Skip to main content

Kroatien

Nyd foråret og efteråret i skønne Opatija med flot og varieret natur.

Halvøen Istrien beviser til fulde, hvorfor kroaterne kalder deres land for ”Vores smukke fædreland”. Omkranset af det klare Adriaterhav byder Istrien på flot og varieret natur med frodige vinmarker og olivenlunde. Langs kysten er små bugter, strande og byer med hvert sit særpræg. Opatija en charmerende turistby med 18.000 indbyggere, tidligere kursted for hele Europas aristokrati. Hyggelige caféer, pragtfulde parkanlæg og smukt anlagte stier langs bugten samt byens berømte strandpromenade gør byen til et ideelt feriested.

• I april måned blomstrer foråret
• Opatija er ganske enkelt en perle
• Oplev den smukke kyst fra søsiden
• Pula med det imponerende amfiteater

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. og 2. dag: Afrejse til Opatija
Efter opsamling kører vi til Sydtyskland for overnatning. Vi fortsætter gennem det smukke østrigske og slovenske landskab og ankommer sidst på dagen til vores hotel i Opatija, hvor vi skal bo de næste 5 nætter.

3. dag: Opatija og tid på egen hånd
Efter morgenmaden lærer vi vores ferieby at kende. Med vores rejseleder ser vi byens smukke parker, St. Jackovs Kirke, den østrigsk inspirerede byggestil og den stemningsfulde strandpromenade. Efter byvandringen er resten af dagen på egen hånd. Gå på marked og oplev den afslappede stemning. Nyd udsigten fra en af de mange cafeer langs strandpromenaden, tag en dukkert i det azurblå hav, eller slap af på hotellet. Gå tur på den lange strandpromenade, der forbinder den maleriske landsby Volosko på den ene side med Lovran på den anden side. Om aftenen er det skønt at sidde under åben himmel og opleve den mest fantastiske udsigt over havet, en smuk oplevelse.

4. dag: Rovinj og Pula
Vi kører til den maleriske kystby Rovinj - én af Adriaterhavskystens bedst bevarede middelalderbyer, beliggende på en lille ø forbundet med fastlandet. Vi oplever byens historie, kulturskatte og det romantiske centrum på en byrundtur til fods. Vi ser bl.a. Sct. Euphemia Katedralen og nyder fra toppen udsigten over byen og området. På vejen retur til Opatija holdes pause i Istriens sydligste by Pula, der regnes for at være Istriens ældste by grundlagt af romerne. Byen fungerede i Romerriget som et handelsmæssigt centrum, hvilket fornemmes bl.a. under besøget ved det velbevarede og imponerende amfiteater.

5. dag: Middelalderby, vin og trøfler
Udflugt ad mindre veje til trøffel- og middelalderbyen Motovun, som er smukt beliggende på en klippetop med en skøn udsigt ud over dalen. Området er kendt for sine trøfler og i byens små butikker er der mulighed for smagsprøver. På turen tilbage er der stop ved en vinbonde, som serverer smagsprøver på flere af sine gode vine.

6. dag: Sejltur
I dag skal vi endelig opleve den smukke kyst fra søsiden. Efter en afslappende formiddag sejler vi til byen Moscenicka Draga. På vejen passeres en række pragtvillaer. Eftermiddagspause i den lille badeby med mulighed for cafébesøg, inden vi sejler retur til Opatija.

7. og 8. dag: Hjemrejse
Vi tager afsked med vores smukke by og dejlige hotel. Vi ankommer til overnatning i Sydtyskland sidst på dagen. Efter morgenmad tager vi turens sidste etape mod Danmark.

Diverse
I Kroatien benyttes kroatiske Kuna.
Husk badesko. Strandene i Kroatien er stenede, men det, at der er langt mellem sandkornene gør at vandet er ufatteligt klart og azurblåt.
Entreer på udflugter (ca. priser.): Eufrasius Basilikaen ca. kr. 35,-. Pula Amfiteater ca. kr. 140,-. Sejltur ca. kr. 125,-.

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.