Nordjylland 2 dage

Natur, by og hav gør Nordjylland til et ideelt valg for en oplevelsesrig miniferie. Mange spændende oplevelser venter. Besøg ved ”Den genfundne Bro”, udsigtspunktet Pikkerbakken ved Bangsbo, Thingbæk Kalkminer med tilhørende museer, Ørnereservatet og Elværk og fisketrappe ved Bindslev hører til oplevelserne på denne tur. Vi bor midt i Frederikshavn – byen med mange flotte skulpturer samt Krudttårnet, kirken med altertavle af Michael Ancher og kommandantboligen.

Højdepunkter
✓ Den genfundne Bro
✓ Rebildcenteret med Thingbæk Kalkminer, Bundgaards samling og Koldkrigsmuseum
✓ Pikkerbakken ved Bangsbo
✓ Skønt familieejet hotel i Frederikshavn
✓ Ørnereservatet
✓ Bindslev Gl. Elværk og Fisketrappen ved Uggerby Å
✓ Æggekage på Hvidsten Kro

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1.dag: Den genfundne Bro, Rebildcenteret og Pikkerbakken
Når alle er ombord i bussen, sætter vi kursen mod ”Den Genfundne Bro” ved Østbirk. Broen er et stykke ingeniørkunst fra 1899 som i 85 år har været gemt af vejen i en dæmning. Ved broen er der også tid til et rundstykke og en kop kaffe.
Vi fortsætter turen nordpå og ved Rold Skov og Rebild Bakker besøger vi Rebildcenteret med Thingbæk Kalkminer, billedhuggeren Anders Bundgaards samling og Koldkrigsudstillingen - I den nye velkomstbygning formidles Midthimmerlands mange stedbundne natur- og kulturværdier med særligt fokus på emnerne KALK, KILDER, KUNST og KOLD KRIG. Efter oplevelserne er det tid til frokostsandwich.
Derefter kører vi det sidste stykke til Frederikshavn, hvor vi besøger den 71 m høje Pikkerbakken med sin nye flotte udsigtsplatform. Her kan opleves en formidabel udsigt over Frederikshavn. Ved Pikkerbakken ligger også det militære område Bangsbo Fort hvor vi kan se et par af fortets kanoner inden vi kører til indkvartering på det familieejede Hotel Jutlandia. Middag på hotellets restaurant på 6. sal med udsigt over havnen.

2. dag: Ørnereservat, Bindslev Elværk, Fisketrappe og Hvidsten Kro
Efter morgenbuffeten forlader vi vores hotel. Men oplevelserne er ikke forbi endnu. Ved Tannisbugten besøger vi det 30 ha store Ørnereservat ved Bindslev og får en imponerende opvisning med de prægtige fugle. Wenzels naturreservat holdt i 2020 40-års jubilæum og har ialt modtaget over 1,5 mio besøgende.
Derfra går turen til et særdeles interessant naturområde ved Bindslev. Her ligger ved Uggerby Å det gamle vanddrevne elværk der stadig leverer strøm. Ved siden af kan du se den flotte fisketrappe i kampesten fra 1976. Her holder vi frokostpause med frokostsandwich. Vi besøger også den hvide sandstrand ved Tversted før turen går mod syd. Ved Spentrup lidt nord for Randers holder vi ind ved den historiske og kongeligt privilegerede Hvidsten Kro fra 1634 og får en gang aftensmad i form af kroens berømte æggekage. Derefter vender vi tilbage til trekantsområdet.