Bornholm - Østersøens Perle

Klippeøen i Østersøen er noget helt særligt. Naturen er ikke blot usædvanlig smuk, men også meget varieret. Ja, den rummer faktisk hele det nordiske spektrum på få kvadratkilometer. Læg dertil de særprægede rundkirker, den gamle fæstning Hammershus, de hyggelige byer, smagen af nyrøget sild, vandreture gennem sprækkedale og en svalende dukkert. Se, det er Bornholm.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Smag retten "Sol over Gudhjem", der stammer fra Bornholm
• Se en af de få rundkirker vi har i Danmark
• Prøv Bornholms lokaldyrkede lækkerier

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse og ankomst
Efter opsamling først i Skærbæk 7.00, dernæst Bredebro kl. 7.30 og til sidst Løgumkloster kl 7.45 går turen via Fyn over Storebæltsbroen og dernæst over Øresundsbroen til Sverige. Der holdes en pauser undervejs. Ved den første pause nyder vi rundstykke og kaffe/te. Vi kører til Dragør, hvor der er ca. 2 timers frokostpause. Vi sejler fra Ystad kl. 16.30 med ankomst til Rønne kl. 17.50. Vi kører turen til Allinge og hotellet, indkvartering og middag på hotellet.

2. dag: Øens nordlige del (lokalguide med)
Vi starter dagen med at køre til Hammershus.
Fra en anden vinkel end man normalt ser vi Nord Europas største borgruin, som ligger imponerende på toppen af en 74 meter høj klippeknude. Efter en frisk tur rundt på det denne historiske seværdighed, kører vi gennem Slotslyngen, en af de bornholmske statsskove. Fra landevejen kører vi ned til det lille fiskerleje Vang og hører lidt om historien bag Vang Granitværk. (Herefter bliver der mulighed for at gå hen til Vang Granitbrud, hvor vi ser nærmere på den skulpturelle stålbro. Der er ca. 1,5 km derhen)
Turen går derefter ned langs vestkysten til Jons kapel, hvorfra der er mulighed for en skøn spadseretur i et fascinerede naturområde langs kysten til Gines minde. Denne tur er lidt anstrengende, men utrolig flot og anderledes. Det er en redningssti man går på som ender ved Gines minde, hvor bussen venter. Vi kører tilbage gennem de små idylliske fiskerlejer Teglkås & Hellig Peder. Derefter videre til Hasle hvor vi besøger Silderøgeri Museet, hvor vi holder frokostpause.
Vi fortsætter mod Østerlars Rundkirke, øens største og en enestående bygning. Næste mål er Almindingen, Bornholms største skov. Undervejs gør vi stop ved Stubbeløkkens stenbrud - Bornholms største ”hul” - inden vi kører op til Rytterknægten i Almindingen og øens højeste punkt på 162 meter over havet, hvor vi har et kort ophold. Fra udkigstårnet ”Kongemindet” er der en pragtfuld udsigt over øen. Sidste del af turen går til ”Bornholms Riviera” med bl.a. Helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum.

3. dag: Ud i det blå samt Kræmmerhuset og Rønne (lokalguide med)
Vi besøger bl.a. Kræmmerhuset og Blomsterhaven. Hvor vi oplever bornholmsk kunsthåndværk og 7000 m2 stor besøgshave tæt ved Årsballe. Det bliver også til ophold i Rønne den stemningsfulde ”hovedstad”, hvor vi ser den gamle bydel sammen med vores guide og herefter er der tid på egen hånd. Er man til bornholmerure, er byens museum absolut et besøg værd.

Eller alternativ ( billet til færgen kan bestilles 1 eller 2 dage før, ved lokalguiden)

3. dag: Christiansø (på egen hånd)
På Christiansø, som er den største ø af Ertholmene, står Christian den V’s gamle fæstning næsten som den blev anlagt i 1684. Øen byder på spændende oplevelser – Naturen i sig selv er en oplevelse, museet, Store
Tårn, indkøb hos Ruths Kryddersild eller måske frokost på kroen. Fra Allinge eller Gudhjem - ca. 3 timers ophold på Christiansø. Overfarten koster ca. kr. 200,- pr. person.
For dem der ikke ønsker at tage med til Christiansø, vil dagen være på egen hånd.

4. dag: Åkirkeby, Svaneke og Gudhjem (lokalguide med)
Vi kører til Aakirkeby, den eneste af øens større byer, der ligger inde i landet – og som huser en romansk stenkirke med en berømt døbefond. Her vil vi besøge NaturBornholm  Her kan du blive klogere på hvordan Borholm har udviklet sig gennem tiderne. Klintebakken ligger i gåafstand fra museet, og her kan man skræve over en tidsperiode på 1,2 mia. år. En skillelinje blotlægger det 1,7 mia. år gamle granitgrundfjeld og det 500 mio. unge sandstenslag, som er det der udgør undergrunden i det sydlige Bornholm. Herfra kan man gå videre og se forstenede vandmænd i sandstenbrud, og også se en forstenet sandstand med bølgeslagmærker.
Efter at have tilbragt 3 timer her kører vi til Svaneke, hvor der vil være tid på egen hånd til at se byen og spise frokost. Her lokker både et bolsjekogeri og et Bryghus. Byen er også hjemsted for flere kunsthåndværkere, bl.a. Pernille Bülows glasatelier samt Bornholms Sæbesyderi, der fremstiller sæbe håndrørt på bornholmsk rapsolie. Et par timer senere kører vi videre sydpå til Dueodde, som er øens sydspids. Her kører vi forbi de hvide tillokkende strande og til Dueoddes 47 meter høje fyrtårn.
Herefter kører vi til Nexø, hvor vi kører forbi forfatteren Martin Andersens hus og Svenskehusene, som er træhuse i forskellige farver. Træhusene var en gave fra den svenske stat, der efter 2. verdenskrigs afslutning gav disse huse til Nexø. Vi slutter dagen i Gudhjem by med dens krogede gader og sydlandske stemning – og tidligere hjem, i dag museum, for den bornholmske maler Oluf Høst.

5. dag: Hjemrejse
Efter morgenbuffet er det tid til afsked med hotellet og Bornholm, vi sætter kurs mod Rønne, hvor vi skal med færgen til Ystad kl. 10.30. Vi er hjemme igen sidst på dagen - mange oplevelser rigere.

Rejsen er ikke egnet for kørestolsbrugere samt meget dårligt gående.

Enkeltværelsestillæg på kr. 900,-
Dobbeltværelse som enkelt på kr. 1.800,-

Opsamling

  Afrejse Hjemkomst
Skærbæk, station 08.00 18.35
Bredebro, station 08.30 18.05
Løgumkloster, rutebilstation 08.45 17.50
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK 09.20 17.15
Bramdrupdam, Samkørselspladsen v/ afk. 63 - Kokholm 09.50 16.45
Fredericia banegård, Jernbanegade
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1
10.20
11.20
16.15
15.15

Hotel

Friheden, Allinge

Hotel Friheden ligger i idylliske omgivelser i den lille by Tejn Sandkås, næsten ned til havet. Dobbeltværelserne har enten balkon el. terrasse. De er med 2 enkeltsenge, TV og telefo...
EmediateAd