Nordjylland – det bedste fra toppen af Danmark! 

Vandring for alle. . .
Nordjylland er for mange lig med sommer i Skagen og bølgerne ved Vesterhavet. Men Nordjylland har uendelig meget at byde på. Skove, marker, slotte, herregårde, strande, fjorde og uendeligt store naturområder der strækker sig så langt øjet rækker. Krydret med masser af historie og byer der emmer af liv og atmosfære. Selv om man har besøgt toppen af Danmark mange gange, bliver man ligesom aldrig færdig med at se det hele. Naturen forandrer sig, og fornyer, sig og det bliver aldrig kedeligt at kigge på.

Højdepunkter:
✓ Vandring for alle. . .
✓ Lille Vildmose Centre
✓ Smukke, dejlige Danmark
✓ Fantastiske, forskellige landskaber
✓ I det nordlige Jylland
✓ Tanghusepå Læse
✓ Saltsyderipå Læsø
✓ Fortryllende Skagen
✓ Lille Vildmose Centret

Dagsprogram
1. dag: Udrejse, Rebild Porten og Bangsbo
2. dag: Læsø rundt i bus og til fods
3. dag: Skagen, den tilsandende kirke og Toppen af Danmark
4. dag: Lille Villemose, Birkesø og hjemrejse

Pris fra:
4.199,-
Dage:4
✓ Kørsel i moderne 4* turistbus
✓ Dygtig og rutineret chauffør
✓ Alle regler om køre- og hviletid overholdes
✓ Færge til Læsø t/r
✓ Vandrekyndig rejseleder
✓ 3 x overnatning på Hotel Scandic The Reef
✓ 3 x morgenbuffet
✓ 3 x middag – 2 retters menu
✓ 1 x rundstykke på første dag (Turhjælper medbringer)
✓ 1 x madpakke fra hotellet
✓ Besøg Læsø Salt-syderi
✓ Entré til til Lille Vildmosecenteret
✓ Frokost på Lille Vildmosecenteret
✓ Frivillig Ældre Sagen turhjælper
✓ Buskørsel i forbindelse med udflugter
✓ Afgifter, udvidet ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

1.dag: Efter opsamling går turen mod nord og ved første stop er der kaffe og rundstykke på Ældre Sagens regning. Vi slår et sving omkring Rebild Bakker med en vandretur på 3,6 til 4 km. (den nordlige rute). Efter vandreturen mulighed for at spise sin medbragte madpakke ved Rebild Porten som er placeret ved indgangen til Rebild National Park.Derefter til Bangsbo Museum/Hovedgård i det sydlige Frederikshavn, med en vandretur på ca. 5 km. gennem Bangsbo skov op til Pikkerbakken mm. for at nyde den fremragende udsigt over byen og Kattegat. Vi slutter turen ved restaurant Møllehuset. Derefter de sidste 3 km i bus til Hotel Scandic Reef. 2 etaper (4 + 5 km)

2. dag: Dagen starter med morgenmad på hotellet inden afgang til færgen mod Læsø. Vel ankommet til Læsø kører vi til Læsø Klitplantage, som er en blanding af hede, skov og plantage. Vi starter vores vandring langs vandet og krydser ind over landskabet mod FoldsgårdsSøen. Herfra kører vi til Gl. Østerby og følger ’Tanghus-ruten’ rundt i og omkring Gammel Østerby. Til sidst kører vi til Læsø Saltsyderihvor vi spiser vores medbragte madpakker og får et foredrag om stedet. Der er naturligvis mulighed for at købe lidt med hjem. Sidst på eftermiddagen sejler færgen os retur til Frederikshavn og aftensmad på hotellet. 2 etaper (7 + 4,5 km)

3. dag: Vi sætter kursen mod Skagen og kører det sidste stykke langs den jyske østkyst. Bussen sætter os af ved Skagen Klitplantage, herfra går vi gennem plantagen, forbi den tilsandede kirke og ind til Skagen by, hvor vi samles op af bussen. Vi kører gennem Skagen by, til Skagen Bunkermuseum hvor vi drikker formiddagskaffe, inden vi vandrer ud på Grenen og retur. En smuk rute med hav på begge sider og gode muligheder for at se sæler. Efter endt vandring på Grenen køres vi til havnen hvorfra der er mulighed for at finde frokost. Dagens sidste tur går til Råbjerg Mile, her har vi tid på egen hånd til at udforske området. Sidst på eftermiddagen vender vi retur til Frederikshavn og middag på hotellet. 3 etaper (2 + 4 km samt ca. 1,5 time på egen hånd ved Råbjerg Mile)

