Skip to main content

Skotlands vilde natur & fascinerende historie!

8 dages rundrejse med fly og bus

Fabelagtige naturoplevelser, mytiske fortællinger og unikke kulturelle oplevelser venter dig på denne mindeværdige rundrejse i efteråret 2023. Glæd dig til en 8-dages oplevelsesrejse til det skotske højland, hvor vi bl.a. skal opleve den skotske natur, som er landet største attraktion. Med et komplet rejseprogram vil du i 8 dage få et grundigt indblik i det sagnomspundne skotske højland, hvor oplevelserne står i kø. Glæd dig til alle de skotske klassikere – den dramatiske natur, sagnomspundne slotte, medrivende historie og whiskysmagning på det anerkendte destilleri Glen Gaioch. Rejsen byder også på mindre kendte steder af Skotland i den østlige del. Vi bor på gode skotske hoteller hvor vi kommer helt tæt på den gæstfrie befolkning.

Højdepunkter
✓ Oplev det storslåede skotske højland
✓ Mange udflugter og entréer inkluderet
✓ Mange særlige besøg og rundvisninger er inkluderet
✓ Fly fra Billund
✓ Dansk rejseleder

Dagsprogram
1. dag: Ankomst til Skotland
2. dag: Det sagnomspundne slot Scone Palace og klosterbyen St. Andrews
3. dag: Glamis Castle, dalene ved Glenshee og kongefamiliens jagtslot Balmoral
4. dag: ”Den grå by” Aberdeen, besøg på destilleri og Afternoon Tea
5. dag: Fottie med små huse, whiskydestilleri og slottet Cawdor
6. dag: Strathspey Railway og Aviemore
7. dag: Købstaden Pitlochry og Stirling Castle
8. dag. Hjemrejse

Kan med fordel bestilles på Avisfordele.dk  (minimum digital månedsabonoment)

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Skotland
Straks efter ankomst til lufthavnen sætter vi kurs mod de tre spektakulære broer over Firth of Forth. Ved et fotostop på sydsiden oplever vi den imponerende jernbanebro fra 1890 - et udtryk for de solide britiske ingeniørtraditioner, dernæst den moderne landevejsbro fra 1964 og endelig den ganske nye konstruktion, motorvejsbroen indviet 2017. Tilsammen har de skabt velfungerende forbindelser mellem lavlandet sydpå og højlandet lidt mod nord. Herefter kører vi direkte til vores hotel.

2. dag: Det sagnomspundne slot Scone Palace og klosterbyen St. Andrews
Efter en solid morgenmad kører vi til udkanten af byen Perth, hvor vi besøger det ganske specielle slot Scone Palace - et sted fuld af skotske traditioner og myter. Oprindeligt blev slottet bygget som et kloster, som senere blev udvidet adskillige gange - og ved reformationen overtaget af kronen. Men gennem mange århundreder er talrige skotske konger blevet kronet på dette sted - helt konkret stående på "The Stone of Scone". Denne sten blev af de engelske myndigheder flyttet til London, indtil den i 1950-erne blev "bortført" af skotske studerende. I flere omgange har der været indædt debat om stenens symbolske værdi, og så sent som 2020 besluttede det skotske parlament at placere stenen på rådhuset i Perth. Det sagnomspundne slot er også i dag omgivet af en meget stor park med talrige gigantiske træer især fra Nordamerika og Himalaya.
Efter god tid her kører vi helt ud til østkysten til den meget gamle klosterby, St.Andrews, hvor vi oplever det fine delvist bevarede klosterkompleks. Gennem flere århundreder har denne lille og charmerende provinsby rummet landets mest ansete universitet - med samme renommé som de engelske i Oxford og Cambridge. I dette lidt provinsielle studiemiljø mødte prins William sin Catherine Middleton, så her kan vi opleve caféen, hvor ”... William mødte Kate..."
Ved udkørslen fra byen oplever vi også den yderst berømte golfbane med samme navn som byen, inden vi kører til aftensmad på hotellet.

3. dag: Glamis Castle, dalene ved Glenshee og kongefamiliens jagtslot Balmoral
Denne dag skal vi opleve det fascinerende Glamis Castle i et frodigt område på kanten af højlandet. William Shakespeare brugte slottet som baggrund for sin dramatiske historie om Macbeth, og når man besøger slottet, forstår man hvorfor talrige om- og tilbygninger har medført mange tårne og høje mure, som er med til at skabe de rette virkemidler. I nyere tid har slottet især været kendt for at være barndomshjem for "Dronningemoderen" - den nuværende dronnings mor.
Vi oplever de talrige flotte sale og saloner med et væld af malerier, våben, møbler, porcelæn, statuer m.m. - plus den på alle måder imponerende have med mange forskellige rum. - Glamis er i sandhed et imponerende sted!
Herefter kører vi gennem vel nok Skotlands mest berømte dale Glenshee, som løber på østsiden af det centrale højland "Cairngorm National Park". Her får vi gode chancer for at opleve dyr på de øde bjergskråninger og i de mindre, men frodige smalle sidedale.
Inderst i dalen møder vi Dee-floden, hvis løb vi følger resten af dagen. Men undervejs oplever vi kongefamiliens jagtslot, Balmoral beliggende i et usædvanligt smukt bjergområde omgivet af enorme hede- og fjeldområder med særdeles fine jagtmuligheder. Oprindeligt besøgte dronning Victoria området med sin elskede Albert - og de blev enige om at bygge deres eget slot, hvor de tilbragte mange ferier ikke blot med jagt, men også med malerier og picnic-ture med familie og venner. Herefter kører vi langs Dee-floden ud til Aberdeen, hvor vi spiser aftensmad på vores hotel. Hvor vi bor de næste to nætter.

