Skip to main content

Toscana - oplev Italiens hjerte

Her er den italienske drømmerejse til dig, der elsker kombinationen af vin og arkitektur i verdensklasse, bølgende og billedskønne landskaber, og ikke mindst maleriske byer, som byder på kunst og kultur. Turen går til Toscana – bedre kendt som Italiens hjerte – hvor vi har et spændende udflugtsprogram at se frem til. Her går vi på opdagelse i pittoreske middelalderbyer, åndeløse vinmarker, olivenlunde, arkitektur præget af renæssance, kirker malet af tidens store kunstnere og museer fyldt med kulturskatte. Glæd dig til at opleve Toscana-regionens skønhed, kunst og kulturliv, som du helt sikkert vil forelske dig i.

HØJDEPUNKTER
✓ Stor udflugtspakke inkluderet
✓ Besøg på vingårde
✓ Besøg på olivengård
✓ Vi bor i Montecatini Terme
✓ Vinsmangning og frokost

Program dag for dag:
1. dag: Ankomst til Toscana
2. dag: Volterra, vingårdsbesøg og San Gimignano
3. dag: Firenze – Toscanas hovedstad
4. dag: Lucca og toscansk frokost på agriturismo
5. dag: Siena og besøg på olivengård 
6. dag: Hjemrejse

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Ankomst Pisa – Montecatini Terme
Vi ankommer til Pisa om aftenen og kører direkte til vores hotel i Montecatini Terme, hvor hotellet venter med en sen middag. Montecatini Terme er kendt for sine helbredende kilder og kurbade, og er perfekt placeret, når de bølgende landskaber og smukke landskaber skal udforskes.

2. dag: Volterra, vingårdsbesøg og San Gimignano
I dag kører vi igennem den billedskønne natur til den højt beliggende by Volterra. Byen er placeret på en bjergtop og byder på storslåede udsigter over det toskanske landskab. Volterra er specielt kendt for sine kunsthåndværker i stenarten alabaster. Når der er tid til frokost, kører vi til en af San Gimignanos vingårde, hvor vi skal prøvesmage nogle af gårdens egne vine. Smagningen bliver akkompagneret af en lettere frokost med lokale, italienske retter.
San Gimignano er nok en af Toscanas mest berømte byer og har været filmkulisse til flere kendte film. Byens smukke middelalder ”familietårne” kan ses på lang afstand. Familierne som boede i byen, forsøgte hele tiden at overgå hinanden, hvilket resulterede i at det ene tårn blev højere end det andet. Det som gør byen helt unik, er at middelalderbygningerne har fået lov til at blive stående og stadig er velbevarede – byen er med andre ord et friluftmuseum. Efter byrundturen vil der være lidt tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til Montecatini Terme. Aftensmad på egen hånd.

3. dag: Firenze – Toscanas hovedstad
Vi tager toget til Firenze. Byen blomstrede op og blev Europas kulturelle og intellektuelle hjerte under den rige Medici-bankfamilie, der styrede byen fra 1434 og tre hundrede år fremad. Skulptører, arkitekter og malere samledes i byen og fyldte gaderne, paladser og kirker med renæssanceværker af en storslåede pragt. Michelangelo, Botticelli mfl. satte Firenze på verdenskortet som kunstnernes hovedstad, og forfattere som Machiavelli og Dante bidrog til dens rige litterære arv. Under en byvandring ser vi nogle af godbiderene i denne enestående by hvor domen Santa Maria del Fiore – den fjerde største domkirke i verden og broen Ponte Vecchio fra 1345 – er nogle selvklare retningsmærker. På byrundturen kommer vi også forbi Medici-familiens forsamlingskirke San Lorenzo, hvor flere indflydelsesrige medicéer er begravet. Efter en indholdsrig dag tager vi toget retur til Montecatini Terme. Middag på hotellet.

4. dag: Lucca og toscansk frokost på agriturismo
I dag skal vi besøge Lucca, den store komponist Puccinis fødeby, og en af regionens mest charmerende byer, rig på såvel romersk som musikalsk arv. Vi skal på en byrundtur i den smukke by. hvor massive forsvarsmure fra 1500- og 1600-tallet bidrager til, at holde trafikken væk fra de små gader, som snor sig frem mellem middelalderens kirker, små piazzor og bygninger. Lucca blev grundlagt af etruskerne og blev en romersk koloni i år 180 f.Kr. Efter en spændende byrundtur, tager vi bussen ud i de smukke Toscanske landskaber, hvor vi kan nyde den smukke natur og ægte toskanske traditioner. Vi skal nemlig besøge det familiedrevne agriturismo Tenute di Badia.
Ved ankomst til den rosa stenbygning med den særprægede torn, tænker man direkte på vingårdens fortid som munkekloster. Vi bliver budt velkommen af et medlem af familien, der tager os med på en rundvisning på gården, hvor der primært dyrkes vin. I de fortryllende rammer skal vi nyde en autentisk skøn frokost med traditionelle toskanske retter. Vi slapper af, nyder de smukke omgivelser og den lækre mad, inden vi begiver os retur til hotellet. Aftensmad på egen hånd.

5. dag: Siena og besøg på olivengård
Dagens udflugt går til den smukke middelalderby, Siena, der er en af verdens bedste eksempler på en by, som er bygget i gotisk stil. Byvandringen tager os bl.a. til Campo, som er rådhustorvet i byen og også kendt som pladsen, hvor det berømte hestekapløb II Palio finder sted to gange om året. Vi fortsætter derefter til Ciantidalen, hvis bølgende landskaber med olivenlunde, vingårde og cypresser, som aldrig slutter med at forføre besøgende med sin smukke skønhed. Vi besøger en olivengård, inden vi køre retur til hotellet. Afslutningsmiddag på hotellet.

6 dag: Hjemrejse
Morgenmaden afslutter vores rejse til Toscana og Montecatini Terme, og vi tager bussen retur til Pisa Lufthavn. En herlig rejse i Toscana lakker mod sin ende. Om formiddagen letter vores fly imod Danmark.

Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.