Skip to main content

Albanien & Nordmakedonien

Tag med på en fascinerende rejse gennem to små, men bemærkelsesværdige lande på Vestbalkan, hvor store naturoplevelser og en dybtgående historie venter. Vi udforsker både de maleriske bjerglandsbyer og de gamle byer, hvis brostensbelagte gader fortæller historier fra en svunden tid. Under rejsen bor vi på komfortable hoteller og spiser dejlig mad. Rejs med gennem de historiske omgivelser og få en masse spændende oplevelser med hjem i bagagen.

HØJDEPUNKTER
✓ Ohrid - "Balkans perle"
✓ Middag med Makedonsk folkemusik
✓ Berat - UNESCO Verdensarv
✓ Apollonia - en af de vigtigste Romerske byer
✓ Middag med Albansk folkemusik

Program dag for dag:
1. dag: Skopje
2. dag: Skopje - Vevcani-Ohrid
3. dag: Rundtur i Ohrid
4. dag: Ohrid - Stuga - Lin - Elbasan-Berat
5. dag: Berat - Apollonia - Vlora
6. dag: Vlora - Ardenica - Durres - Tirana
7. dag: Tirana
8. dag: Hjemrejse

Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordelsrabat bestilles på Avisfordele.dk

Hurtigsøgning

Dagsprogram

 • 1. dag: Skopje

  Vi tager flyet fra København til Skopje, Nordmakedoniens hovedstad, med en halv million indbyggere, som ligger smukt ved Vardarfloden, der adskiller bydelene i en gammel og ny bydel. Den sidstnævnte del blev totalt ødelagt af jordskælv i 1963 og er genopbygget i en sjælden national stil. Den anden bydel blev bevaret, og her finder vi den gamle osmanniske bydel, der rummer den største bevarede bazar i Balkan. Vi spadserer rundt i begge bydele og besøger også bysbarnet Mother Teresas museum. Frokost, middag og hotel i Skopje.

 • 2. dag: Skopje - Vevcani-Ohrid

  På vejen sydpå gør vi holdt ved ”blomstermoskeen” i Tetovo, der er hovedstad med universitet for den albanske befolkning. Frokost i den spændende bjergby Vevcani. Under 3. Balkankrig erklærede byen sig som en selvstændig republik (i dag en del af Nordmakedonien). Der bliver også tid til at spadsere rundt og se byens mange kilder, inden vi ankommer til Ohrid, hvor vi skal bo de næste to nætter, ved bredden af en af verdens ældste søer: Ohrid-søen, der ligesom byen er en del af UNESCOs verdensarv. Middag og underholdning med makedonsk folkemusik.

 • 3. dag: Rundtur i Ohrid

  Ohrid - ”Balkans perle” kaldes byen med rette. Det er en af Europas ældste byer med 365 kirker, og vi besøger de mest interessante kirker på rundturen til fods i den smukke og velbevarede by. Byen er også kendt for sin produktion af de specielle Ohrid-perler. Resten af dagen er på egen hånd i den charmerende by, der er fyldt med forretninger og restauranter. Fælles middag om aftenen.

 • 4. dag: Ohrid - Stuga - Lin - Elbasan-Berat

  Med behagelige stop kører vi over grænsen til Albanien. Vi spiser frokost i Elbasan, hvor vi bl.a. ser Kongemoskeen, den ny-udgravede basilika og det tyrkiske bad. På vejen gør vi stop i Ohrids naboby, Struga, der er meget mindre og mere stille. Landsbyen Lin er den ældste beboelse i Europa og er etableret 6.000 år før nul. Dagens sidste mål er Berat, en af de ældste og mest interessante byer i Albanien med smukke, hvide huse op ad bjergsiderne. Berat er også en af UNESCOs verdensarvs byer. Middag og hotel i Berat.

 • 5. dag: Berat - Apollonia - Vlora

  Efter morgenmaden skal vi på sightseeing i byen, der er et eksempel på den religiøse harmoni, som kendetegnede det gamle Albanien. Vi går igennem byens kvarterer og kører op til fæstningen, hvor folk stadig bor. Vi ser byzantinske kirker, Onufri-museet for den berømte iconskriver og besøger en familie, hos hvem vi får en smagsprøve på deres raki. Frokost i en lille landsby uden for byen. Herefter til Apollonia, der var en af de vigtigste romerske byer, hvor den senere Kejser Augustus studerede. Byen, der oprindelig var en vigtig havneby, blev ødelagt af et jordskælv og først udgravet i 1920erne. Derefter til Vlora, der i 1912 blev Albaniens første hovedstad, hvor vi bl.a. besøger frihedsmuseet. Middag og Hotel i Vlora.

 • 6. dag: Vlora - Ardenica - Durres - Tirana

  Vi besøger det stadigt fungerende middelalderkloster, Ardenica, der overlevede Hoxas ”kulturrevolution”, fordi nationalhelten Skanderbeg blev gift der. Videre til Albaniens vigtigste havneby, Durres, hvor der er frokost. Byens historie går 3.000 år tilbage, men ved romernes erobring og etablering af Via Egnetia (vejen, der forbinder Rom med Byzants) fik den stor strategisk betydning og var genstand for talrige erobringer. Vi ser Det venezianske tårn og besøger det romerske amfiteater, det næststørste i Balkan, inden vi når til hovedstaden Tirana. Efter middagen med albansk folkemusik går vi en tur i byen.

 • 7. dag: Tirana

  Vi begynder dagen på Skanderbeg-pladsen og de omliggende seværdigheder. Besøg i Nationalmuseet og BunkArt, som er de underjordiske hemmelige gange fra kommunisttiden med udstillinger om Hoxa-tidens uhyggelige sider. Vandretur i Tirana gennem den forbudte by, hvor kun de ledende kommunister havde adgang, og forbi regeringsbygningerne fra den italienske besættelse. Byen har nu også fået mange nye, moderne bygninger bl.a. af de danske arkitekter Henning Larsen og Bjarke Ingels. Frokost i byen, og, hvis tiden tillader det, en udflugt til Kruja med den gamle bazar og Skanderbegs middelalderborg, hvorfra han ledte kampen mod osmannerne. Middag i Tirana.

 • 8. dag: Hejmrejse

  Afgang til Mother Teresa Lufthavn, hvor vores fly afgår mod Danmark.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
11/9Fly/BusNordmakedonien og Albanien - 8 dages rundrejseFuldbooket, venteliste12.995,-Send forespørgsel
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.