Skip to main content

Apulien - Oplev den Italienske støvles hæl

Kom med på et malerisk eventyr gennem Apulien, Italiens hjerte og sjæl, hvor historie og gastronomi smelter sammen. På denne rejse kan du se frem til et oplevelsesrigt program med mange, spændende udflugter. Vi skal opleve alt det bedste, Apulien har at byde på - fra imponerende slotte til de hemmelighedsfulde trulli-huse i Alberobello, og fra de fortryllende grotter i Castellana til den historiske by Matera. Undervejs bor vi på skønne hoteller og besøger desuden flere lokale foretagender, nemlig en bøffelfarm og en olivenolie-producent. Glæd dig til en vidunderlig rejse til det sydøstlige Italien, spækfyldt med oplevelser.

HØJDEPUNKTER
✓ Maleriske landskaber
✓ Besøg bøffelfarm
✓ Oplev Castel Del Monte
✓ Trani og katedralen
✓ Besøg og vinsmagning på vingård
✓ Middelalderbyen Matera
✓ Ostesmagning på autentisk "masseria"
✓ Besøg lokal olivenolieproducent
✓ Oplev Alberobello
✓ Grotti di Castellana-hulerne

Program dag for dag:
1. dag: Fly til Napoli - Bus til Paestum
2. dag: Paestum - besøg på bøffelfarm - Barletta
3. dag: Castel del Monte og Trani
4. dag: Udflugt til Matera – byen på UNESCO's Verdensarvsliste
5. dag: Udflugt Locorotondo-Martina Franca med ostesmagning
6. dag: Udflugt til olivenolie-producent og Alberobello
7. dag: Udflugt til Grotte di Castellana
8. dag: Martina Franca-Bari. Fly hjem fra Bari

Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordelsrabat bestilles på Avisfordele.dk

Hurtigsøgning

Dagsprogram

 • 1. dag: Fly til Napoli - Bus til Paestum

  Vi lander i Napoli, hvor vores bus holder klar. Vi kører derefter mod sydøst, indtil vi når frem til kystbyen Paestum og Hotel Cristallo. Her spiser vi et dejligt aftensmåltid og overnatter første nat.

 • 2. dag: Paestum - besøg på bøffelfarm - Barletta

  Efter morgenmad på hotellet forlader vi Paestum og begiver os mod bøffelfarmen Tenuta Vannulo, smukt indlejret på skråningerne af Mount Soprano i Paestum-sletten. Denne idylliske gård strækker sig over imponerende 150 hektar jord, dedikeret til økologiske afgrøder, og er selvforsynende med foder til intet mindre end 600 bøfler, heriblandt 300 mælkebøfler. På Tenuta Vannulo venter en sanseoplevelse ud over det sædvanlige, hvor gården åbner dørene til yoghurtbutikken, mejeriet, smagningsrummet, læderbutikken, bageriet og Museet for Landbrugskultur. Vi har fornøjelsen af at deltage i en omfattende rundvisning, der giver os et helhedsindtryk af gårdens mangfoldighed. Dette inkluderer fascinationen af mozzarellaforarbejdningen og en nærmere undersøgelse af bøffelfarmen, alt sammen beriget af vores værters indsigt. Selvfølgelig får vi også mulighed for at smage den lækre mozzarella og nyde en let frokost på gården, hvor hver bid er en smagsoplevelse af ægthed. Vi fortsætter herefter til Barletta, hvor vi skal tilbringe natten.

 • 3. dag: Castel del Monte og Trani

  På en lav bakke lidt uden for byen ligger et verdensarvssted - det gådefulde slot Castel del Monte, som den tysk-romerske kejser Frederik II lod opføre i midten af 1200-tallet. Den ottekantede bygning er et vidunder af geometrisk harmoni, og delvist beklædt med marmor på indersiden. Årsagen til slottets specielle design er i dag stadig omgærdet af mystik. Efter et spændende besøg på slottet tager vi til den historiske havneby Trani, som i middelalderen havde konsulater i hele den gamle verden. Vi vandrer gennem byens gamle jødiske kvarter og besøger også den normanniske katedral, der majestætisk strækker sig mod himlen ved havets kyst. I løbet af eftermiddagen bliver der også tid til vinsmagning, inden vi vender tilbage til hotellet.

