Skip to main content

Wales og Lake District

 

Kom med på vores rejse, der begynder i de nordlige dele af Wales, et gammelt land med storslået natur, dramatisk historie og spændende myter.

Vi udforsker maleriske Conwy, Llandudno og Portmeirion, kører med Snowdon Mountain Railwaytoget og hestetrukket kanalbåd. I Wordsworths og Beatrix Potters vidunderlige Lake District, siden 2017 verdensarv, støder vi på et malerisk patchwork af søer, skove, bjerge og dale. Vi mærker historiens vinger i den tidligere vikingeby York, hvor "gate" betyder gade og "bar"-havn, og er charmeres af musik- og fodboldmetropolerne frem for alt, Beatles' Liverpool og Manchester.

Højdepunkter:
• Pittoreske Conwy
• Togrejse på bjerget Snowdon
• Bådtur med hestedragen kanalbåd
• Storslåede scenerier på bådtur på Windermere
• Vikingernes York
 
Dagsprogram:
1. dag: Ankomst til Manchester – Conwy og Llandudno
2. dag: Udflugt til det nordlige Wales
3. dag: Pontcysyllteak-akvædukten og Liverpool
4. dag: Liverpool-Lake District
5. dag: Lake District - gin, forfattere m.m.

 

Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordelsrabat bestilles på Avisfordele.dk

Hurtigsøgning

Flytider

Flyrejse via Billund - Manchester (via Amsterdam) t/r.

Tirsdag den 3. september 2024:
Afrejse fra Billund d. 03. september kl. 06.00 - Ankomst til Amsterdam kl. 07.10
Afrejse fra Amsterdam d. 03. september kl. 08.00 - Ankomst til Manchester kl. 08.20
 
Tirsdag den 10. september 2024
Hjemrejse fra Manchester d. 10. september kl. 09.00 - Ankomst til Amsterdam kl. 11.15
Hjemrejse fra Amsterdam d. 10. september kl. 12.30 - Hjemkomst til Billund kl. 13.35
 

Flyselskab: KLM

Alle de angivne tider er lokale tider. Flytider er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst til Manchester – Conwy og Llandudno

  Vi lander i Manchester om formiddagen, hvor vores bus venter for at tage os videre mod vest.

  Langs kysten nærmer vi os den historiske by Conwy, som er omgivet af en velbevaret middelalderlig bymur med 21 tårne. Over byen skuer verdensarven Conwy Castel, som Edvard I lod opføre omkring Snowdonia i det 13. århundrede for at holde walisere i skak. Lige ved siden af står Thomas Telfords elegante hængebro fra 1826, en forbindelse over Conwy-floden. Smalle brostensbelagte gader med smukke gamle stenhuse præger byen – efter byvandring får vi tid til frokost og opdagelser på egen hånd.

  Vi kører herefter den korte vej til Llandudno til indkvartering på vores hotel, som skal være vores ”hjem” de næste to nætter. Det siges at Lewis Carroll skrev dele af sin berømte bog ”Alice i Eventyrland” i LIandudno. Benyt lejligheden til at tage en dukkert i havet – hvis vejret tillader det eller gå en tur på den 700 meter lange mole. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Udflugt til det nordlige Wales

  Efter morgenmad på hotellet kører vi til LIanberis hvor vi skal på en uforglemmelig togrejse på Snowdon Mountain, som er Wales højeste bjerg. Med et imponerende damplokomotiv fra 1896 går vores rejse op ad bjergryggen, over viadukter, forbi vandfald og forbi gamle ruiner fra forsvundne samfund. Vi nyder panoramaet en stund og tager herefter toget tilbage.

  Vi kører herefter til Portmeirion, som er en charmerende by i Italiensk stil beliggende på en privat halvø. Portmeirion, som har medvirket i mange film- og tv-optagelser, blev skabt af den walisiske arkitekt Sir Clough Williams Ellis efter hans egen smag og behag. Spredt omkring en piazza ligger bygninger i forskellige stilarter, fra orientalsk til gotisk.

  Efter besøget kører vi herefter gennem Snowdonias smukke landskab tilbage mod Llandudno. Middag på egen hånd.

 • 3. dag: Pontcysyllteak-akvædukten og Liverpool

  Vi forlader Llandudno og turen går sydpå mod Llangollen ved floden Dee, en malerisk by, der blev berømt i det 18. århundrede af to excentriske damer. Her skal vi på en idyllisk sejltur med en hestetrukket kanalbåd.

