Skip to main content

Prag - Den gyldne stad - 6 dage

Prag har mange navne, og byens overskuelighed gør det nemt og bekvemt at komme rundt som turist. På denne rejse bliver der mulighed for at opleve det hele. Prag er absolut en af Europas smukkeste byer, og du kommer på byrundtur i ”Den gyldne Stad” med Karlsbroen, Rådhustårnet i Staré Mesto med det astronomiske ur, sejltur på Moldau, Borgområdet, aften med Folkloreunderholdning og meget andet. Turen går også uden for storbyen med besøg i Kutna Hora, som er berømt for sin Sankt Barbara Katedral, krystalfabrikken i Nizbor og det kæmpe jagtslot Karlstejn.

Højdepunkter
✓ Byen med de 100 tårne
✓ Prøv en rigtig tjekkisk folkloreaften
✓ Prags gamle bycentrum
✓ Kutna Hora med Barbara Katedralen
✓ Benkirken ved Sedlec
✓ Prags Borgområde Hradcany
✓ Sejltur på Moldau i aftenlys med spisning
✓ Karlstejn slottet
✓ Krystalfabrikken Rückl i Nizbor
✓ Dansk rejseleder

Program dag for dag
1. dag: Afrejse mod Prag
2. dag: Byrundtur og folklore aften    
3. dag: Kutna Hora
4. dag: Prags borgområde og aftensejltur med spisning
5. dag: Nizbor og Karlstejn
6. dag: Start på hjemrejse

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse mod Prag
Efter tidlig opsamling kører vi mod Prag. Undervejs får vi et rundstykke med kaffe/te. Rejsen går via Hamborg og Dresden til vores hotel i Prag. Estimeret ankomst er først på aftenen. Efter indkvartering er der middag på en nærliggende restaurant.

2. dag: Byrundtur og folklore aften
Efter en god nats søvn er det nu tid til at opleve byen. Byrundturen foregår dels i bus, dels til fods.
Du hører om Prags og Tjekkiets historie og ser flere af byens mange seværdigheder - Rådhuspladsen, Tyn kirken, Skt. Nikolaj kirken, krudttårnet, det jødiske kvarter og et kig ind på en jødisk kirkegård, som er meget anderledes end en traditionel dansk kirkegård.
Folklore aften - en rigtig tjekkisk folklore oplevelse, med middag bestående af lokale retter, tjekkisk øl, vin, vand ad libitum og underholdning.

3. dag: Kutna Hora
Efter morgenmaden kører vi til Kutna Hora. Byen lidt øst for Prag er kendt for sin enorme Sankt Barbara Katedral, der er viet til helgenen Sankt Barbara, der var skytshelgen for minearbejderne.
Rejselederen tager dig med på en byrundtur, og der er mulighed for at komme ind i katedralen, der sammen med byens historiske centrum er optaget på UNESCO´s Verdensarvsliste. Ikke langt fra Kutna Hora besøger vi ”Benkapellet” ved Sedlec kapellet. Her er kirkerummet og kapellet dekoreret med menneskeknogler fra mere end 40.000 mennesker, der tidligere var begravet på kirkegården. Dette er en helt usædvanlig oplevelse.

4. dag: Prags borgområde og aftensejltur med spisning
Dagens udflugt går til Prags kæmpemæssige Borgområde Hradcany. Vi bliver kørt til toppen af borgområdet, hvor hele området er bilfrit, så derefter foregår turen til fods. Vi besøger borgområdets “3 borggårde”, ser kongeslottet, vagtskiftet, Den gyldne Gade med de bittesmå huse og Prags store domkirke St. Vitus.
Aftenudflugten foregår på floden Vltava, måske bedre kendt under dens tyske navn Moldau. På sejlturen ser vi byens gamle bygninger i flot belysning. Under sejlturen er der buffet med kolde og varme retter.

5. dag: Nizbor og Karlstejn
Dagens udflugt går mod vest gennem det smukke tjekkiske landskab til Nizbor og Karlstejn. I Nizbor besøger vi Krystalfabrikken Rückl, hvor landets fineste krystaller produceres. Efter rundvisningen er der også mulighed for at shoppe krystaller til gode priser. Dernæst fortsætter vi til Karl IV’s jagtslot - Karlstejn. Borgen stammer fra middelalderen og knejser højt over landsbyen. Besøg borgen og gå også på opdagelse i de mange butikker, hvor priserne er billigere end i Prag.

6. dag: Start på hjemrejse
Prag forlades efter morgenmaden. Ad samme rute som på udrejsen ankommer vi til jeres opsamlingssted i løbet af aftenen.

Opsamling

Afrejse:

05.20 - Århus, Q8 Ormslevvej 61 Viby
05.45 - Skanderborg Station (Gratis langtidsparkering)
06.10 - Horsens - Lund, Q8 Vrøndingvej 1
06.30 - Vejle, Afkørsel 60 ved Solkilde Alle - Bilka´s parkeringsplads, længst væk (Gratis langtidsparkering)
07.00 - Fredericia Banegård, Jernbanegade (Gratis langtidsparkering)
07.30 - Kolding - Bramdrupdam, Samkørselspladsen v/ afk. 63 Kokholm
08.00 - Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK
08.20 - Rødekro, afkørsel 70 v. Cirkel K
08.40 - Padborg, Lejrvejen v/ OK
09.00 - Otto Duborg, Industrieweg, Harrislee (Gratis langtidsparkering)

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
8/5BusPrag - 6-dages busrejse med stort udflugts programFuldbooket, venteliste5.395,-Send forespørgsel

Hotel

Destinationshotel

Hotel Ambiance
Hotel Ambiance 4* er et forholdsvis nyt hotel der åbnede i 2015. Hotellet ligger i en bygning fra det 19. århundrede i centrum af Prag, mindre end 10 minutters gang fra Wenceslas Square og National Mu...
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.