Skip to main content

Berlin

5-dages busrejse til Berlin, 'landet der forsvandt'

Her er den ideelle rejse for alle historieinteresserede, der elsker at forstå og fordybe sig i fortidens spor. På denne spændende 5-dages busrejse til Berlin får du en unik mulighed for at opleve historiens vingesus, når vi dykker ned i DDR og Østberlins fortid. Rejsen giver en unik og autentisk oplevelse af Østtysklands spændende og komplekse historie, når vi bl.a. besøger flere historiske højdepunkter.

Højdepunkter
✓ DDR Museet
✓ Glienecke Brucke
✓ Check Point Bravo
✓ Check Point Charlie
✓ Tränenpalast
✓ Bernauer Strasse
✓ Nikolaiviertel
✓ Wandlitz

Program dag for dag
1. dag: Over grænsen
2. dag: Stasi og Muren
3. dag: Livet i DDR
4. dag: DDR-toppens egen by
5. dag: DDR-toppen går på jagt

Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordel bestilles på www.Avisfordele.dk

Hurtigsøgning

Dagsprogram

 • 1. dag: Over grænsen

  Vi passerer grænsen og sætter kursen mod Lübeck. Vi følger den gamle saltvej på vores vej til den gamle østtyske grænse, hvor vi gør holdt, kigger på visa-papirerne, inden vi kører ind i "øst" og hører om Grænsen. Afbrudt af et frokoststop, kører vi ”Transit” mod Berlin, men mod sædvane afviger vi ”Transitruten” og kører via Potsdam og ”Spionbroen” ind i Vestberlin. Efter et kort fotostop kører vi mod Berlin ”Øst” og via Checkpoint Charlie kommer vi sidst på dagen til vores hotel for de næste 4 nætter. Her tjekker vi ind, hvorefter vi mødes i restauranten, hvor middagen venter.

 • 2. dag: Stasi og Muren

  Efter morgenmaden tager vi plads i bussen og kører til Hohenschönhausen hvor vi, på egen hånd, besøger udstillingen i STASI fængslet. Her bliver vi klogere på fængselslivet og nogle af lokaliteterne. Der er danske Audio-guides til rådighed. Vores tur fortsætter via Osloer Strasse til Bernauer Strasse. Her finder vi stadig et stykke af den originale mur, et reetableret stykke mur, samt et stykke med kun søjler, hvilket giver os et godt billede af det der var engang. Her kan vi frit bevæge os fra Øst til Vest og omvendt. Vi fortsætter vores tur og kører til ”Mitte” hvor vi stiger af bussen, og til fods bevæger os via Bahnhof Friderichstrasse til Tränenpalast (Tårepaladset). Bygningen fik sit navn på grund af de mange tårer der strømmede her, når der blev taget afsked med familiemedlemmer. Vi fortsætter til fods ned over ”muren” forbi Rigsdagen og Brandenburger Tor. Der bliver tid på egen hånd, inden vi kører hjem til hotellet hvor middagen venter.

 • 3. dag: Livet i DDR

  Vi starter vores dag med et besøg på DDR-museet. Her kan vi på egen hånd bevæge os rundt på museet og få et indtryk af livet i DDR. Udstillingen viser livet som det var, såvel med udfordringer, men også gode ting. Tag f.eks. elevatoren og kom ind i lejligheden og se hvordan man levede, eller kig ind i de mange skuffer og oplev DDR på tætteste hold. I samlet trop går vi under Liebknechtbrücke, gennem Nikolaiviertel op til Alexanderplatz. Vi hører om pladsen og dens betydning. Herefter er der tid på egen hånd.
  Først på eftermiddagen mødes vi for at køre til Vestberlin (via East Side Gallery), og den nok mest kendte shoppinggade Kürfürstendamm. Her hører vi om vinkælderen, der engang var en bankboks, som indeholdt masser af D-Mark, der skulle ombyttes med Øst-mark i forbindelsen med genforeningen af de 2 tysklande. Vi får tid på egen hånd til shopping, kaffe/kage eller måske en lidt stærkere forfriskning.
  Sidst på eftermiddagen fortsætter vi vores rejse gennem Berlin, inden vi finder en hyggelig restaurant hvor vi indtager middagen. Efter middagen tager vi plads i bussen, læner os tilbage i sæderne og kører gennem Berlin til tonerne af ”Når lygterne tændes”.

 • 4. dag: DDR-toppens egen by

  Dagens udflugt tager os mod Nord af Autobahn A11. Vi forlader autobahn af afkørsel 14, en afkørsel der under DDR-tiden primært benyttedes af DDR-toppen på vej til og fra deres bopæl. Vi skal besøge Waldsiedlung Wandlitz, hvor DDR-toppen boede i luksus og med vestlige luksusvarer. Området var fra 1960 til 1989 lukket af for den almindelig befolkning. Nu kan vi bevæge os frit rundt i Wandlitz. Herefter sætter vi kursen mod Berlin for at se Tempelhof, centrum for Rosinbomberne, der under Berlin-blokaden forsynede Vestberlin med praktisk talt alt. Dagen slutter med et besøg i Treptower Park, hvor vi skal høre om Brdr. Bethke´s spektakulære flugt fra Øst til Vest. Middag på hotellet.

 • 5. dag: DDR-toppen går på jagt

  Vi pakker bussen og tager plads for at påbegynde turens sidste udflugt. Vi forlader Berlin og kører med en enkelt strække-ben pause til Nossetiner Heide. Her finder vi forh. Generalsekretær Eric Honecker´s jagthytte. Et sted hvor ingen almindelige DDR-borgere havde adgang. Det var forbeholdt toppen af DDR. Vi hører historien om dette spændende sted og kigger os lidt omkring, inden vi spiser frokost. Vi tager afsked med dette spændende sted, og sætter kursen mod Danmark, passerer ”jerntæppet” og når midt på aftenen til vores hjemegn. En af dagene får vi besøg af en ”Ossie” der sammen med rejselederen vil (på dansk) fortælle om livet i DDR: Opvækst, skole, uddannelse og hverdagslivet.

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
11/10BusBerlin - 5 dages busrejse til Mere end 85.799,-Bestil

Hotel

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.