Bjergtagende Harzen

- skøn natur med masser af historie

At stå på rådhuspladsen i Goslar omgivet af middelalderlige bindingsværkshuse og lytte til det berømte klokkespil er indbegrebet af den stemning og charme, som Harzen gennem generationer har fortryllet sine turister med. Læg dertil et landskab, der hæver sig over de omliggende regioner og byder på skovklædte bjerge, romantiske dale, bugtede floder og rislende vandfald - og billedet af Harzen er fuldt udfoldet som et af Tysklands mest populære turistmål. Vi bor i den hyggelige by Hahnenklee, der ligger ved Bocksberg i hjertet af Harzen med smuk natur og sø lige uden for døren. Bjerget Bocksberg kan forceres til fods eller med svævebane. Hahnenklee er kendt som både ferie- og kurby på grund af det gode klima og områdets mange vandrestier.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Oplevelser på både ud- og hjemrejse
✓ Goslar - middelalderlig charme
✓ Rammelsberg - historisk sølvmine
✓ Wernigerode - den farverige by i Harzen
✓ Middelalderbyen Celle
✓ Veterantog til Bloksbjerg
✓ Windbeutel - kageguf for de kræsne
✓ All inclusive mini på hotellet

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Via Lüneburg til Harzen
Efter opsamling kører vi mod Lüneburg, saltbyen på heden. Det ”hvide guld” gjorde i middelalderen Lüneburg til en vigtig by. I dag vidner byens mange flotte bygninger om fordums rigdom. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet hvor værelser og middagen venter.

2. dag: Goslar, sølvminen Rammelsberg og Windbeutel
Vi besøger det historiske bjergværk, sølvminen ”Rammelsberg”, der af UNESCO er udnævnt til verdens kulturarv. Der er mulighed for at komme ned i minen og her få en spændende underjordisk oplevelse. Vi bliver modtaget med hilsenen ”Glückauf”. Hvad der menes med det, hører vi om på turen. I Goslar skal vi efterfølgende på en kort byvandring. Her ser vi nærmere på den gamle ”Altstadt” med ca. 1.000 bindingsværkshuse, rådhuset og det berømte klokkespil. Okerstausee er en opdæmmet sø og Vestharzens største stillestående vand. Fuldt opdæmmet har søen 47,4 millioner kubikmeter vand og vandspejlet måler 230 hektar. Her bliver der tid til eftermiddagskaffe med Windbeutel, områdets kulinariske kagespecialitet, nemlig delikate vandbakkelser med flødeskum og forskelligt fyld. Inden vi returnerer til hotellet, besøger vi ”Gustav Adolf Stabkirche” i Hahnenklee. Den blev bygget på kun 10 måneder fra 1907 – 1908. Træet er af det hjemlige grantræ og kirken er inspireret af de norske stavkirker. I stavkirken findes et klokkespil med 49 klokker i tårnet. De spiller flere gange om ugen.

3. dag: Wernigerode, Bloksbjerg, Thale og smuk natur
I dag skal vi på en flot panoramatur rundt i det smukke landskab i Harzen. Gennem Clausthal-Zellerfeld, hvor Europas største trækirke ligger og St. Andreasberg, som er den højest beliggende by i Harzen. Inden for byens grænser spænder højdeforskellene fra 600 – 900 meter. St. Andreasberg består af stejle gader og kulørte træhuse, der læner sig ind mod hinanden. I det tidligere Østharzen besøger vi den smukke gamle by, Wernigerode, med dens flotte bindingsværkshuse og smukke rådhus. Vi tager på togtur med den gamle smalsporsveteranbane op ad Bloksbjerg, på tysk “Brocken”, til Drei Annen Hohne, hvor bussen venter. Rappbodetalsperre er Harzens største og Tysklands højeste dæmning. Søerne er i dag et stort naturskønt område. Thale som er kendt for Heksenes Danseplads ligger i Bodetal-dalen, en klippeslugt, som med sine 250 meter høje granitvægge siges at være den største klippedal nord for Alperne.

4. dag: Celle og hjemrejse
Frokostpause i Celle. Byen hvor Kong Christians 7.s dronning Caroline Mathilde, efter hendes affære med hoflægen Struensee, blev forvist til i 1772 efter hendes husarrest på Kronborg. Hun tilbragte de sidste 3 år af hendes 23-årige liv på slottet uden sine børn. Hun ligger begravet i St. Marienkirche.

DIVERSE
I Tyskland anvendes Euro

Evt. tillæg
Eeltværelse kr. 750,-
Entrepakke  kr. 250,-

Diverse
I Tyskland benyttes Euro
Tillæg for enkeltværelse
Tilkøb af entrepakke