. Sent på aftenen er vi hjemme efter en fin og indholdsrig rejse i Sverige.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.