Rhinen flodkrydstogt - Basel til Amsterdam

Basel til Amsterdam - en af Europas smukkeste flodstrækninger

Ikke uden grund bliver flodkrydstogter mere og mere populære. Kombinationen af afslappet liv ombord på de stolte flodskibe og landgange, hvor spændende oplevelser og byrundture står i kø, er en perfekt rejseform.

Ombord får du et godt forhold til skibets besætning, som sørger for dejlig mad, underholdning samt hyggelig og charmerende stemning under hele turen.

Dette attraktive flodkrydstogt bringer dig ad en af Europas smukkeste flodstrækninger, nemlig langs Rhinens løb fra Basel til Amsterdam. Undervejs passerer du skønne landskaber, små fortryllende vinbyer, den sagnomspundne Loreley-klippe og ”Deutsches Eck” ved Koblenz. På landgange besøger du byerne Basel, Strasbourg, Mannhiem, Mainz, Rüdesheim, Koblenz og Köln. Krydstogtet afsluttes med en spændende byrundtur i Amsterdam.

Prisen inkluderer helpension og drikkevarer på vores flotte flodkrydstogtskib.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Kunstoplevelser i Basel
• Strasbourg med romantiske ”Petite France”
• Alsace’s berømte ”Route des Vins”
• Mainz med Gutenberg Museum
• Rüdesheims charmerende øl- og vinstuer
• Kölns imponerende Domkirke
• Amsterdam - hektisk og multikulturelt storbyliv

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse
Efter opsamling kører vi gennem Tyskland forbi Hamburg og Hannover til overnatningshotellet i Midttyskland.

2. dag: Heidelberg og ankomst Basel
Bussen fortsætter mod Basel, som ligger i Schweiz på grænsen mellem Tyskland og Frankrig. Men undervejs besøges den flotte og romantiske by Heidelberg, hvor vi skal på en lille byrundtur. Her ser du bl.a. Alte Brücke og det storslåede Heidelberg Slot, der troner 70 m over Neckar floden. I Basel går vi ombord på det dejlige krydstogtskib, som de næste dage skal bringe os ud på et storslået togt på Rhinen. Du begynder med at indlogere dig i den komfortable kahyt. Vel installeret nyder du en velkomstdrink og en god middag og får præsenteret skibets besætning, som du skal være sammen med den næste lille uges tid. Skibet ligger i Basel natten over.

3. dag: Byrundtur i Basel
Basel er delt af Rhinen, som snor sig smukt gennem byen. Fra markedspladsen oplever vi på en gåtur perlerne i det historiske centrum, bl.a. byens gamle og farverige rådhus og Antonius kirken, tegnet af den schweiziske arkitekt Karl Moser. Den gamle bydel har flere små hyggelige gader med forretninger. Rigtig storbyshopping findes også. Byen byder på en farverig palet af kunstmuseer, så et besøg på et af disse er nærmest et ”must”. Skibet sejler fra Basel om aftenen. Dit krydstogt er i gang!

4. dag: Strasbourg - vinruten og vinsmagning
I løbet af morgenen anløber vi Strasbourg, hvor vi tager på byrundtur og oplever byens kontraster. Dels det moderne kvarter med Europa-Parlamentet, dels den romantiske middelalderby med kvarteret ”Petite France”, den imponerende gotiske domkirke og den gamle bydels maleriske kanaler. For dem, som har lyst, kører bussen en udflugt ad den berømte ”Route des Vins”. Vinruten i Alsace har fra gammel tid forbundet de små maleriske vinbyer, forskanset bag tykke bymure, med hinanden. Vi besøger bl.a. byen Scherwiller og skal undervejs på vinsmagning hos en vinbonde. Vel ombord på skibet igen forlader vi ved aftenstid Strasbourg og fortsætter ad Rhinen til Speyer.

5. dag: Speyer, Mannheim og Mainz
Vi ankommer til Speyer hen på morgenen, og efter morgenmad ombord har du mulighed for at se byen, inden skibet efter et par timer ved kaj, igen sejler mod Mannheim. Under den videre sejltur spiser du frokost ombord. Efter ankomst til Mannheim, kører vi med bussen til Mainz, hvor der er rundtur i den interessante by, der blev anlagt i romertiden. I det 17. og 18. århundrede skabte arkitekter og bygningshåndværkere byens mange fine paladser, kirker og borgerhuse. Du får tid på egen hånd, og det kan anbefales at besøge det enestående Gutenberg Museum og se kopierne af Gutenberg-bibelen – verdens ældste trykte bog. Igen ombord på skibet i Mainz først på aftenen.

