Skip to main content

Bornholm - den dejlige solskinsø og Gudhjem

Tag med på dette 5-dages ophold, hvor vi skal opleve Østersøens perle - Bornholm.

Øen er kendt for sine spektakulære seværdigheder, sin smukke natur og sin rige historie. Klippeøen byder jer velkommen, når I med færgen ankommen til Rønne fra Ystad. Herefter bliver I indlogeret på Hotel Gudhjem, der er beliggende det samme sted som en tidligere købmandsgård, der tilbage i 1872 var ejet af Morten Korchs enke, madam Koch. I dag er stedet et moderne hotel med både en gårdhave, indendørs svømmebassin og en mageløs havudsigt fra hotellets mange terrasser.

Glæd jer til fem vidunderlige dage, hvor vi bl.a. skal opleve Hammershus, Rønne og Christiansø.

Højdepunkter
✓ Oplev Bornholms berømte seværdigheder som Hammershus, Rytterknægten, Dueodde og øens rundkirker
✓ Med overnatninger på det skønne Hotel Godhjem
✓ Smag på de mange bornholmske specialiteter
✓ Dansk rejseleder
 

Dagsprogram
1. dag: Afrejse og ankomst til Gudhjem
2. dag: Hammershus og Rønne
3. dag: Østerlars Rundkirke, Almindingen, Aakirkeby og Svaneke
4. dag: Udflugt til Christiansø eller tid egne oplevelser
5. dag: Hjemrejse

Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordel bestilles på Avisfordele.dk

Hurtigsøgning

Opsamling

Afrejse:
Kl. 05.30   Viborg, Busholdepladsen på Eksercerpladsen bag Tinghallen
Kl. 06.00   Randers, pendlerplads ved afkørsel 40
Kl. 06.30   Aarhus, samkørselsplads Søften/Lisbjerg ved afkørsel 46
Kl. 07.00   Skanderborg, stationen
Kl. 07.30   Lund, Q8 tanken ved afkørsel 56
Kl. 07.45   Vejle, Solkilde Allé 13 (Bilka) ved afkørsel 60
Kl. 08.15   Fredericia, banegården på Jernbanegade
Kl. 08.45   Ejby, pendlerplads ved afkørsel 56
Kl. 09.15   Odense, Parkering Syd ved letbanestation på Søndre Hospitalsvej 25
Kl. 10.15   Nyborg, Knudshoved ved Monarch
Kl. 10.45   Korsør, rasteplads ved afkørsel 43
Kl. 11.00   Slagelse, trafikcenter ved afkørsel 39 (bagved)
Kl. 11.30   Ringsted, Klostervangen, bus-parkeringsplads ved Outlet
Kl. 12.00   Ølby, Ølby S-station
Kl. 12.30   København, Terminal 3 – Charterbusser
Kl. 14.00   Ystad
 
Tidspunkter er vejledende. Se gældende opsamlingstidspunkt på dit tilsendte rejsebevis.

Dagsprogram

 • 1. dag: Afrejse og ankomst til Gudhjem

  Efter opsamling går turen via Storebæltsbroen og Øresundsbroen til Sverige og videre til Ystad. Vi sejler fra Ystad og efter ankomst til Rønne kører vi direkte til vores hotel i Gudhjem.
  Gudhjem, en charmerende by med silderøgerier og et dejligt havnemiljø. I Gudhjem trives kunstnere og kunsthåndværkere sammen med de lokale fiskere. Specialiteten på menukortet er ”Sol over Gudhjem” Nå vi har fundet os til rette på vores værelser, holder rejselederen et velkomstmøde, hvor I vil blive informeret om de kommende dages aktiviteter og udflugter. Middag på hotellet om aftenen.

 • 2. dag: Hammershus og Rønne

  Vi begynder dagen med en tur langs kysten til Hammershus, hvor vi skal opleve Nordeuropas største borgruin, som stammer fra 1200-tallet. I 2019 blev der åbnet et nyt og fascinerende besøgscenter, der på engagerende vis formidler historien om den berømte ruin.
  Efter besøget på Hammershus fortsætter vi til Bornholms største by, Rønne, som er kendt for sine charmerende brostensgader og bindingsværkshuse. Med rejselederen går vi en tur gennem byen, der ender ved Store Torv, hvorefter der vil være tid til at udforske byen på egen hånd og finde frokost.
  Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Hotel Gudhjem, hvor det snart er tid til dagens happy hour i hotellets hyggelige gårdhave.

 • 3. dag: Østerlars Rundkirke, Almindingen, Aakirkeby og Svaneke

  I dag skal vi udforske midt- og sydøen.
  Vi kører direkte til den kendte Østerlars Rundkirke, den største af Bornholms fire rundkirker. Den stammer fra 1150 og rummer en spændende historie. Indenfor ses middelalderlige kalkmalerier med motiver fra ”Jesu fødsel og liv” og fra ”Dommedag”.
  Efter dette interessante besøg skal vi ud i den smukke natur ved Almindingen, Danmarks femtestørste skov. Et paradis for naturelskere og vandrere. Her kan alle være med. Vi ser også Rytterknægten og Kongemindet, der blev opført i 1856 til ære for Frederik d. 7. og Grevinde Danner, der besøgte Bornholm få år forinden.
  Næste besøg er Aakirkeby, øens tredje største by. Navnet kommer fra Aakirke, som er navnet på Bornholms ældste kirke fra omkring 1100. Herefter går turen videre til stranden, Dueodde, ved sydspidsen. Den er en af Europas bedste og mest finkornede strande.
  Et besøg i Svaneke, Danmarks smukkeste købstad, er næste besøg for i dag og et af højdepunkterne. Byen fik tildelt den europæiske guldmedalje i 1975 for by bevaring, og borgerne gør meget ud af at beholde denne position ved at sikre restaurering. Her bliver der tid på egen hånd inden vi returnerer til vores hotel.

 • 4. dag: Udflugt til Christiansø eller tid egne oplevelser

  Turen til Danmarks østligste øgruppe starter med en smuk sejltur fra Gudhjem til Christiansø.
  Vi ser søfæstningen, som Chr. d. 5. omdannede klippeøen til i 1684. Og vi ser Christiansfyr, Danmarks første blinkfyr, som er indbygget i fæstningens store tårn. I begyndelsen af 1900-tallet opholdt mange malere sig på de to store øer, Christiansø og Frederiksø, deriblandt malerne Karl Isakson og Edvard Weie.
  I dag er der en ny, interessant og anderledes beskæftigelse på øen: fra 1976 er der sket en registrering og ringmærkning af fugle. 291 forskellige arter, de fleste er rastende trækfugle, mens 43 arter yngler på øerne. Vi går på opdagelse på denne naturligt smukke ø (turen er ikke mulig i tilfælde af dårligt vejr). Bemærk turen til Christiansø er tilkøb, og bestilles og betales hjemmefra, pris kr. 295.
  Denne dag er det også muligt at tage på andre udflugter efter eget valg og på egen hånd, hvis dette ønskes.

 • 5. dag: Hjemrejse

  Efter en skøn morgenmad på hotellet tjekker vi ud fra vores værelser og bliver hentet af vores bus som kører os til Rønne, hvor færgen mod Ystad venter.
  Ved ankomst til Ystad kører vi med passende pauser retur.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
20/9BusBornholm - 5 dage på solskinsøenMere end 86.295,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Hotel Gudhjem
Hotel Gudhjem er et familiedrevet hotel, som lægger stor vægt på at dit ophold skal være hyggeligt. Hotellet ligger midt på bakken i den hyggelige by, der er kendt for sine stejle gader. Hotellet er i...
Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.