Strikkefestival på Færøerne

Færøerne er oppe i tiden. For nogle ligger det tiltrækkende i den smukke natur. For andre er hovedattraktionen deres mode som primært er håndlavet strik som sælges verden over.
Færøerne har en lang og stærk tradition for at strikke og historisk set var det en nødvendighed, at alle kunne strikke for at kunne beklæde sin familie og sig selv. På denne rejse forener vi begge verdner og hovedattraktionen er den populære Bindifestival / strikkefestival i Fuglafjørður på øen Eysturoy. Her bliver byen i tre dage centrum for en stor hyggelig strikkeklub og der vil blive tilbudt workshops i hyggelige cafeer, i private stuer og der vil være foredrag med både færøske og udenlandske foredragsholdere inden for både uld arbejde, hækling, strikning og meget mere. Få indsigt i den Færøske strikkekultur helt tæt på og få desuden mulighed for at lære helt unikke måder at bearbejde uld på. På denne rejse vil vi også opleve den helt enestående Færøske natur og vi tager bl.a. på udflugt til gården og butikken Navia som er kendt for deres produktion af garn og nyder en formiddag hos kongsbondefamilien Patursson inkl. kaffe og kage. Glæd jer til fem fantastiske dage på Færøerne med strik og hygge i fokus!

HØJDEPUNKTER
✓ 3 dages oplevelser til Bindifestivalen i Fuglafjørður
✓ Centralt beliggende hotel i Thorshavn
✓ Færøske specialiteter på kendt gård ejet af Navia uld og garn
✓ Eftermiddagskaffe hos kongsbonden Joannes i Kirkjubøur
✓ Fælles middag på ankomstdagen

Program dag for dag
1. dag: Ankomst til Færøerne og byvandring i Tinganæs
2. dag: Navia og strikkefestival i Fuglafjørður
3. dag: Strikkefestival i Fuglafjørður
4. dag: Besøg hos kongsbondefamilien Patursson og Strikkefestival i Fuglafjørður
5. dag: Gásadalur - herefter transfer til lufthavne

Pris fra:
7.599,-
Dage:5
✓ Fly fra København eller Billund – Færøerne t/r
✓ Erfaren dansk rejseleder
✓ Ophold i dobbeltværelse på Hotel Hafnia
✓ 4 x morgenmad
✓ 1 x middag
✓ 1 x weekend armbånd til Bindifestivalen (strikkefestival)
✓ Adgang til alle foredrag til Bindifestivalen
✓ Frokost hver dag til strikkefestivalen
✓ Adgang til alle strikkecaféerne
✓ Besøg hos fårebonde inkl. smagsprøver
✓ Besøg hos Navia – Færøernes største uldvare butik
✓ Besøg hos kongsbondefamilien Patursson
✓ Afgifter, ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Fly
Bestil rejse

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Færøerne og byvandring i Tinganæs
Vi flyver fra Billund og København til øen Vágar på Færøerne, hvor vi ankommer først på eftermiddagen. Allerede på turen til Thorshavn får vi en fornemmelse af de storslåede naturkræfter og landskaber som landet har at byde på. Køreturen fra lufthavnen til Thorshavn tager ca. en time og går over Vestmannasundet. Ved ankomst til Thorshavn bliver vi indkvarteret på Hotel Hafnia som er centralt beliggende i byen. For de som har lyst, vil der være en kort orienterende byrundtur i hovedstandes historiske kerne Tinganes, som er beliggende på et lille næs ude på havnen. Tinganes siges at være et af de ældste parlamentariske mødesteder i verden sammen med Tynwald Hil på Isle of Man og Þingvellir på Island. Det var her, omkring år 900, at vikinger mødtes hver sommer under åben himmel for at drøfte sager af national karakter på klipperne. Fælles middag på hotellet.

Dag 2: Navia og strikkefestival i Fuglafjørður
Efter morgenmaden tager vi bussen til Torkilsheyggsgarður som er ejet af Navia. Vi får en præsentation af livet på en fåregård og får serveret pindemadder med ræstkød og skærpekød, dertil hjemmebagt brød og hjemmelavet rabarber lemonade fra gården. Herefter skal vi besøge Færøernes største uldvare butik; Navia, hvor det er muligt at handle uldvarer af bedste kvalitet. Færinger er kreative af natur, og mange har valgt at udtrykke dette ved at skabe tøj og produkter inspireret af Færøerne og de anvender desuden de ressourcer, der findes forskellige steder på øen. Et sådant eksempel er designer firmaet Guðrun & Guðrun, der anvender færøsk uld, som eller ville blive kastet ud, til at producerer designer tøj, der sælges verden over. Efter besøget tager vi bussen videre til strikkefestival i Fuglafjørður hvor der vil være tid til at strikke, hygge, lytte til foredrag, besøge butiksboder samt gåture i området. Retur i Thorshavn vil resten af dagen være til fri disposition. 

Dag 3: Strikkefestival i Fuglafjørður
Dagen i dag skal vi bruger på strikkefestivalen i Fuglafjørður. Hvert eneste år kommer kvinder fra hele verden til strikkefestivalen for at opleve den unikke atmosfære og fællesskab. Vi oplever den færøske strikkekultur helt tæt på og interesserer man sig for uld kan man lære banebrydende metoder at bearbejde det på. Efter en dejlig dag med masser af indtryk og læring tager vi bussen hjem til hotellet.

Dag 4: Besøg hos kongsbondefamilien Patursson og Strikkefestival i Fuglafjørður
Efter en god morgenmad på hotellet tager vi bussen til Kirkjubøur hvor vi skal besøge kongsgården fra middelalderen samt Magnus Katedralen. Vi bliver her budt velkommen af kongsbondefamilien Patursson, som er 17. generation på gården. Vi bliver vist rundt af kongsbonden Joannes Patursson selv og hører om familiens liv som bønder med fårehold. Efter de spændende historier, bliver vi inviterer ind på kaffe og kage i smukke gamle gård, inden vi tager bussen videre til strikkefestivalen i Fuglafjørður hvor vi tilbringer resten af dagen.

Dag 5: Gásadalur – herefter transfer til lufthavnen
Efter morgenmaden skal vi på rejsens sidste udflugt. Vi checker ud fra hotellet og tager bussen til bygden Gásadalur. Tidligere måtte postbuddet vandre over fjeldet for at komme til byen, men heldigvis blev der bygget en tunnel i 2004, hvilket har gjort det meget lettere for både indbyggerne og postbuddet. Vi gør et stop i byen med de farverige huse og fantastiske vandfald, der løber ned af de stejle klipper ud i havet. Hvis vejret er med os, har vi udsigt til den lille ø Mykines. Hjemrejse fra Vágar Lufthavn.

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
27 / 10 Strikkefestival på Færøerne
Hotel Hafnia Fuldbooket, venteliste 7.599,- Send forespørgsel

Hotel

Hotel Hafnia

Hotel Hafnia er et veldrevet 4* hotel  beliggende i Tórshavn. Hotellet er centralt placeret  i gå afstand til både Tinganes og havnen og byens butikker ligge lige om ...