Skip to main content

Jordan

Oplev Petra, som er et af verdens syv nye vidundere

Det farverige Jordan er omgivet af mystik og magi. Landet har en lang og spændende historie, som uden tvivl kommer til at begejstre alle på vores rejse.

Dansk rejseleder på hele rejsen og mange spændende udflugter

Glæd dig til at opleve 'den lyserøde by' Petra  et sandt vidunder udhugget i klipperne, som nås gennem en lang, smal slugt, hvor klipperne rejser sig lodret på begge sider. Vi skal også besøge den skønne hovedstad Amman og den gamle, romerske by Jerash med imponerende oldtidsruiner  den bedst bevarede romerske provinsby i verden. Se også frem til at blive imponeret af den farverige Wadi-Rum-ørken med sit lyserøde sand og massive bjerge. En tur til Jordan er ikke fuldendt uden en god handel på bazaren eller en kop te med beduinerne  begge dele skal vi naturligvis også opleve. Endelig når vi også forbi Det Døde Hav, som er det laveste sted på jordens overflade.

Højdepunkter
✓ Oplev det farverige Jordan - omgivet af magi og mystik
✓ Ajloun og det imonerende Ajloun Fort (Qalaat Errabadh)
✓ Ruinbyen Jerash (østens Pompeii)
✓ Jabal AL Qala'a og Ramon Theatre
✓ Madaba med byzantiske og umayyadiske mosaikker 
✓ Saint Gorans kirke
✓ Nebo-bjerget
✓ Heldagsudflugt til den lyserøde oldtidsby Petra
✓ Lille Petra med stenalderlandsbyen Beidah
✓ Wadi Rum og tur i åben firhjulstrukken jeep
✓ Bade- og havnebyen Aqaba med besøg i bazar
✓ Betania
✓ Det Døde Hav med mulighed for svømmetur    
✓ Middag på lokal restaurant i Amman.

Program dag for dag
1. dag - Ankomst til Jordan hovedstad - Amman
2. dag - Ajloun og ruinbyen Jerash
3. dag - Madaba, Nebobjerget og Petra
4. dag - Heldagsudflugt i den betagende oldtidsby Petra
5. dag - Lille Petra, jeeptur i Wadi Rum og besøg i Aquabs bazarområde
6. dag - Fri disposition / afslapning
7. dag - Bethany, Det Døde Hav og Amman
8. dag - Hjemkomst til Danmark.

Er arrangeret som læserrejse for Jysk Fynske Medier og kan med fordel bestilles på Avisfordele.dk (Kræver abonoment på minimum 1 måned).

Hurtigsøgning

Fly fra Billund eller Kastrup

Flyrejse fra Billund - Amman (via Istanbul) t/r:
 

Fredag den 25. oktober 2024
Afrejse fra Billund kl. 19.05 – Ankomst til Istanbul kl. 23.30
Afrejse fra Istanbul kl. 01.55 – Ankomst til Amman kl. 04.10
 
Fredag den 1. november 2024 
Hjemrejse fra Amman kl. 06.00 – Ankomst til Istanbul kl. 09.30
Hjemrejse fra Istanbul kl. 15.35 – Hjemkomst til Billund kl. 17.20

Flyrejse fra København - Amman (via Istanbul) t/r:
 
Fredag den 25. oktober 2024
Afrejse fra København kl. 19.20 – Ankomst til Istanbul kl. 23.40
Afrejse fra Istanbul kl. 01.55 – Ankomst til Amman kl. 04.10
 
Fredag den 1. november 2024 
Hjemrejse fra Amman kl. 06.00 – Ankomst til Istanbul kl. 09.30
Hjemrejse fra Istanbul kl. 11.45 – Hjemkomst til København kl. 13.15

Bemærk, samme fly mellem Istanbul og Amman t/r

Flytiderne er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst til Amman

  Ved ankomsten til Queen Alia International Airport bliver vi mødt af vores lokale guide, som vil assistere os. Derefter kører vi videre til hotellet i Amman, hvor vi overnatter.

 • 2. dag: Ajloun og Jerash

  Efter nogen timers søvn på hotellet kører vi til Ajloun, en by beliggende i et kuperet område i den nordlige del af Jordan, 76 kilometer nordvest for hovedstaden Amman.
  Ajloun er kendt for det imponerende Ajloun Fort (Qalaat Errabadh), som blev bygget i 1184 e.Kr. af Ezz Eddin Osama bin Munqethe, Sultan Saladins nevø. Formålet med fæstningen var at beskytte landets muslimske indbyggere mod de invaderende kristne korsridderne. Og placeringen gav samtidig også mulighed for at beskytte handelsruterne mellem Syrien, og det sydlige Jordan.
  Efter det historiske besøg, fortsætter vi til den gamle ruinby Jerash, på folkemunde også kaldet ’Østens Pompeii’. Området har været befolket siden bronzealderen, og blev erobret af romerne omkring 63 f.Kr. Byen blomstrede frem til det 6. århundrede, hvor den blev invaderet af perserne. Meget af den gamle romerske arkitektur er stadig velbevaret, og kommer til udtryk i fremtrædende, pragtfulde bygningsværker.
  Vi kører herefter tilbage til Amman, for at besøge Jabal AL Qala’a og Ramon Theatre. Middag på hotellet.

