Skip to main content

Bjergtagende Harzen

4 dages busrejse inkl. mange entréer og ”all inclusive mini”
At stå på Rådhuspladsen i Goslaromgivet af middelalderlige bindingsværks-huseog lytte til det berømte klokkespil er indbegrebet af den stemning og charme, som Harzen gennem generationer har fortryllet sine turister med. Læg dertil et landskab, der hæver sig over de omliggende regioner og byder på skovklædte bjerge, romantiske dale, bugtede floder og rislende vandfald -og billedet af Harzen er fuldt udfoldet som et af Tysklands mest populære turist-mål. Vi bor i den hyggelige by Hahnenklee, der ligger ved Bocksbergi hjertet af Harzen med smuk natur og sø lige uden for døren. Bjerget Bocks-bergkan forceres til fods eller med svævebane. Hahnenkleeer kendt som både ferie-og kurby på grund af det gode klima og områdets mange vandrestier.

Højdepunkter
✓ Oplevelser på både ud og hjemrejse
✓ Goslar middelalderlig charme
✓ Rammelsberg historisk sølvmine
✓ Wernigerode den farverige by
✓ Middelalderbyen Celle
✓ Veterantog til Bloksbjerg
✓ Windbeutel kageguf for de kræsne

Program dag for dag:
1. dag: Afrejse og Lüneburg
2. dag: Goslar samt bjergværket Rammelsberg og Windbeutel
3. dag: Wernigerode , Bloksbjerg, Thale og smuk natur
4. dag: Celle og Hjemrejse

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Via Lüneburg til Harzen
Efter opsamling kører vi mod Lüneburg, saltbyen på heden. Det ”hvide guld” gjorde i middelalderen Lüneburg til en vigtig by. I dag vidner byens mange flotte bygninger om fordums rigdom. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet hvor værelser og middagen venter.

2. dag: Goslar, sølvminen Rammelsbergog Windbeutel
Vi besøger det historiske bjergværk, sølvminen ”Rammelsberg”, der af UNESCO er udnævnt til verdens kulturarv. Der er mulighed for at komme ned i minen og her få en spændende underjordisk oplevelse. Vi bliver modtaget med hilsenen ”Glückauf”. Hvad der menes med det, hører vi om på turen. I Goslar skal vi efterfølgende på en kort byvandring. Her ser vi nærmere på den gamle ”Altstadt” med ca. 1.000 bindingsværkshuse, rådhuset og det berømte klokkespil. Her bliver der også tid til eftermiddagskaffe med Windbeutel, områdets kulinariske kagespecialitet, nemlig delikate vandbakkelser med flødeskum og forskelligt fyld.
Inden vi returnerer til hotellet, besøger vi ”Gustav Adolf Stabkirche” i Hahnenklee. Den blev bygget på kun 10 måneder fra 1907 –1908. Træet er af det hjemlige grantræ og kirken er inspireret af de norske stavkirker. I stavkirken findes et klokkespil med 49 klokker i tårnet. De spiller flere gange om ugen.

3. dag: Wernigerode, Bloksbjerg, Thaleog smuk natur
I dag skal vi på en flot panoramatur rundt i det smukke landskab i Harzen. Gennem Clausthal-Zellerfeld, hvor Europas største trækirke ligger og St. Andreasberg, som er den højest beliggende by i Harzen. Inden for byens grænser spænder højdeforskellene fra 600 –900 meter. St. Andreasbergbestår af stejle gader og kulørte træhuse, der læner sig ind mod hinanden. I det tidligere Østharzen besøger vi den smukke gamle by, Wernigerode, med dens flotte bindingsværkshuse og smukke rådhus. Vi på togtur med den gamle smalsporsveteranbane op ad Bloksbjerg, på tysk “Brocken”, til DreiAnnenHohne, hvor bussen venter.
Rappbodetalsperreer Harzens største og Tysklands højeste dæmning. Søerne er i dag et stort naturskønt område. Thalesom er kendt for Heksenes Danseplads ligger i Bodetal-dalen, en klippeslugt, som med sine 250 meter høje granitvægge siges at være den største klippedal nord for Alperne.

4. dag: Celle og hjemrejse
Vi sætter kursen mod Celle som er byen hvor Kong Christians 7.s dronning Caroline Mathilde, efter hendes færemed hoflægen Struensee, blev forvist til i 1772 efter hendes husarrest på Kronborg. Hun tilbragte de sidste 3 år af hendes 23-årige liv på slottet uden sine børn. Der bliver tid til frokost inden vi kører vi det sidste stykke tilbage til Danmark.

Rejsekalender
11/10Toscana - Oplev Italiens hjerteFra 8.695,-
28/10Vietnam - Fantastisk rundrejse på 16 dageFra 23.995,-
3/11Et arktisk eventyr - Oplev 5 magiske dage i SvalbardFra 12.995,-
23/11Salzburg - Oplev julestemningen i Mozarts fødebyFra 7.995,-
29/11Julerejse til Dresden og Tjekkiets middelalderlige hovedstadFra 3.995,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.