4.dag: Efter morgenmad pakker vi bussen og kører lidt sydpå til Lille Vildmose. Vi starter vores ophold med kaffe og er derefter klar til en rundtur fra Lille Vildmose Centeret, rundt om Birkesø, ud til udkigsposten og retur. (Vi møder bussen undervejs) Dagens frokost nyder vi på Lille Vildmose centeret, hvor vi også skal ind og se udstillingerne. Dagens sidste vandring går gennem Mellemområdet og Portlandsmosenmed en lille rundtur på en plankesti. 2 etaper (10 km, med mulighed for at møde bussen undervejs) Vi er nået til vejs ende på vores tur og hen på eftermiddagen sætter vi kursen mod Hedensted. Forventet hjemkomst ved aftentide.

Velkommen til Nordjylland!
På denne tur tager vi jer med ud at vandre i nogle af de skønneste steder i det nordlige Danmark. Vi starter dog lidt længere sydpå, nemlig ved Rebild Bakker som er meget mere end lyngklædtebakker i sensommeren. Her kan du hele året rundt opleve storslået natur. Rebild Bakker er med sine forskellige farver og de lyngklædtebakker fantastisk året rundt. Hvert år danner bakkerne rammerne for åretsRebildfest, d 4. juli -USA's uafhængighedsdag.

Fra Rebild Bakker går turen nordpå mod Frederikshavn. Vi bor på Hotel Scandic the Reef, et super lækkert og moderne hotel med masser af faciliteter. Hotellet ligger midt i byen, så der er rig mulighed for at kigge lidt på butikker, husk også badetøj da de har et virkelig imponerende pool-område med både inden–og udendørs bassiner. Morgen–og aftensmad indtages i hotellets restaurant, og der findes masser af loungeområder både ude og inde hvor der er rig mulighed for at nyde en kop kaffe eller en drink før middagen.

På 2. dagen skal vi på sejltur i Kattegat for at besøge Læsø, med sine 118 km2 og ca. 1800 indbyggere er øen den største ø i Kattegat. Sejlturen tager ca. 90 minutter så der er mulighed for at nyde en kop kaffe og udsigten undervejs. På Læsø skal vi både vandre langs vandet og på heden, vi skal se de kendte tanghuseog selvfølgelig besøge det populære Læsø Saltsyderi.

Dag 3 skal tilbringes på toppen af Danmark. Skagen emmer af liv hele sommeren og august er ingen undtagelse. Vi skal både besøge Skagen by hvor vi skal spise frokost og nyde atmosfæren. Vi skal helt på toppen og gå på Grenen, og måske, hvis vi er heldige se sæler. Og vi skal selvfølgelig til Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile, som hvert år vandrer ca. 15 m. mod nordøst. Råbjerg Mile måler ca. 1000x1000 meter og indeholder omkring 3,5 millioner m3 sand. Et imponerende område, som der er mulighed for at udforske i det tempo man lyster.

På turens sidste dag kører vi igen lidt sydpå, til Lille Vildmose. Området er nok mest kendt for deres dejlige kartofler, men Lille Vildmose har meget mere at byde på. I dag er en stor del af området udlagt til rekreativt område til stor glæde for folk i alle aldre. Her findes både shelters, bålpladser, masser af dyreliv –bl.a. elge og havørne –og km lange vandreruter i smuk natur. Områdets naturlige samlingspunkt er Lille Vildmose Centeret hvor vi både bliver klogere på

området, og nyder en god frokost. Alle dage er tilrettelagt så vi møder bussen undervejs og der er mulighed for at stå af og på som man har lyst til.

Som sædvanlig kan bussen bruges, i den udstrækning, det ønskes, og som altid behøver man ikke vandre alt det skitserede –der er mulighed for mindre.

Hotel Scandic The Reef -Dejligt hotel beliggende centralt i Frederikshavn. Der tilbydes gratis trådløs wi-fi og et tropisk vandland. Restaurant, hvor der serveres morgen-og aftensmad. Samtlige værelser på The Reef har eget toilet/bad og kabel-tv. Husk badetøj!

 

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
12 / 9 Nordjylland – det bedste fra toppen af Danmark!
Hotel Scandic The Reef Mere end 8 4.199,- Bestil

Hotel

Hotel Scandic The Reef

Dejligt hotel beliggende centralt i Frederikshavn. Der tilbydes gratis trådløs wi fi og et tropisk vandland. Restaurant, hvor der serveres morgen og aftensmad. Samtlige værelser p&a...