Skip to main content

Prag - Den gyldne stad - Advent

Julemarkeder er en populær begivenhed, der hvert år tiltrækker mange besøgende, og på denne rejse bliver vi taget med til de historiske kulisser i Prag og Dresden. I Dresden skal vi på byrundtur, der foregår både med bus og til fods i ”Tysklands Firenze”. Her skal vi også opleve pragtslottet Zwinger, den smukke Semper Opera og Frauenkirche, der ligger langs Elbens flodløb, og som er en kulturhovedstad værdig. Turen går videre mod Prag, hvor vi skal overnatte de næste tre nætter. Prag er kendt som den gyldne stad og byder på de smukkeste og mest romantiske julemarkeder. Vi skal på byrundtur og høre om Prags og Tjekkiets historie, og så skal vi bl.a. se Rådhuspladsen, domkirken St. Vitus, der er beliggende højt oppe med den smukkeste udsigt ud over hele byen, samt det jødiske kvarter med hyggelige brostensbelagte gader. Det bliver en uforglemmelig rejse med mange mindeværdige oplevelser..

Højdepunkter
✓ Byen med de 100 tårne
✓ Prøv en rigtig tjekkisk folkloreaften
✓ Prags gamle bycentrum
✓ Prags Borgområde Hradcany
✓ Sejltur på Moldau i aftenlys med spisning
✓ Dansk rejseleder

Program dag for dag
1. dag: Afrejse mod Prag
2. dag: Julemarkedsstemning i Dresden og Folklore i Prag
3. dag: Prag og aftensejltur med spisning
4. dag: Prags borgområde
5. dag: Start på hjemrejse

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse mod Prag
Vi kører mod Dresden og undervejs oplever vi forskellene mellem det gamle Øst- og Vesttyskland, selvom udviklingen i de østlige delstater er gået hurtigere, end mange havde forventet. Mellemovernatning og middag.

2. dag: Julemarkedsstemning i Dresden og Folklore i Prag
Sachsen var et selvstændigt kongerige indtil 1871, og hovedstaden Dresden bærer stadig tydeligt præg af denne status. Pragtslottet Zwinger, den smukke Semper Opera og Frauenkirche ligger langs Elbens flodløb og er alle en kulturhovedstad værdig. Særligt imponerende er det at se den genopbyggede by, der nætterne mellem 13. og 15. februar 1945 nærmest blev jævnet med jorden af allierede bombefly. Midt på formiddagen når vi Dresden og byrundturen foregår både med bus og til fods i ”Tysklands Firenze”. Der bliver naturligvis tid til at udforske julemarkedet ældste der den ældste og en af de mest kendte og traditionsrige i Tyskland. De næste tre nætter bor vi i Prag.
Folklore aften - en rigtig tjekkisk folklore oplevelse, med middag bestående af lokale retter, tjekkisk øl, vin, vand ad libitum og underholdning (Tilkøb – kr. 275,- Bestilles hos Panter Rejser)

3. dag: Prag og aftensejltur med spisning
I Prag gør man noget ud af julen og i byens gamle bydel er der pyntet op til jul og på de kendte pladser er der julemarkeder. Prag er således kendt for at byde på de smukkeste og mest romantiske kulisser til et julemarked Byrundturen foregår dels i bus dels til fods. Du hører om Prags og Tjekkiets historie og ser mange af byens mange seværdigheder. Rådhuspladsen, Teyn kirken, Skt. Nikolaj kirken, krudttårnet, det jødiske kvarter og kigger ind i en jødisk kirkegård, som er meget anderledes end en traditionel dansk kirkegård.
Aftenudflugten foregår på floden Vltava, måske bedre kendt under dens tyske navn Moldau. På sejlturen ser vi byens gamle bygninger i flot belysning. Under sejlturen er der buffet med kolde og varme retter. (Tilkøb – kr. 230,- Bestilles hos Panter Rejser)

4. dag:Prags borgområde
Dagens udflugt går til Prags kæmpemæssige Borgområde Hradcany. Vi bliver kørt til toppen af borgområdet, hvor hele området er bilfrit, så derefter foregår turen til fods. Vi besøger borgområdets “3 borggårde”, ser kongeslottet, vagtskiftet, Den gyldne Gade med de bittesmå huse og Prags store domkirke St. Vitus.

5. dag:: Start på hjemrejse
Prag forlades efter morgenmaden. Ad samme rute som på udrejsen ankommer vi til jeres opsamlingssted i løbet af aftenen.

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.