  Tilbage på land følger vi kanalen og kommer til Storbritanniens længste, højeste og verdens mest imponerende kanalakvædukter. Pontcysyllteak-akvædukten blev bygget mellem 1795 og 1805 af civilingeniør Thomas Telford og er på UNESCOs verdensarvsliste. Fra toppen er der en betagende udsigt over Dee dalen.

  Vi krydser derefter den engelske grænse og nærmer os snart Liverpool, som breder sig langs Mersey. Efter at have tjekket ind på Holiday Inn Liverpool City Centre, tager vi på en byrundtur i byen som blev udødeliggjort af The Beatles i 60'erne. På den legendariske Cavern Club, genopstået i 1984, optrådte gruppen hundredvis af gange. Vores tur fører os også til Albert Dock; de gamle havnekvarterer som er blevet renoveret og nu huser førsteklasses museer, cafeer mv., "De tre nåder"; byens vartegn, og Liverpool Cathedral – verdens største anglikanske katedral. Middag på egen hånd.

 • 4. dag: Liverpool-Lake District

  Formiddagen er til egne oplevelser og The Beatles Story, der fortæller historien om 'The Fab Four', vil helt sikkert tiltrække, ligesom kunstmuseerne Tate Liverpool og Walker Art Gallery. Fodboldfans kan tage til Anfield og Liverpool FC Story-museet.

  Vi får tid til at spise en bid mad på egen hånd inden vi samles og tager bussen mod det naturskønne Lake District, som med sine mange søer, bjerge og dale er et paradis for udendørs aktiviteter. Her venter en storslået sejltur på Englands største sø Windermere og vi nyder stilheden, en storslået natur med skjulte vige og skær, historiske huse og Wray Castle. Efter en tur på søen lægger vi til og fortsætter til Newby Bridge Hotel. Middag på hotellet.

 • 5. dag: Lake District - gin, forfattere m.m.

  Vi starter dagen med guidet rundvisning i Rydal Mount & Gardens, Wordsworths elskede familiehjem fra 1813 til hans død i 1850. Her skrev digteren nogle af det engelske sprogs største digte. William var også en ivrig gartner og tegnede selv den dejlige have, som har en skøn udsigt over Rydal Water og Windermere.

  Vi besøger herefter The Lakes Distillery, som producerer gin, vodka og whisky. Under en rundvisning lærer vi mere om produktionen og tilbydes desuden smagsprøve. Vi får mulighed for at foretage indkøb.

  I hjertet af Lake District National Park har Bowness-on-Windermere en malerisk beliggenhed ved bredden af Windermere-søen. Her er der mulighed for at slentre lidt på egen hånd og nyde en kop te og scones med udsigt til Bowness Pier. I The World of Beatrix Potter kan du træde ind i eventyrverdenen og blandt andet møde personerne fra forfatterens berømte børnebøger. Middag på hotellet.

 • 6. dag: Lake District-York

  Vi siger farvel til Lake District og rejser mod øst, forbi Yorkshire Dales National Park, der kendt for sine rullende bakker og dale og den tidligere kurby Harrogate passeres.

  Snart nærmer vi os York som er en historisk juvel ved floden Ouse. På byvandringen udforsker vi York og inden for den 4,8 km lange bymur og dens fem porte er der en labyrint af smalle middelaldergader, kirker, bindingsværkshuse og historiske pubber. Der bliver tid til at se nærmere på byens imponerende gotiske katedral, York Minster, besøge The Shambles eller måske nyde udsigten over byen fra Clifford's Tower. Vi bor på det familiedrevne Hedley House Hotel, ideelt beliggende i hjertet af York. Middag på hotellet.

 • 7. dag: York

  Dagen i York er er fri til egne oplevelser. Byen blev grundlagt af romerne i 71 e.Kr. og blev overtaget hundrede år senere af sakserne for derefter at blive en kristen højborg. Danske gadenavne minder om epoken fra 867 til 954, hvor Jórvík var et centrum for vikingerne. Gå en tur i de hyggelige gyder - The Shambles etc., tag en pint på en ægte pub og/eller besøg Jorvik vikingebyen, som afspejler vikingetidens York. Eller besøg York Castle Museum, botaniser på Shambles Market eller 'tag ind' York fra Clifford's Tower.

  Vi samles midt på eftermiddagen og tager bussen til Manchester hvor vi overnatter. Middag på hotellet.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
3/9Fly/BusWales og Lake District - med Liverpool, York og Manchester214.995,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Hotelliste Wales
Vi bor på de forskellige hoteller i Wales, som er beskrevet under rejsen.
Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.