Baltikum, Estland-Letland-Litauen

Kaunas - Vilnius - Riga - Tallinn

Estland, Letland og Litauen nævnes ofte samlet, men de tre baltiske lande er indbyrdes næsten lige så forskellige som dag og nat. På trods af, at de har været selvstændige stater siden begyndelsen af 1990’erne - da folket rystede de russiske besættelsesår af sig - så er landene stadig ukendt område for mange danskere.

Fælles for de tre lande er, at de har samme skæbne og til dels samme historie. Litauen er i ”sjælen” midteuropæisk og hovedstaden Vilnius er helt anderledes. Især den gamle og nænsomt renoverede bykerne er noget ganske specielt med sin egen atmosfære. Letland er mere sit eget, og hovedstaden Riga er på mange områder en kulturperle med byens Art Nouveau arkitektur – Jugendstil. Estland med den historiske hovedstad Tallinn er at sammenligne med et nordisk land.

Det er ikke for meget at sige, at der venter en spændende, anderledes og positiv oplevelse for den som besøger landene – smukke hovedstæder, historiske bygninger og et efter danske forhold lavt prisniveau.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Slentretur i Vilnius, hvor de ældste huse er mere end 500 år gamle
• I Riga skal du besøge ”Black Magic”, hvor den berømte likør ”Riga Balsam” forhandles
• Besøg KGB museet i Tallinn

Busrejse - 9 dage

PanterGruppepris inkluderer
Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
Dygtig og rutineret chauffør
 Erfaren dansk rejseleder
Sejlads Karlskrona – Gdynia og Tallinn – Stockholm
Overnatning i indvendig 2-køjes kahyt på overfarter
2 x aftenbuffet inkl. drikkevarer og 2 x morgenbuffet
6 overnatninger på hotel med morgenmad
3 x middag / buffet
Frokost i Trakai
Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
Skat, moms og bidrag til Rejsegarantifonden

Evt. tillæg:
• Enkeltværelse
• Yderligere frokoster og drikkevarer
• Entreer og sejlture

Diverse
På hele turen benyttes Euro i Litauen, Letland og Estland.
Svenske kr. i Sverige.
Entreer på udflugter ca. kr. 75,-.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud.
Se Rejsekalender for ledige pladser til individuelt rejsende.

Dagsprogram

1. dag: Afgang til Karlshamn
Efter opsamling krydses Øresund via broen og gennem den sydlige del af Sverige, når vi til Karlshamn. Her skal vi sejle med DFDS til Klaipeda i Litauen. Overnatning ombord samt en god buffet.

2. dag: Klaipeda, Kaunas og Vilnius
Morgenbuffeten nydes inden ankomst til Klaipeda. Herefter går turen til Litauens næststørste by Kaunas, hvor du har tid på egen hånd til frokost i byen. Først på eftermiddagen fortsætter turen til Vilnius, Litauens hovedstad siden 1991. Her skal vi på byrundtur med bussen og til fods i Vilnius’ gamle bydel. I bus køres igennem strøget Gedimino Prospektas til Parlamentet og barrikaderne, hvor der holdes en kort pause. Bussen fortsætter langs Neris floden, Gediminas Højen og Tøjhuset til et besøg i Skt. Peter og Pouls Kirke. Herfra videre til fods gennem den gamle bydel. Undervejs besøges Katedralen og den russisk ortodokse Helligåndskirke. De næste 2 nætter bor vi på et centralt hotel i Vilnius’ gamle bydel. Første aften middag på hotellet.

3. dag: Trakai og Vilnius
Trakai var Litauens middelalderlige hovedstad og ligger idyllisk ned til søen – et meget populært udflugtsmål. Det er også her, vi finder den autentiske arv i den lille etniske gruppe Karaites, som bor i byen. Du besøger Trakaiborgen der ligger smukt ude i søen Galvé (besøget er ikke for gangbesværede). Du får også mulighed for at handle i de mange boder der er langs søens bred. Her findes nationalt kunstværk og andre sjove og spændende ting. Frokosten nydes i en typisk karaitisk restaurant som byder på traditionelle retter. Tilbage i Vilnius har du resten af dagen til oplevelser på egen hånd. Rejselederen hjælper gerne med forslag. Om aftenen arrangeres der tur med middag i TV-Tårnet, hvor der er 360 graders udsigt over byen (bestilles sammen med rejsen)