4. dag: ”Den grå by” Aberdeen og Afternoon Tea
Efter god tid til morgenmad skal vi opleve denne meget gamle by - gennem mange årtier med landets største fiskeriflåde (herimellem også mange danske kuttere), men senest mest berømt for de talrige virksomheder inden for off-shore-industiren. Efter at fiskerne flyttede væk, er skabt særdeles mange jobs i relation til olie- og gasproduktionen i Nordsøen. Men Aberdeen er stadig kendt som "den grå by" da næsten alle ældre bygninger er opført med den lokale granitsten. Senere på dagen skal til traditionel skotsk "Afternoon Tea" i hyggeligt Tea Room i byens gamle kvarter. - Resten af dagen er på egen hånd f.eks. til shopping eller andre museer o.l.

5. dag: Fottie med små huse, whiskydestilleri og slottet Cawdor
På vej ud af Aberdeen oplever vi det spøjse kvarter "Foottie" med ganske små huse tæt ved de tidligere fiskebåde - et lidt pittoresk miljø.
Vi besøger herefter et whiskydestilleri inden vi følger floden Spey, som leverer det klare og helt rene vand til de talrige destillerier gennem dalen i dette smukke landbrugsområde med lave bjerge og frodige marker mellem de små landsbyer på nordsiden af det øde højland.
Efter frokostpausen besøger vi endnu et sagnomspundet slot "Cawdor" - fejlagtigt regnet for Macbeth-slottet, da slottet er meget yngre end denne sagnkonge. Oprindeligt blev første del af slottet opført i 1400-tallet af Calder-klanen. Efter flere stridigheder overgik stedet allerede i 1500-tallet til den nuværende ejer, Campbell-klanen.
Vi oplever slottets indre med gamle møbler, malerier, våben, porcelæn m.m. - og naturligvis også den meget store og meget berømte haveanlæg opdelt i adskillige særskilte rum alle præget af gamle frugttræer, en meget speciel labyrint og mange roser og stauder.
Efter god tid på dette spændende sted kører vi til vores næste hotel syd for "Højlandets Hovedstad" Inverness. I dette populære skisportområde Aviemore ligger flere hoteller tæt ved dramatiske bjerge og den eneste jernbane fra lavlandet gennem højlandet.

6. dag: Strathspey Railway og Aviemore
I dag skal vi med det legendariske Strathspey Railway-damptog. Jernbanen blev bragt til live af en gruppe dedikerede frivillige i 1978 og den 10 km. restaurerede sektion af den originale Highland Railway Line gør det nu muligt at rejse tilbage i tiden til en æra, hvor dampfløjter blæste, vogndøre smækkede, og der var et velkendte klik-klak fra skinnernes rytme, når toget kørte langs sporet.
Vi ser de majestætiske Cairngorm-bjerge på vejen og det smukke dramatiske landskab. Rejsen varer 90 minutter t/r og forbinder Avoemore med Broomhill. Resten af dagen tilbringer vi nede i selve Aviemore, som byder på mange butikker, pubs og gode muligheder for en spadseretur, inden vores aftensmad på hotellet.

7. dag: Købstaden Pitlochry og Stirling Castle
Vi kører mod syd langs med de flotte og øde bjergsider og når den charmerende købstad, Pitlochry, som i årtier blev regnet for "porten til højlandet". Byen har på mange måder bevaret sin historiske baggrund med talrige små butikker, pubs og tea rooms - plus naturligvis turistfælder. Efter frokost i Pitlochry fortsætter vi til Stirling, hvor vi besøger det fascinerende slot, som bevogter den oprindeligt eneste overgang over floden Forth. Stedet har derfor siden 1100-tallet spillet en væsentlig - nogle mener afgørende - rolle for landets historie bl.a. slaget ved Stirling Bridge 1297 og slaget ved Bannockburn i 1315. Gentagne gange har borgen været belejret, indtaget og er blevet overgivet til fjenden. Stirling har altid været et stridspunkt mellem skotter og englændere - og talrige begivenheder knytter sig til navnet f.eks. boede Maria Stuart - skotternes dronning her flere gange, og herfra måtte hun senere flygte til England. - Derfor har mange børn i skolen lært, at ”... den som hersker på Stirling Castle hersker over adgangen til Skotland. Turens sidste nat tilbringer vi på hotel i Stirling.

8. dag Hjemrejse
Efter tidlig morgenmad på hotellet kører vi direkte til lufthavnen til indtjekning - og flyver derefter tilbage til Danmark.

Opsamling

Udrejse med KLM fra Billund
06.00 Billund
08.25 Edinburgh

Udrejse Norwegian fra København
07.20 København
08.10 Edinburgh

Hjemrejse med Norwegian til København
08.50 Edinburgh
11.35 København

Hjemrejse med KLM til Billund
13.25 Edinburgh
17.50 Billund

Alle rejsetider og flyselskab er vejledende. Der tages forbehold for ændringer

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
12/9Fly/BusSkotlands vilde natur & fascinerende historie!Fuldbooket, venteliste13.995,-Send forespørgsel
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.