Nordjylland, Skagen og Læsø

Natur, by og hav gør Nordjylland til et ideelt valg for en oplevelsesrig ferie. Mange spændende oplevelser venter. På Danmarks nordligste spids, Grenen, oplever vi det fascinerende syn, når man ser de to have, Skagerrak og Kattegat mødes. Ved Skagen har vi idylliske Gamle Skagen, den tilsandede Kirke, imponerende Råbjerg mile og stemningsfyldte Skagen havn, hvor fiskespecialiteter nydes fra en bænk på kajen.
Læsø, Kattegats perle, byder velkommen med en fantastisk rundtur til den særprægede Sønder Kirke, besøg på saltsyderimed produktion på gammeldags manér og den idylliske gamle tanggård, Uldgården.
Vi bor i Frederikshavn –byen med mange flotte skulpturer samt Krudttårnet, kirken med altertavle af Michael Ancher og kommandantboligen.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Skønt familieejet hotel i Frederikshavn
✓ Skagens berømte lys og den karske, skønne natur
✓ Unikke kulturoplevelser på Skagens museer
✓ Grenen, Råbjerg mile og Den tilsandede Kirke
✓ Læsø med Saltsyderiet og ”hovedstaden” Byrum
✓ Nordsøen Oceanarium
✓ Voergaard Slot
✓ ”Den Genfundne Bro"

Program dag for dag
1. dag - Nordsøen Oceanarium
2. dag - Skagen, Gl. Skagen og Grenen
3. dag - Udflugt til Læsø
4. dag - Den Genfundne Bro”, Hvidsten og Voergaard Slot

Pris fra:
4.249,-
Dage:4
✓ Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
✓ Kørsel i moderne 4* turistbus
✓ Dygtig og rutineret chauffør
✓ Alle regler om køre- og hviletid overholdes
✓ Færgeoverfart Frederikshavn/Læsø t/r
✓ Dansk rejseleder på turen
✓ 1 x rundstykke og kaffe/the på udrejsedagen
✓ 3 overnatninger på Hotel Jutlandia
✓ 3 x 2-retters middag
✓ 3 x morgenbuffet
✓ Fri kaffe/the på værelserne
✓ Frokost på Hvidsten Kro – Æggekage
✓ Frokost på Nordsømuseet inkl. 1 øl/vand
✓ Buskørsel i forbindelse med udflugter
✓ Entré til Voergaard Slot
✓ Entré til Saltsyderiet
✓ Rundvisning på havnen i Hirtshals
✓ Entré til Nordsømuseet
✓ Gratis ”Corona” afbestilling indtil 8 uger før afrejse
✓ Afgifter, udvidet ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

1. dag: Nordsøen Oceanarium
Vi starter turen tidligt og kører med en lille pause til besøg på Nordsøen Oceanariumi Hirtshals. Vi starter med frokost og museum og får derefter en rundvisning på havnen. Guiden fortæller havnens historie og om arbejdet på havnen. Nordsømuseet er intet mindre end Europas største akvarium, Oceanariet, med 4,5 millioner liter vand. Her kan vi opleve Nordsøens farverige og fascinerende undervandsliv med fisk, sæler og hajer. Fra Nordsømuseet går turen det sidste stykke til Frederikshavn, hvor vi bliver indkvarteret på det familieejede Hotel Jutlandia. Middag på hotellet.

2. dag: Skagen, Gl. Skagen og Grenen
Vi skal på en herlig udflugt til Skagen. Undervejs ser vi Danmarks største vandreklit -Råbjerg mile og den tilsandede kirke. Vi går en spændende byrundtur i Skagen og oplever byens særprægede stemning blandt de små gule huse med stormsikre tage. Efter frokostpausen er der god tid til besøg på et af byens spændende museer. Det kan være Skagen Museum, Anna og Michael Anchers hus eller Drachmanns hus, der frister. Eller måske en slentretur på havnen. Bussen bringer os senere via Gl. Skagen til Grenen, hvor Sandormen kører det sidste stykke på stranden helt ud til, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Mætte af dagens indtryk kører vi tilbage til vores hotel, hvor middagen venter.

3. dag: Udflugt til Læsø
Fra Frederikshavn sejler vi til Kattegats perle -Læsø. Fra Vesterø Havn kan dagens ø-rundtur begynde. Vi oplever bl.a. Sønder Kirke, en af øens smukke og særprægede kirker med bl.a. kalkmalerier fra 1500 tallet. Derefter til Saltsyderiet, hvor der fremstilles groft havsalt på gammeldags manér. Vi kører til Læsøs ”hovedstad”, Byrum med det 17 m høje udsigtstårn, her holder vi også frokostpause. Videre til den idylliske gamle tanggård, Uldgården, hvor der fremstilles uldprodukter i alle afskygninger. Vi gør et kort ophold ved øens berømte museum, Museumsgården, der ligesom Uldgården er opført med et særpræget tagdækkeaf tang. Derefter går turen til den østlige del af øen, hvor vi gør ophold ved øens flotte strand, Danzigmann. Videre gennem Østerby Havn og Læsø Klitplantage tilbage til Vesterø, hvor der sidst på eftermiddagen er afgang tilbage mod Frederikshavn.

4. dag: Voergaard Slot, Hvidsten Kro og "Den Genfundne Bro"
Efter morgenmaden går turen til Voergaard Slot, hvor vi skal se spisestel som har tilhørt Napoleon, fangekælder og Vildsvinetapet. Derefter frem til pause for frokost på den historiske Hvidsten Kro, hvor vi nyder den berømte æggekage. Turen går herefter videre til ”Den Genfundne Bro” ved Østbirk. Derefter det sidste stykke hjem.

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
18 / 5 Nordjylland - Skagen, Læsø og Nordsøakvariet
Hotel Jutlandia Fuldbooket, venteliste 4.249,- Send forespørgsel

Hotel

Hotel Jutlandia

Hotel Jutlandia

Hotel Jutlandias direktør Camilla Frost er barnebarn af hotellets bygherre, og der er således tale om et familiedrevet hotel, hvor der lægges stor vægt på gæstfrih...