Skt. Petersborg og Tallinn - fly

Ruslands kulturelle skattekammer og oplevelser i Tallinn

De fleste ved, at Skt. Petersborg er et mekka for kunst- og kulturelskere. For alle, som værdsætter storslået skønhed, paladser, guld og kunst. Hvad de færreste er klar over er, at byen også byder på anderledes, inspirerende og mere jordnære oplevelser – som at nyde lokale specialiteter i solskin på smukke pladser, med livlige russere og levende musik. Vi gentager succesen fra sidste år og inviterer dig med til Rusland – uden visumansøgning – med garanti for anderledes, autentiske oplevelser i en by, der ikke findes magen til noget andet sted i verden.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Besøg en opera eller teater forestilling – fantastisk oplevelse
• Smag på den lokale vodka, det er stærke sager
• Besøg Avtovo Metro station, der har flot marmor facade med mosaik dedikeret til belejringen af Skt. Petersborg under 2. verdenskrig - ufattelig smuk

Status:
Ring til os

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse og ankomst til Helsinki
Med fly fra Billund/København til Helsinki. Transfer direkte til skibet, som du sejler med til Skt. Petersborg. Vel ombord på skibet nyder vi udsejlingen fra Helsinki, mens vi spiser middag. Måske skal du se et flot show i aften eller være heldig i casinoet! Turistvisum for besøg i Rusland udleveres på skibet.

2. dag: Ankomst, Peter & Paul Fæstningen og Eremitagen
Du får morgenbuffet ombord på skibet, inden vi ankommer til Skt. Petersborg. Vi bliver modtaget af vores dansktalende lokalguide, som tager os med på rundtur i byen. Peter den Store grundlagde Peter & Paul fæstningen på en lille ø i Neva floden. Fæstningsværket blev bygget af svenske krigsfanger og russiske slaver – ca. 20.000 mand var involveret i det ambitiøse byggeri. Peter & Paul Katedralen er begravelseskirke for de russiske zarer fra Peter den Store til Nikolaj II og dennes familie. I 2006 blev kejserinde Dagmar genbegravet her. Efter frokost fortsætter vi
til Eremitagen, også kaldet Vinterpaladset. Det blev opført i 1700-tallet og fungerede som vinterresidens for den russiske zarfamilie helt frem til revolutionen i 1917. Med mere end tre millioner kunstgenstande er museet et af verdens vigtigste kunstmuseer. Imponerende at gå gennem de mange paradesale og private gemakker fra zartiden. Vi kører til hotellet og spiser middag på hotellet.

3. dag: Peterhof – Ruslands Versailles
Zarens sommerresidens, Peterhof, er Ruslands svar på Versailles. Det vidunderlige kompleks byder på flere store parker, et pragtfuldt fontænesystem, Grand Palace, Monplaisir Paladset og en række mindre pavilloner og bygninger. Det var i Peterhof, at danske prinsesse Dagmar for første gang satte fødderne på russisk jord. Vi skal spadsere i parkerne og nyde de verdensberømte springvand. Om aftenen kører vi til folklore forestilling på Nikolay paladset – en typisk russisk og flot forestilling.

4. dag: Katarina Paladset i Pusjkin
25 km fra Skt. Petersborg finder vi Pusjkin – eller Katarina Paladset. Det prægtige rokoko-palads i blåt, hvidt og guld ligger i en enorm landskabelig park og er overdådigt at skue. Af den prøjsiske Kong Frederik Wilhelm fik Zar Peter den Store en imponerende gave, nemlig et helt kammer udsmykket med rav. Det oprindelige ravkammer eksisterer ikke længere, men det kan i dag opleves i en rekonstruktion, som ikke lader fortidens pragt noget efter. Efter frokost må vi desværre forlade Skt. Petersborg og gå ombord på vores krydstogtskib.

5. dag: Ankomst Tallinn og byrundtur
Du nyder fmorgenbuffeten ombord på skibet, som hen på morgenen ankommer til Tallinn, hvis navn på estisk betyder ”Danskerbyen”. Vi bliver kørt til vores
lækre 4* hotel midt i den gamle bydel. Her afleverer vi bagagen. Dernæst skal du på gående byrundtur i den gamle bydel, som er næsten uændret siden Middelalderen. Tallinns historie er spændende, og rejselederen fortæller, mens du passerer den gamle bymur med de middelalderlige fæstningstårne, domkirken, opstandelseskirken,den smukke russisk-ortodokse katedral
”Alexander Nevsky”, det gamle rådhus og stedet, hvor Dannebrog faldt ned under Valdemarslaget i 1219. Gaderne er stejle med toppede brosten, så tag gode sko på! Middag på egen hånd i byen eler på hotellet.

6. dag: Tallinn på egen hånd
Der er mange muligheder for, hvad du kan opleve i dag. Gå en tur i den hyggelige by, gør de sidste indkøb, eller nyd en lækker frokost på en af de hyggelige cafeer i den gamle bydel. Du har også mulighed for en afslappende dag på hotellet. Her er mulighed for tilkøb af et par timer hotellets jacuzzi og sauna. Om aftenen arrangeres en tur i byen, for at nyde en middelalderaften i en hyggelig restaurant, hvor der serveres middelalderretter. Her er stemning og musik – en oplevelse ud over det sædvanlige (bestilles sammen med rejsen).

7. dag: Tallinn og hjemrejse
Efter god tid til morgenmaden kører vi sidst på formiddagen til lufthavnen og flyver retur, via Helsinki, til Danmark, efter en hel fantastisk og oplevelsesrig rejse.

DIVERSE
I Rusland benyttes Rubler og i Estland Euro.
Rejseforsikring er obligatorisk på rejsen.

VISUMFRIT RUSLAND: På denne rejse er visum til Rusland ikke nødvendigt, da vi opholder os under 72 timer i landet.

Medbring el-adapter. Husk gode sko.

Evt. tillæg
Udvendig kahyt pr. person 175,-
Enkeltværelse indvendig kahyt 2.100,-
Enkeltværelse udvendig kahyt 2.400,-
Middelalder middag i Tallinn 225,-

Flytider

Afrejse Billund kl. 11.50 og København kl. 13.20
Ankomst Helsinki kl. 14.35 og kl. 15.50

Afrejse Tallinn kl. 14.50
Ankomst Helsinki kl. 15.25
Afrejse Helsinki til Billund kl. 16:10 og til København kl. 17.45
Ankomst Billund kl. 17.00 og København kl. 18.25

Der tages forbehold for ændringer i tiderne.
(Nøjagtige tider oplyses 10 dage før afrejse)