 • 4. dag: Udflugt til Matera – byen på UNESCO's Verdensarvsliste

  Vi forlader kortvarigt Apulien for at besøge det "urørte" og bjergrige Basilicata. Vores destination er byen Matera, der ligger på kanten af en dyb kløft. En guidet gåtur giver os et godt billede af Materas mange kontraster. Byen består af en livlig øvre del, og det roligere, nedre (huleagtige) kvarter Sassi, som i en mindre flatterende skildring er blevet sammenlignet med Dantes Inferno. Helt indtil 1960'erne boede flere af byens indbyggere i boliger, der var hugget direkte ud af klippen. Regeringen flyttede dem efterfølgende til mere moderne huse. Fra 700-tallet til 1200-tallet menes klippehulerne at have fungeret som ly for byzantinske munke. Omkring 100 kirker, som også er hugget ud af klippevæggene (såkaldte ’chiese rupestri’), fuldender billedet af de særegne kvarterer, der er udpeget som UNESCO verdensarv. Da området Sassi på mange måder minder om det gamle Jerusalem, optræder bydelen da også i flere kendte film, som bl.a. Mel Gibson’s ’The Passion of the Christ’ fra 2004 og ’King David’ fra 1985. Mange vil helt sikkert også genkende byen Matera fra flere scener i James Bond-filmen ’No time to die’ fra 2021. Ved hjemkomst til hotellet serveres et aftensmåltid.

 • 5. dag: Udflugt Locorotondo-Martina Franca med ostesmagning

  I løbet af formiddagen fortsætter vi turen sydpå langs kysten. På et autentisk "masseria" - en type landejendomme, som ofte blev opført i 1700- eller 1800-tallet - får vi en rundvisning og prøver nogle af regionens lækre oste. Efter en god frokost fortsætter vi til bjerglandsbyen Locorotondo, en skøn idyllisk perle. Snoede små gader og stræder inviterer til en afslappende spadseretur, hvor byens atmosfære virkelig kan nydes. Herfra har vi ikke langt til vores endelige destination, maleriske Martina Franca. Her tjekker vi ind på Hotel Villa Rosa, hvor vi skal bo de næste tre nætter. Byen præges af snoede gyder og skyggefulde arkader, som kan nydes, før aftensmaden serveres på hotellet.

 • 6. dag: Udflugt til olivenolie-producent og Alberobello

  Vi starter formiddagen med et besøg hos en lokal olivenolie-producent, hvor vi får mulighed for en prøvesmagning. Apulien er Italiens største olivenolieproducerende region, og olivenolie udgør derfor ikke overraskende en vigtig bestanddel i Apuliens sunde og helserigtige køkken. Vi begiver os derefter lidt mod nord og møder hurtigt en helt speciel udsigt. Frodige olivenlunde, frugtplantager og vinmarker, der pryder landskabet, rejser sig blandt små, hvidkalkede runde huse med kegleformede tage, såkaldte trulli. Vi er ankommet til den charmerende by Alberobello. Husenes oprindelse er uvis, men de er bygget af lokal kalksten, som er stablet uden brug af mørtel. Dette er for at narre skatteforvaltningen – noget vores guide vil forklare nærmere. Vi får god tid til at beundre de sjældne bygninger, der løber som en rød tråd igennem byen, inden vi til sidst tager tilbage til Martina Franca.

 • 7. dag: Udflugt til Grotte di Castellana

  Et stykke syd for Bari ligger de storslåede Grotti di Castellana-huler, der vurderes at være 50 millioner år gamle. En fascinerende verden med 70 meter dybe og 3 kilometer lange grotter møder os under jorden. Når solens livgivende stråler finder vej ned i hulerne, skabes et guddommeligt kunstværk for både øjet og sjælen. Vel tilbage over jorden begiver vi os ud mod havet til den sjælfulde kystlandsby Polignano a Mare. På vejen stopper vi og spiser en udsøgt frokost.

 • 8. dag: Martina Franca-Bari. Fly hjem fra Bari

  I løbet af dagen letter vores fly fra Bari lufthavn, og vi siger farvel - men forhåbentlig også på snarligt gensyn - til vidunderlige Apulien.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.