Skip to main content

Caminoen

Hele ruten fra Bilbao til Santiago de Compostela

Oplev den eneste vej i verden, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi har valgt en populær og bekvem måde at opleve Pilgrimsruten. Du rejser med bus, bor på gode hoteller og besøger de mest berømte seværdigheder. Flere gange i løbet af turen er der mulighed for let vandring (uden bagage), så vi kan blande os, med ”rigtige” pilgrimmere på denne berømte rute.
På vores version af Pilgrimsruten, er der et bredt udvalg af forskellige seværdigheder og oplevelser, som ikke nødvendigvis er forbundet med pilgrimsrejsens religiøse oprindelse. Du oplever ikke kun et smukt og varieret landskab, men også store travle byer og små hyggelige landsbyer. Du støder på mange fantastiske arkitektoniske stilarter, herunder romansk, gotisk, renæssance og jugendstil, der kulminerer i det absolut spektakulære moderne Guggenheimmuseet, som er den spektakulære bygning i Bilbao. Selvfølgelig skal vi også besøge en vingård og smage vin fra det mest berømte vinområde i Spanien, La Rioja.
På denne rejse besøger vi fire spanske regioner, der tidligere var selvstændige lande, med forskellige kulturelle baggrunde. Det ses stadig i sprog, traditioner og gastronomi.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Oplev Guggenheim museet
• Katedralen i Leóner - et besøg værd
• Få renset tankerne på de daglige vandreture
• Udforsk Santiago og dens middelalderlige gader
• Nyd det spanske køkken og vine
• Messe i domkirken i Santiago de Compostela

 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse til Bilbao og Guggenheim
Du mødes med vores rejseleder i København Lufthavn. Vi bor på hotel i centrum af byen. Dagens store oplevelse bliver uden tvivl besøget i Guggenheim Museet, det berømte mesterværk af Frank Gehry. Åbningen af denne ikoniske bygning i 1997, markerede starten på store ændringer i denne baskiske by. Indtil da havde det været en grim, stærkt industrialiseret by med absolut ingen turist-appeal overhovedet. Nu er de gamle fabrikker væk, og Bilbao er blevet en attraktiv, ren og interessant by, som hilser hundredtusindvis af turister velkommen hvert år. Middag på lokal restaurant.

2. dag: San Sebastian
Dagens udflugt går til San Sebastian, en smuk by i Biscayabugten og et velkendt ferieområde for aristokratiet og de rige. Årsagerne til dette er mange: Byen er smukt beliggende i en bugt omgivet af bjerge og dale, her er en følelse af kunst og kultur, og byen har et dejligt mildt klima. Alt dette gør San Sebastian til en by, der helt sikker er værd at besøge, og et godt sted at bo for dem, der har råd til det! Vi nyder turen rundt i byen til La Concha, den berømte strand, og til centrum af byen, med den smukke franske inspirerede arkitektur fra det 19. århundrede. Turen slutter i ”Casco Viejo”, det gamle kvarter, hvor alle ”pintxo” søjler er placeret. Tilbage i Bilbao hen på eftermiddagen.

3. dag: Vinområdet ”La Rioja” (6 km)
Vi forlader Baskerlandet og kører til det mest prestigefyldte vinområde i Spanien, ”La Rioja”. Turen går gennem det smukke område, og der er vinmarker så langt øjet rækker, som har vist sig perfekt til dyrkning af druer. I Haro, hovedstaden i denne verdensberømte vinregion, får du en rundvisning på en af de lokale vingårde. Vi lærer om de processer, der bruges til fremstilling af vin, metoder til opbevaring, og hvordan man smager rigtig på vinen! Efter besøget er der tid på egen hånd i byen
til frokost. For 1000 år siden byggede en eremit, kaldet Domingo, en bro over floden Oja, og det blev et tilflugtssted for rejsende på Pilgrimsruten. Han blev derfor helgenkåret og er en af de mange legender om vejen.

