Skip to main content

Harzen - Hahnenklee

- skøn natur med masser af historie

At stå på Rådhuspladsen i Goslar omgivet af middelalderlige bindingsværks-huse og lytte til det berømte klokkespil er indbegrebet af den stemning og charme, som Harzen gennem generationer har fortryllet sine turister med. Læg dertil et landskab, der hæver sig over de omliggende regioner og byder på skovklædte bjerge, romantiske dale, bugtede floder og rislende vandfald - og billedet af Harzen er fuldt udfoldet som et af Tysklands mest populære turistmål.
Vi bor i den hyggelige by Hahnenklee, der ligger ved Bocksberg i hjertet af Harzen med smuk natur og sø lige uden for døren. Bjerget Bocksberg kan forceres til fods eller med svævebane. Hahnenklee er kendt som både ferie- og kurby på grund af det gode klima og områdets mange vandrestier.

Højdepunkter
✓ Oplevelser på både ud- og hjemrejse
✓ Goslar - middelalderlig charme
✓ Rammelsberg - historisk sølvmine
✓ Wernigerode - den farverige by i Harzen
✓ Middelalderbyen Celle
✓ Veterantog til Bloksbjerg
✓ All inclusive mini på hotellet

Specialpris
Denne rejse er planlagt som "Praktikrejse" for Guideservice Danmark og sælges derfor til specialpris. Guideservice Danmark afholder hvert år kurser for nye guider og rejseledere. Kurset består at en teoretisk del fordelt over tre weekender og afsluttes med praktisk del som er denne 4 dages rejse til Harzen. Ud over Mette Berrig som er ejer af Guideservice Danmark er der 8 kommende rejseledere med på turen - så du i gode hænder!

Hurtigsøgning

Opsamling

07:15  Odense, Parkering Syd, Letbanestation, Søndre Hospitalsvej 6 (Gratis langtidsparkering)
07:40  Ejby, Pendlerplads v/ afk. 56 (Gratis langtidsparkering)
08:00  Fredericia, Banegården, Jernbanegade (Gratis langtidsparkering)
08:30  Kolding, Bramdrupdam, Samkørselspladsen v/afk. 63 - Kokholm
09:00  Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK
09:20  Rødekro, afkørsel 70 v. Cirkel K
09:40  Padborg, Lejrvejen v/ OK
10:00  Otto Duborg, Industrieweg, Harrislee (Gratis langtidsparkering)

Dagsprogram

 • 1. dag: Via Lüneburg til Harzen

  Efter opsamling kører vi mod Lüneburg, saltbyen på heden. Det ”hvide guld” gjorde i middelalderen Lüneburg til en vigtig by. I dag vidner byens mange flotte bygninger om fordums rigdom.
  Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet, hvor værelser og middagen venter.

 • 2. dag: Goslar og sølvminen Rammelsberg

  Vi besøger det historiske bjergværk, sølvminen ”Rammelsberg”, der af UNESCO er udnævnt til verdens kulturarv. Der er mulighed for at komme ned i minen og her få en spændende underjordisk oplevelse. Vi bliver modtaget med hilsenen ”Glückauf”. Hvad der menes med det, hører vi om på turen.
  I Goslar skal vi efterfølgende på en kort byvandring. Her ser vi nærmere på den gamle ”Altstadt” med ca. 1.000 bindingsværkshuse, rådhuset og det berømte klokkespil.
  Okerstausee er en opdæmmet sø og Vestharzens største stillestående vand. Fuldt opdæmmet har søen 47,4 millioner kubikmeter vand og vandspejlet måler 230 hektar. Inden vi returnerer til hotellet, besøger vi ”Gustav Adolf Stabkirche” i Hahnenklee. Den blev bygget på kun 10 måneder fra 1907 – 1908. Træet er af det hjemlige grantræ og kirken er inspireret af de norske stavkirker. I stavkirken findes et klokkespil med 49 klokker i tårnet. De spiller flere gange om ugen.

 • 3. dag: Wernigerode, Bloksbjerg, Thale og smuk natur

  I dag skal vi på en flot panoramatur rundt i det smukke landskab i Harzen. Gennem Clausthal-Zellerfeld, hvor Europas største trækirke ligger og forbi St. Andreasberg, som er den højest beliggende by i Harzen. Inden for byens grænser spænder højdeforskellene fra 600 – 900 meter. St. Andreasberg består af stejle gader og kulørte træhuse, der læner sig ind mod hinanden.
  I det tidligere Østharzen besøger vi den smukke gamle by, Wernigerode, med dens flotte bindingsværkshuse og smukke rådhus. Vi tager på togtur med den gamle smalsporsveteranbane op ad Bloksbjerg, på tysk “Brocken”, til Drei Annen Hohne, hvor bussen venter.
  Rappbodetalsperre er Harzens største og Tysklands højeste dæmning. Søerne er i dag et stort naturskønt område. Thale som er kendt for Heksenes Danseplads ligger i Bodetal-dalen, en klippeslugt, som med sine 250 meter høje granitvægge siges at være den største klippedal nord for Alperne.

 • 4. dag: Hjemrejse

  Efter morgenmad sætter vi kursen nordpå mod Celle som er byen hvor Kong Christians 7.s dronning Caroline Mathilde, efter hendes affære med hoflægen Struensee, blev forvist til i 1772 efter først at have været i husarrest på Kronborg. Hun tilbragte de sidste 3 år af hendes 23-årige liv på slottet uden sine børn. Vores guide går en lille tur i byen, ligesom der også bliver tid på egen hånd, fx til frokost. Over middag kører vi det sidste stykke tilbage til Danmark.

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.