 • 3. dag: Madaba, Nebobjerget og Petra

  Vi checker vi ud fra hotellet, og kører til Madaba, der ligger 30 kilometer sydvest for hovedstaden Amman. Byen er verdensberømt for sine byzantinske og umayyadiske mosaikker.
  Vi skal besøge Saint Gorans kirke, hvor vi får mulighed for at se det store byzantinske mosaikkort over Det Hellige Land fra 600-tallet, som har givet os uvurderlig viden om Jerusalems udseende efter genopbygningen i år 70 e.Kr. Det imponerende kort består af over to millioner små stykker sten i forskellige farver.
  Vi fortsætter til Nebo-bjerget, hvor Moses efter sigende så det forjættede land Kanaan (nutidens Israel) efter 40 års ørkenvandring fra Egypten til Jordan. Hvis vi er heldige, og himmelen er klar nok, har vi en vidunderlig udsigt oppe fra bjerget over Jordandalen, Det Døde Hav og Jeriko på Jordanflodens modsatte bred.
  Vi fortsætter herefter til Petra hvor vi checker ind på vores hotel og spiser middag.

 • 4. dag: Heldagsudflugt i oldtidsbyen Petra

  Efter morgenmaden er hele dagen dedikeret til udforskningen af den betagende nabatæiske oldtidsby Petra, som blev skåret ud af den rosenrøde sandsten for omkring 2.000 år siden. For nylig blev byen kåret som et af Verdens syv nye vidundere, og i 1989 udødeliggjort i filmklassikeren ”Indiana Jones og det sidste Korstog”.
  Turen starter med at gå forbi Obelisk-graven og derefter fortsætter vi ind gennem al-Siq, den smalle kløft, der fører til Petras mest imponerende monument ’The Treasury’ (Al-Khazneh). Her vil du også se andre monumenter som bl.a. Det Romerske Teater og templet Qasr al-Bint.
  Byen Petra er uden tvivl en af verdens største turistattraktioner, og du kan bruge lige så meget tid du måtte ønske på at udforske alle stederne i området, sammen med din private guide. Hvem ved, måske opdager du et par skjulte hemmeligheder i byen? Vi vender herefter tilbage til vores hotel i Petra hvor middagen venter.

 • 5. dag: Lille Petra, Wadi Rum og Aqaba

  Efter morgenmaden kører vi til Lille Petra, hvor besøgende kan gå gennem en 8.000 år gammel udgravet stenalderlandsby ved navn sat Beidah. Dette er Petra i miniatureudgave med en beskeden kløft, og vidunderlige klippeudskårne templer, huler og flerfarvede klippeflader. Byen har sin helt egen unikke og fantastiske atmosfære.
  Fra Lille Petra går turen herefter via den gamle kongevej til Wadi Rum; Unikt formede massive bjerge rejser sig lodret op af det lyserøde ørkensand i et storslået ørkenlandskab, præget af en mærkelig betagende skønhed formet af tårnhøje forvitrede klipper. Det smukke og næsten endeløse ørkenområde oplever vi på en tur i åbne firehjulstrukne jeeps, og du vil helt sikkert blive fascineret over den skønhed, der gemmer sig i ørkenen.
  Turen afsluttes med en kop te lavet af beduiner. Fra ørkenens stilhed kører vi til bade- og havnebyen Aqaba. Her spadsere vi en tur langs vandet og kommer blandt andet forbi Aqabas lille bazarområde, hvor der kan gøres gode handler. Aqaba er kendt i hele Jordan for de mange handlende, der sælger nødder – alt fra valnødder til pistacienødder. Vi spiser middag på hotellet.

 • 6.dag: Dagen til fri disposition

  Fridag som kan benyttes til afslapning på hotellet eller en dag i byen, hvor du kan se nærmere på Aquabas seværdigheder. Middag og overnatning på hotellet.

 • 7. dag: Bethany, Det Døde Hav og Amman

  Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og rejser nordpå til Betania ved Jordanfloden, der siges at være stedet, hvor Jesus blev døbt af Johannes Døberen.
  Vi fortsætter dybt ind i Jordandalen til Det Døde Hav, som er det laveste sted på jordens overflade. Det Døde Hav er en saltsø, hvis vandoverflade er cirka 430 meter under havets overflade. Den har en saltholdighed på omkring 34 procent, hvilket gør det umuligt for en badende at synke. Vi gør et stop og der vil være fri tid til at svømme i havet i løbet af eftermiddagen, inden vi fortsætter til Amman. Om aftenen spiser vi en dejlig middag på en lokal restaurant i byen.

 • 8. dag: Afrejse

  fter morgenmaden er der transfer til Amman lufthavn for afgang.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
25/10FlyJordan - Uforglemmelig 8-dages rejse i eventyrlige omgivelserMere end 814.995,-Bestil
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.