Skip to main content

Bjergtagende Harzen

5 dages busrejse inkl. mange entréer og ”all inclusive mini”

At stå på Rådhuspladsen i Goslaromgivet af middelalderlige bindingsværks-huseog lytte til det berømte klokkespil er indbegrebet af den stemning og charme, som Harzen gennem generationer har fortryllet sine turister med. Læg dertil et landskab, der hæver sig over de omliggende regioner og byder på skovklædte bjerge, romantiske dale, bugtede floder og rislende vandfald - og billedet af Harzen er fuldt udfoldet som et af Tysklands mest populære turist-mål.

Vi bor i den hyggelige by Hahnenklee, der ligger ved Bocksbergi hjertet af Harzen med smuk natur og sø lige uden for døren. Bjerget Bocks-bergkan forceres til fods eller med svævebane. Hahnenkleeer kendt som både ferie-og kurby på grund af det gode klima og områdets mange vandrestier.

Højdepunkter
✓ Oplevelser på både ud- og hjemrejse
✓ Goslar - middelalderlig charme
✓ Rammelsberg - historisk sølvmine
✓ Gustav Adolf Stavkirken
✓ Wernigerode og Quedlingburg
✓ Den farverige by i Harzen
✓ Togtur Wernigerode – Drei Annen Hohne
✓ Hængebroen ”Titan
 
Program dag for dag:
1. dag: Via Lüneburg til Harzen
2. dag: Goslar, sølvminen Rammelsberg og Stavkirken
3. dag: Wernigerode , Bloksbjerg, Thale og smuk natur
4. dag:Det sydlige Harzen med Grenzlandmuseum Eichsfeld og Duderstadt
5. dag: Celle og Hjemrejse
Hurtigsøgning

Opsamling

07:10   Lyngby Station ved Jernbanepladsen
07:30   Herlev Station
08:00   Høje Tåstrup Station ved Banestrøget

Dagsprogram

 • 1. dag: Via Lüneburg til Harzen

  Efter opsamling i Lyngby, Herlev og Høje Tåstrup kører vi direkte til Rødby hvorfra vi skal sejle med Scandlines til Puttgarden. Efter overfarten sætter vi kursen mod Lüneburg, saltbyen på heden. Det ”hvide guld” gjorde i middelalderen Lüneburg til en vigtig by. I dag vidner byens mange flotte bygninger om fordums rigdom.
  Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet hvor værelser og middagen inklusive drikkevarer venter.

 • 2. dag: Goslar, sølvminen Rammelsberg og Stavkirken

  Vi besøger det historiske bjergværk, sølvminen ”Rammelsberg”, der af UNESCO er udnævnt til verdens kulturarv. Der er mulighed for at komme ned i minen og her få en spændende underjordisk oplevelse. Vi bliver modtaget med hilsenen ”Glückauf”. Hvad der menes med det, hører vi om på turen.
  I Goslar skal vi efterfølgende på en kort byvandring. Her ser vi nærmere på den gamle ”Altstadt” med ca. 1.000 bindingsværkshuse, rådhuset og det berømte klokkespil.
  Okerstausee er en opdæmmet sø og Vestharzens største stillestående vand. Fuldt opdæmmet har søen 47,4 millioner kubikmeter vand og vandspejlet måler 230 hektar.
  Inden vi returnerer til hotellet, besøger vi ”Gustav Adolf Stabkirche” i Hahnenklee. Den blev bygget på kun 10 måneder fra 1907 – 1908. Træet er af det hjemlige grantræ og kirken er inspireret af de norske stavkirker. I stavkirken findes et klokkespil med 49 klokker i tårnet. De spiller flere gange om ugen.

 • 3. dag: Wernigerode, Bloksbjerg, Thale og smuk natur

  I dag skal vi på en flot panoramatur rundt i det smukke landskab i Harzen. I det tidligere Østharzen besøger vi den smukke gamle by, Wernigerode, med dens flotte bindingsværkshuse og smukke rådhus.
  Vi tager på togtur med den gamle smalspors-veterantogbane op ad Bloksbjerg, på tysk “Brocken”, til Drei Annen Hohne, hvor bussen venter.
  Derefter smuk tur til St. Andreasberg hvor højdeforskellene inden for byens grænser spænder fra 600 – 900 meter og via Clausthal-Zellerfeldt retur til Hahnenklee.

 • 4. dag: Det sydlige Harzen med Grenzlandmuseum Eichsfeld og Duderstadt

  Vi kører via Osterode og Sieberdalen til Herzberg og ud i det flade land. Her ligger Grenzlandmuseum Eichsfeld, grænsemuseum som fortæller historien om den tidligere DDR-tid og grænsen mellem Øst og Vest.
  Efter besøget i Eichsfeld laver vi ophold i Duderstadt. På vejen retur ser vi Rhumspringe som er en kilde, der straks bliver til en flod. Herefter gennem Bad Lauterberg, Oderdalen og Braunlage inden vi er retur i Hahnenklee.

 • 5. dag: Celle og hjemrejse

  Vi sætter kursen mod Celle, byen hvor Kong Christians 7.s dronning Caroline Mathilde, efter hendes affære med hoflægen Struensee, blev forvist til i 1772 efter hendes husarrest på Kronborg. Hun tilbragte de sidste 3 år af hendes 23-årige liv på slottet uden sine børn. Hun ligger begravet i St. Marienkirche.
  Efter frokostpause sætter vi kursen mod Puttgarden og med forventet ankomst i Herlev midt på aftenen.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
25/8BusBjergtagende Harzen - skøn natur med masser af historieMere end 83.999,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Hotel Harzhöhe
CAREA Residenz Hotel Harzhöhe ligger i udkanten af Hahnenklee, i naturskønne omgivelse, for foden af Bocksberg. 208 værelser, komfortabelt indrettet med bad/toilet, hårtørrer, tv og telefon. Alle være...
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.