4. dag: Korshøjen, Rundale Palace og Riga
Fra morgenstunden forlader vi Vilnius og kører via Panevezys til pilgrimsstedet Kryziu Kalnas – Korshøjen med omkring 100.000 kors. Stedet tiltrækker folk på grund af roen og den spirituelle, autentiske atmosfære. Vi går en tur på højen og ser de mange tusinde kors. Til frokost er der Cepelinai (Zeppeliner), som er en populær nationel ret ofte serveret med encremet sovs og bacontern. Grænsen til Letland passeres ved Meitenez og på vejen mod Riga, besøger vi Rundale Palace. Her skal du opleve den tidligere hertugs vilde luksus. Det mageløse slot sammenlignes med et lille Versailles eller Vinterpaladset i Sankt Petersborg og udstråler i de forgyldte sale, de svulmende ornamenter og den prægtige barokhave, det 18. århundredes udtalte ekstravagance. Tankevækkende er det også, at dette, i dag smukt restaurerede slot, ligger midt i et Letland, hvor det ene faldefærdige bondehus efter det andet møder os på turen gennem små fattige byer. Sidst på dagen tjekker vi ind på det centralt beliggende hotel i Riga, Letlands hovedstad. Middag på hotellet.

5. dag: Riga og tid på egen hånd
Riga er på mange måder en kulturperle og specielt byens Art Nouveau arkitektur er noget ganske særligt. Dette ser vi på byrundturen, som starter med bussen og slutter til fods gennem det middelalderlige og gotiske Riga. Med bussen køres på modsatte side af Daugava floden, forbi Krigskirkegården og over den nye bro tilbage til den gamle bydel. Herfra fortsætter turen til fods, hvor vi undervejs ser Krudttårnet, Den Svenske Port, købmandshusene De Tre Brødre, Hansahusene, Skt. Peters Kirken, Katedralen, Skt. Jacobs Kirke og Rådhuset. Vi slutter med et besøg i Besættelsesmuseet, der fortæller om tiden, hvor Letland var under russisk besættelse. Eftermiddagen er til fri rådighed. Besøg evt. ”Lagkagebygningen”, et billede af Stalintiden som rummer Latvian Academy of Sciences. I 2007 blev der adgang til bygningen, og du kan via en elevator komme 65 m op, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Om aftenen arrangeres der for de interesserede middag på restaurant og en sejltur på Daugava floden (bestilles sammen med rejsen).

6. dag: Pärnu og Tallinn
Fra Riga går turen over grænsen til Estland ved Ainazi, og videre til Pärnu, bade- og kurbyen, som kaldes ”Estlands sommerhovedstad”. Her er der frokostpause, inden vi fortsætter til Tallinn, hvor du ankommer sidst på dagen. Tallinn hvis navn på estisk betyder ”Danskerbyen”. Inden bussen kører til hotellet, får vi en lille tur igennem byen, bl.a. forbi Paritia, Kardiorg Parken og Amfiteatret. Indtjekning på det centrale hotel, hvor der om aftenen er middag.

7. dag: Tallinn og tid på egen hånd
I dag skal vi på byrundtur i den gamle bydel, som er næsten uændret siden Middelalderen. Tallinns historie er spændende, og rejselederen fortæller, mens du passerer den gamle bymur med de middelalderlige fæstningstårne, domkirken, opstandelseskirken, den smukke russisk-ortodokse katedral ”Alexander Nevsky”, det gamle rådhus og stedet, hvor Dannebrog faldt ned under Valdemarslaget i 1219. Gaderne er stejle med toppede brosten, så tag gode sko på! Resten af dagen på egen hånd. Om aftenen arrangeres en tur i byen for at nyde en middelalderaften i en hyggelig restaurant, hvor der serveres middelalder-retter. Her er stemning og musik - en oplevelse ud over det sædvanlige (bestilles sammen med rejsen).

8. dag: Tallinn og til Stockholm
Vi pakker bussen, og kører en tur langs bugten til Pireta, og ser den olympiske landsby, som dannede rammen, da Sovjetunionen afholdt OL i 1980. Vi ser kontrasterne mellem det fattige russiske boligkvarter og det nyrige estiske kvarter. Vi kører forbi Kadriorg-parken med det palads, Peter den Store lod opføre til sin hustru Katarina, skovkirkegården, hvor flere berømtheder ligger begravet. Vi besøger Birgittiner klostret og den verdensberømte sangfestivalplads med plads til 30.000 optrædende og et publikum på 200.000! Der bliver tid på egen hånd, inden bussen kører mod havneområdet, hvor vi skal sejle med Tallinks moderne skib til Stockholm kl. 18.00. Overdådig buffet inkl. drikkevarer nydes under sejladsen mod Stockholm.

9. dag: Sverige og hjemkomst
Morgenmad nydes ombord, inden ankomst til Stockholm. Herfra går turen ned gennem Sverige og via Øresund til Danmark. Hjemkomst sidst på dagen/aftenen.

DIVERSE
Der benyttes Euro i Litauen, Letland og Estland.
Svenske kr. i Sverige.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Trakaiborgen Euro 4,-
Rundale Castle Euro 4,-
Der benyttes Euro i Litauen, Letland og Estland.
Svenske kr. i Sverige.

EmediateAd