6. dag: Rüdesheim og Koblenz
Tidlig morgen sejler skibet videre ad Rhinen. På vej til Rüdesheim, ser du det ene storslåede landskab efter det andet. I Rüdesheim skal vi på sightseeing i byen og til vinsmagning i et af byens vinhuse. Til middag sejler skibet videre mod Koblenz, ad romantiske Rhinen forbi de stejle vinmarker og de gamle borge, der knejser højt på klipperne. I den smalle sejlrende driver skibet forbi den legendariske Loreley-klippe, som rejser sig 130 m lodret op over flodvandet. Et imponerende syn! Skibet ankommer til Koblenz midt på eftermiddagen. Koblenz er en af Tysklands smukkeste og ældste byer og ligger ved det verdenskendte ”Deutsches Eck”, hvor Rhinen og Mosel løber sammen. På en tur rundt i Koblenz indsnuser du den særlige stemning i byens små stræder, romantiske kroge og på de flotte pladser. Tilbage på skibet kan du se frem til endnu en aften med hyggeligt samvær og en dejlig middag. Skibet bliver i Koblenz til midt på natten, så du har, efter middagen mulighed for at udforske denne hyggelige by.

7. dag: Köln
Skibet når Köln hen på morgenen. Byen var i middelalderen et vigtigt valfartssted på grund af de formodede relikvier fra de Hellige tre Konger. På byrundturen til fods ser du Kölner Dom, et hovedværk i tysk gotisk stil. Domkirken rummer betydningsfulde kunstværker, bl.a. de berømte relikvier, som opbevares i en guldsarkofag. Domkirken imponerer ligeledes med sine utroligt smukke glasmosaikker i vidunderlige farver. Vi besøger også andre af byens seværdigheder, og i Kölns hyggelige bymidte er der tid på egen hånd til at kigge på butikker eller få en drink. Efter en oplevelsesrig dag i Köln går vi igen ombord på skibet hen på eftermiddag, hvor vi sejler videre til Amsterdam.

8. dag: Amsterdam
Turens sidste mål er Amsterdam. Du nyder indsejlingen til byen imens du spiser morgenmad ombord, inden vi tager med vores bus på byrundtur. Amsterdam er med rette berømt for sine kanaler og 1600-tals huse med de karakteristisk sammenbyggede gavle. Den multikulturelle by summer af liv, og trafikken er livlig både til vands, hvor mindre både dominerer, og til lands, hvor cyklisterne er talrige. Et væld af broer, fortøjrede husbåde langs kanalerne og små cafeer på hvert gadehjørne understreger byens intime stemning. Mulighed for en kanalrundfart hvor du tydeligt fornemmer, at byen er bygget på mere end 80 øer. Senere er der tid til besøg på Rijksmuseum med bl.a. Rembrandts berømte maleri ”Nattevagten”. Andre muligheder blandt byens utallige seværdigheder er f.eks. det flotte Van Gogh Museum og Anne Franks Hus.

9. dag: Hjemrejse
Vi går fra borde og tager plads i vores bus, som kører mod Danmark. Et oplevelsesrigt flodkrydstogt lakker mod enden.

NB! Forbehold for ændringer i rejseplanen. Pga. ændringer i vandstanden på Rhinen kan sejlturen helt eller delvis erstattes af buskørsel og indkvartering på hotel.

DIVERSE
I Tyskland og Holland benyttes Euro og i Basel benyttes Schweizer Franc.
Drikkepenge ombord – Panter Rejser anbefaler min. Euro 20,- pr. person

Entreer på udflugter (ca. priser):
Vinsmagning i Alsace Euro 6,-
Vinsmagning i Rüdesheim Euro 9,-
Kölner Dom Euro 2,-
Kanalrundfart Amsterdam Euro 10,-
Rijksmuseum Amsterdam Euro 18,-

Kahyt øvre dæk, pr. person kr. 600,-
Enkeltkahyt/værelse M1 (hoveddæk) kr. 2.700,-
Enkeltkanyt/værelse R1 (øvre dæk) kr. 3.550,-
Juniorsuite øvre dæk, pr. person kr. 2.700,-
 

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/DGI * *
Roskilde Station * *
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet * *
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) * *
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 * *
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 * *
     
Jylland    
Frederikshavn, Busterminal * *
Hjørring Banegård * *
Ålborg, samkørselspl. v/ afk. 26 - Th Sauersv.* * * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset 06.45 20.30
Skanderborg Station 07.05 20.05
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 07.30 19.45
Vejle, Borgvold 08.00 19.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade** 08.30 19.00
Kolding, Nordkajen, Jens Holms Vej overfor Godset** 09.00 18.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 07.45 19.45
Korskro, v/ Shell 08.00 19.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 08.10 19.20
Vejen, v/ McDonalds 08.30 19.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 09.30 18.00
Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. v/Circle K (Statoil)** 09.50 17.40
Padborg, Lejrvejen v/ OK 10.30 17.00
     

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

Hotel

MS Alemannia

MS Alemannia

***
MS Alemannia 3* er et flot 4-dækker skib med kapacitet til ca. 180 passagerer. Alle kahytter er udvendige med vindue, bad og toilet, aircondition, tv, telefon og safe. Kahytterne er fordelt p&ar...
EmediateAd