Skip to main content

Tromsø - 4 dage med uforglemmelige oplevelser og himmelsk nordlys i Norges arktiske hovedstad

 

Oplev Norges arktiske hovedstad og det himmelske nordlys

Tag med på en enestående 4-dages rejse til Tromsø for at opleve det fænomenale nordlys. Rejsen inkluderer både fly, hotel, nordlyscruise og en slædetur med rensdyr samt adskillige udflugter.

I vil blive indkvarteret i Tromsø, omgivet af smukke fjorde og bjergtoppe. Området er et af de bedste steder at opleve nordlys. Undervejs skal vi besøge Tromsø Arctic Reindeer Camp, hvor I vil få serveret en autentisk samisk middag. 

Højdepunkter
✓ Eventyrlige nordlysture under åben himmel
✓ Fodre rensdyr og slædetur med rensdyr i Polarnatten
✓ Lytte på joiking og høre historier om den samiske kultur og tro
✓ Nordlyscruice med hybrid-elektrisk båd
✓ Vi bor centralt i Tromsø ”Porten til Ishavet”
 
Dagsprogram
1. dag: Ankomst til Tromsø
2. dag: Polarhistorisk byvandring og Tromsø Artic Reindeer camp
3. dag: Jagten på Nordlys og Nordlyscruice
4. dag: Hjemrejse
 
 
Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordel bestilles på Avisfordele.dk

 

 

 

 

Hurtigsøgning

Flytider

Flyrejse fra Billund - Tromsø (via Oslo) t/r:
 
Torsdag den 21. november
Afrejse fra Billund kl. 11.10 – Ankomst til Oslo kl. 12.20
Afrejse fra Oslo kl. 15.00 – Ankomst til Tromsø kl.16.55
 
Søndag den 24. november 
Hjemrejse fra Tromsø kl. 16.55 – Ankomst til Oslo kl. 18.55
Hjemrejse fra Oslo kl. 20.00 – Hjemkomst til Billund kl. 21.10
 
Flyselskab: Norwegian
Flytiderne er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst til Tromsø

  Med Norwegian fra Billund lander vi i Tromsø kl. 16.55. Tromsø er Nordnorges største by og er beliggende ca. 350 kilometer nord for Polarcirklen. Byen benævnes også som ”Porten til Ishavet”, da den har været udgangspunkt for flere polarekspeditioner. Her valfarter folk til fra hele verden for at se det smukke nordlys danse over nattehimmelen om vinteren. Efter indkvartering besøger vi Tromsøs ældste beværtning, Ølhallen, som var et populært sted for fiskere, polarforskere og jægere. Her skal vi smage en øl fra verdens absolut nordligste bryggeri, Mack, mens vi får fortalt historier om de gamle dage. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Polarhistorisk byvandring og Tromsø Artic Reindeer camp

  På byvandringen i Tromsø skal vi se nærmere på byens arkitektoniske perler, som strækker fra neoklassisk stil til mere moderne værker, f.eks. Ishavskatedralen. Kirken fra 1965 er byens vartegn, og med sine hvide spidse konstruktioner – inspireret af nordnorsk natur – ligner den et knejsende isbjerg midt i byen. I selve kirkerummet imponerer de smukke glasmosaikker.

  Vi besøger også Polarmuseet, der har til huse i en traditionel bygning fra 1830. Vi hører om ishavsfangere og om Tromsøs modige opdagelsesrejsende på polarekspeditioner. Her vises også film om Polarområdet og dets jægere.

  Om aftenen tager vi bussen til Tromsø Artic Reindeer Camp som er beliggende ca. en ½ times kørsel fra Tromsø. Ved ankomst til campen starter vi vores besøg med at køre rensdyrslæde ude i det magiske vinterlandskab. Retur til campen er der mulighed for at fodre de omkring 300 vilde rensdyr. Herefter skal vi nyde en 3-retters middag inkl. bidos, som er en traditionel samisk gryde som er kogt over den varme ild. Efter middagen bliver vi inviteret indenfor i en Lavvu hvor vi alle samles rundt om ilden for at høre spændende historier om den samiske kultur og hvordan det er, at være rensdyravler. Vores vært vil også udføre en joik, som er en traditionel samisk sang for os alle. Hvis vi er heldige og himlen er klar, vil vi få chancen for at se Nordlyset danse over rensdyrlejeren.

 • 3. dag: Jagten på Nordlys og Nordlyscruice

  Som erfaren Nordlyseventyrer er formiddagen afsat til egne oplevelser, og her kommer rejselederen gerne med forslag. Om aftenen sejler vi ud med en stillegående hybrid-elektrisk båd med panoramaudsigt, på jagt efter nordlyset. Vi sejler lydløst rundt i mørket i Tromsøs fjorde, mens vi nyder god mad, lavet af sæsonens ferske og de lokale råvarer. Samtidig fortæller mandskabet på båden om den lokale historie, om det mystiske dyb under os og det helt eventyrlige landskab, der omgiver os. Mens stjernehimmelen over os reflekteres fra den mørke havoverflade, er vi måske heldige at se nordlyset danse over nattehimmelen.

 • 4. dag: Hjemrejse

  Midt på formiddagen forlader vi Tromsø og flyver til Oslo. Herfra videre til Billund med uforglemmelige minder fra Norges arktiske hovedstad.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
21/11FlyTromsø - 4 dage med uforglemmelige oplevelser og himmelsk nordlys i Norges arktiske hovedstadMere end 812.995,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Scandic Ishavshotel, Tromsø
Scandic Ishavshotel er beliggende lige ved kajen i Tromsø, “Nordens Paris”. Oplev nordlyset om vinteren og midnatssolen om sommeren. Alle værelser er moderne indrettet med bad, toilet mm. Fleksible mø...
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.