Skip to main content

Schweiz og Bernina Expressen

Bernina Expressen, tradition, lune og gemytlighed

Schweiz har sin egen og helt unikke blanding af neutralitet, fordomsfrihed og oldgamle traditioner. Og hvad naturen angår, så findes den vel ikke i smukkere aftapning, end i den schweiziske, der byder på skønhed og diversitet, så det er en fryd for øjet. Her er stille søer, brusende floder, buldrende vandfald, blidt bondeland og store grønne bjergmassiver - til tider også sneklædte, selv i sommerhalvåret.
Med udgangspunkt i byen Flims - i den schweiziske kanton Graubründen - skal vi opleve et venligt folkefærd med et charmerende sprog, besøge smukt beliggende byer og betragte nogle af de højeste bjerge og den smukkeste natur i Europa. Vi besøger bl.a. Rheinfall, Europas største vandfald og den smukke Vierwaldstättersø, som også H C. Andersen var betaget af.
I over 2.000 meters højde passerer vi Bernina-passet, og på togrejsen med Bernina Express nyder vi den fantastiske udsigt fra vores pladser.

Højdepunkter
✓ Togrejse med Bernina Express 
✓ Idylliske Vierwaldstättersee
✓ Lilleputstaten Liechtenstein
✓ Smag ægte schweiziske ost
✓ Udflugt til de Chur og Davos
✓ Rheinfall, Europas største vandfald 
✓ Dansk rejseleder
✓ 4* turistbus

Dag for dag
1. dag: Rejsen begynder
2. dag: Ankomst til Schweiz
3. dag: Chur, Davos og besøg på osteri
4. dag: Fyrstedømmet Liechtenstein
5. dag: Panoramaudsigt med Bernina Expressen
6. dag: Vierwaledstättersøen
7. dag: Schaffhausen og Rheinfall
8. dag: Hjemkomst

Er arrangeret som læserrejse for Jysk Fynske Medier og kan med rabat bestilles på Avisfordele.dk (Kræver abonoment på minimum 1 måned)

Hurtigsøgning

Dagsprogram

 • 1. dag: Afrejse

  Efter opsamling går turen forbi Hamburg og Hannover til overnatning i Midttyskland.

 • 2. dag: Ankomst til Schweiz

  Forbi Bodensøen og gennem Østrig når vi den schweiziske grænse midt på eftermiddagen. Graubünden er den geografisk største kanton i Schweiz, og her skal vi bo i Flims de næste 5 nætter på Hotel Vorab.

 • 3. dag: Chur, Davos og besøg på osteri

  Chur er Schweiz’s ældste by og hovedstad i kantonen Graubünden. Den strategiske position i Alpenrheindalen, med flere bjergovergange mod Italien, har sat sit tydelige præg på byens historie. Efter et par timer, tager vi til et osteri, hvor vi skal opleve en af Schweiz’s helt store kulinariske specialiteter. Appenzell, Sprinz, Gruyère og Emmentaler er de bedst kendte oste. Den sidste er kendt for sine store lufthuller og karakteristiske nøddeagtige smag. Ostene lagres i flere måneder, og på osteriet ser vi, hvordan fabrikationen af den verdensberømte schweizerost foregår.

 • 4. dag: Fyrstedømmet Liechtenstein

  Gennem den smukke schweiziske natur går turen til en af Europas lilleputstater, Liechtenstein. Landet er på blot 160 km2, og her bor ca. 35.000 indbyggere. Fyrsteslægten i landet hører til blandt de ældste adelsfamilier af østrigsk afstamning. I hovedstaden Vaduz med sine ca. 5.000 indbyggere kan vi nedefra betragte fyrstepalæet. Det siges, at der i Vaduz er flere postbokse end indbyggere – som en hentydning til, at den internationale forretningsverden ofte ser en skattemæssig fordel i at have en postadresse i Liechtenstein. Der bliver tid i byen til frokost, slentretur, indkøb mm.

 • 5. dag: Panoramaudsigt med Bernina Expressen

  I dag skal vi opleve noget af den smukkeste natur i Graubünden, når vi skal med det berømte tog Bernina Express fra Tiefencastel til grænsebyen Tirano i Italien. Strækningen er desuden på UNESCOs verdensarvsliste og er den absolut smukkeste måde at krydse Alperne på. På strækningen passerer vi den 142 m lange Landwasser-viadukt, en eventyrlig seksbuet kalkstensviadukt som er kendt verden over. Vi passerer også et fascinerende og unikt område, hvor vi via broer kører op ad en stigning på 416 m på vores vej gennem bjergmassiverne. På vores hjemtur med bussen til Flims ser vi også den imponerende Diavolezza-gletsjer og gør et kort stop i elegante og eksklusive St. Moritz. Her er ikke blot tale om et bynavn, men også et beskyttet varemærke, der står for klasse, elegance og stil. Byen har gennem de seneste 100 år tiltrukket de mest velhavende turister, der nyder godt af de mange high-end restauranter og Grand-hotels.

 • 6. dag: Vierwaledstättersøen

  H. C. Andersen er en af de mange, som er blevet tiltrukket af Vierwaldstättersøen og udflugten over Alperne går langs søen til Luzern, hvor vi gør, holdt ved Astridkapellet. Her omkom den belgiske dronning Astrid i en bilulykke i 1935. Efter ankomst til Luzern tager rejselederen os med på en byvandring, hvor du ser byens mest kendte seværdigheder, blandt dem Europas ældste træbro Kapellbrücke, der efter en brand i 1993 atter er genopført. Vi ser Thorvaldsens kendte løvemonument, og der bliver tid på egen hånd.

 • 7. dag: Schaffhausen og Rheinfall

  Ved Schaffhausen finder vi Rheinfall, Europas største vandfald, 23 m højt og 150 m bredt. Vi har et ophold her og nyder det betagende syn. Vi forlader Schweiz ved aftenstid og kører til vores overnatningshotel, syd for Kassel.

 • 8. dag: Hjemkomst

  Vi kører det sidste stræk hjem til Danmark.

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
14/9BusSchweiz - Bernina Expressen, tradition, lune og gemytlighedMere end 89.995,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Hotel Vorab*** (Hotelklasse: 3½ stjerner)
Hotel Vorab er et centralt beliggende familiedrevet hotel i Flims med egen terrasse, bar, restaurant, elevator, wellness afdeling med sauna og jacuzzi. Alle værelser er med bad og toilet, føntørrer, r...
Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.