4. dag: Burgos (4 km)
Burgos er utvivlsomt den vigtigste by, hvor Pilgrimsruten går gennem, ikke mindst fordi det var her det magtfulde kongerige, Castilien, blev skabt. Du ser Casa del Cordón, et smukt palads fra det 15. århundrede, hvor Ferdinand og Isabella modtog Columbus retur fra sin anden rejse til ”Den Nye Verden”. En tur langs promenaden ved floden Arlanzón, fører dig til den unikke byport, Arco de Santa María. Her ser du en af de mest imponerende gotiske katedraler i Spanien, inspireret af Notre Dame i Paris. Nationalhelten El Cid ligger begravet her. Han befriede Valencia fra maurerne i det 11. århundrede. Du skal på rundvisning i Katedral de Burgos.

5. dag: León (5 km)
I dag skal vi til byen León, hovedstad i regionen Castillien, som er en oplevelse udover det sædvanlige. Er man til romerske byer, gamle slotte og smukke levende byer, er Castillien og León et ”must”. Man er for alvor i det autentiske Spanien, eller det oprindelige Spanien, om man vil. Her findes nogle af de mest seværdige og imponerende kulturskatte i Spanien. Den 2.000 år gamle by León, var Spaniens første hovedstad og stedet, hvor de gamle konger og dronninger blev begravet. Fra gamle borgbyer og gemte landsbyer, til moderne metropoler pakket med enorme katedraler og labyrintagtige gamle bydele. Ved den lille by Fromista, ser vi Castilla kanalen, som blev bygget i det 18. århundrede. Vi fortsætter til León, hvor du skal på byvandring i den gamle del af byen, der især er kendt for sine smalle gader, mange smukke bygninger og det velbevarede torv, der stammer fra middelalderen samt katedralen, der har 1.800 m2 blyglas.

6. dag: Astorga og El Bierzo (4 km)
Strækningen fra Astorga til Santiago de Compostela er en af de smukkeste og mest varierede på Pilgrimsruten. Astorga, som med sine 24 tilflugtssteder, var en meget vigtig by på Pilgrimsruten i middelalderen. Byen har et smukt barok rådhus fra det 17. århundrede og er et af de få steder, udenfor Catalonien, som har en bygning af Antoni Gaudí, bygget som biskoppens palads, og nu et museum om Pilgrimsruten. Vi møder også den store statue af vandringsmanden - El Caminante - med spørgsmålet: Quo Verdis? Dagen slutter i El Bierzo, et af de mange officielle vinområder i Spanien. Franske munke har ikke kun bygget klostre her, men også plantet omfattende vinmarker, der fortsat trives og udvides.

7. dag: Santiago de Compostela (4 km)
I dag går vi langs den sidste strækning af Pilgrimsruten til Santiago. Vi kommer ind i Galicien, kendt for at være den grønneste region i Spanien. Stop i Cebreiro, som ligger 1300 meter over havets overflade og giver en vidunderlig udsigt over landskabet. Her er eksempler på de karakteristiske stråtækte hytter af keltisk oprindelse, som har været beboet, indtil for nylig. Besøg i en af de ældste landsbykirker i Spanien, Santa María la Real, der går tilbage til det 9. århundrede. Næste ophold er i Portomarín, smukt beliggende
ved floden Miño. Du ser en fæstningskirke fra det 12. århundrede, et typisk Galisisk palæ. Byens specialitet er aquavit. Du ankommer vandrende til Santiago de Compostela, og oplever messen i den imponerende katedral.

8. dag: Finisterre, ”Verdens ende”
Som navnet antyder, var Finisterre, ”Verdens ende”, indtil opdagelsen af Amerika. Vi kører langs smukke kystveje, med mange sving og fotomuligheder. Stop i Camota, for at beundre den mest berømte og største ”Horreo” i Galicien, som blev brugt til at opbevare korn, majskolber, og andre afgrøder i. I Finisterre kommer vi til fyret ved ”Verdens ende”. Her finder du også den populære 0-kilometer sten. Det er også stedet, hvor pilgrimme, efter den lange vandring brændte deres tøj. På stranden har du mulighed for at gå på jagt efter din helt egen muslingeskal, som et varigt minde over din vandringsstur.

9. dag: Afrejse
Vi flyver fra Santiago lufthavn og en fantastisk rejse er slut, og vi må tage afsked med vores rejsefæller.

DIVERSE
I Spanien benyttes Euro.

Enkeltværelsestillæg på ca.  kr. 2.000,-

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.