Ligurien – Den italienske Riviera, 11 dage

Oplevelser i 7 lande på 11 dage

”Blomster Rivieraen” og San Bartolomeo al Mare er med baglandets maleriske bjerge og olivenlunde vores smukke udgangspunkt for mange spændende oplevelser. En ferie, hvor den italienske natur og kultur, det milde klima og de behagelige aftener vil sikre en afslappet stemning. På denne rejse har vi valgt at bo på Hotel Mayola, som er centralt beliggende midt på strandpromenaden med Middelhavets ”rolige” vand som romantisk baggrund.

Højdepunkter
✓ ”Riviera dei Fiori” Blomsterkysten
✓ Fyrstendømmet Monaco
✓ De Liguriske Alper
✓ Middelalderbyen Cervo
✓ Genova
✓ Provence
✓ Gorges du Verdun
✓ Panoramatur gennem Schweiz

Program dag for dag
1. dag - Afrejse mod syd
2. dag - Liechtenstein og Schweiz
3. dag - Posletten og Ligurien
4. dag - Middelalderbyen Cervo
5. dag - Monaco og Monte Carlo
6. dag - Middelalder og lokale specialiteter
7. dag - Lokalt marked og San Remo - Italiens Monte Carlo
8. dag - Provence, Rounte Napoleon og Gorges du Verdo
9. dag - Grenoble og Annecy
10. dag - Heidelberg
11. dag - Rejsens sidste dag

Pris fra:
6.750,-
Dage:10
✓ Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
✓ Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
✓ Dygtig og rutineret chauffør
✓ Erfaren dansk rejseleder
✓ 9 overnatninger med morgenmad
✓ 9 x middag / buffet
✓ Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
✓ Afgifter, ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

1. dag: Afrejse mod syd
Fra færgen i Frederikshavn går turen ned gennem Jylland og via Hamborg, Hannover til overnatning syd for Kassel.

2. dag: Liechtenstein og Schweiz
Vi får et godt tysk morgenmåltid og fortsætter sydpå gennem Tyskland, Østrig, forbi Bregenz og Bodensøen til det smukke Schweiz. Vi besøger det lille fyrstedømme Liechtenstein og efter en eftermiddagspause i landets hyggelige hovedstad, Vaduz, når vi til overnatningshotellet (Overnatning i Tyskland, Schweitz eller Østrig).

3. dag: En bjergtagende oplevelse og Ligurien
Vi fortsætter videre mod Italien og i Schweiz venter en storslået naturoplevelse. Gennem San Bernardino passet og den syv km lange tunnel, når vi sydsiden af Alperne. Forbi Milano og over Posletten kører vi langs med Middelhavskysten til vores hotel i San Bartolomeo al Mare. Her bor vi 5 nætter.

4. dag: Middelalderbyen Cervo
Dagen står i afslapningens tegn. Der er flere muligheder som f.eks. indkøb, vandreture eller en tur på stranden. Om eftermiddagen besøger vi den lille antikke bjerglandsby Cervo, som vi kan se fra strandpromenaden. Der bliver mulighed for at nyde en forfriskning på en hyggelig bar med en dejlig terrasse, og udsigt over Middelhavet.

5. dag: Monaco og Monte Carlo
I dag skal du besøge det lille, fantastiske fyrstendømme Monaco. Du besøger slottet og overværer vagtskiftet, går en tur i den gamle romantiske bydel og nyder den smukke park. Der bliver tid på egen hånd i byen til frokost og indkøb, og ikke mindst til at nyde landet. Vi kører naturligvis med bussen ad den berømte ”Formel 1-rute”. For de modige, bliver der mulighed for at prøve lykken på rouletten i Casino Monte Carlo.

6. dag: Middelalder og lokale specialiteter
En flot tur venter dig i De Liguriske Alper, hvor vi besøger den gamle middelalderby Pieve de Teco. Herefter besøger vi den gamle olivenolie mølle i landsbyen Borgomaro, hvor du spiser frokost og smager den lokale vin. En rigtig dejlig oplevelse for både øjet og ganen.

7. dag: Marked i Imperia og San Remo - Italiens Monte Carlo
I Imperia San Remo stammer oprindeligt fra en gammel fiskeby og er ikke kun kendt som blomsterbyen, men også for at være målby for det prestigefyldte cykelløb Milan-Sanremo, og den årlige Sanremo Musikfestival. Specielt i den gamle bydel La Pigna, venter oplevelserne i de stejle gader med overdækkede passager og små torvepladser.

8. dag: Provence, Rounte Napoleon og Gorges du Verdo
Vi tager afsked med Ligurien, men flere oplevelser venter forude. Ved Cannes kører vi ind på Route Napoleon og forbi Grasse kommer vi videre nordpå, inden vi svinger mod vest, og kommer ind i det pragtfulde og betagende Gorges du Verdon, Frankrigs svar på Grand Canyon. Den flere hundrede meter dybe slugt er opstået, ved at floden Verdon har skåret gennem klipperne. Vi kører langs kanten på sydsiden af slugten og holder selvfølgelig fotostopundervejs. Verdon floden løber ud i den kunstige sø, Lac de Sct. Croix. I landsbyen Moistiers, der er berømt for sin fajance, holder vi pause. Forbi Manosque og Sisteron, gennem lavendelmarker og bjerglandskaber kommer vi frem til området ved Gap, hvor vi skal overnatte.9. dag: Grenoble og Annecy
Fra Gap kører vi over Col Bayard og kommer også gennem Grenoble ved foden af Alperne. Ved frokosttid kommer vi til Annecy, som ligger smukt placeret med søen og bjergene som baggrund. Byens vartegn kaldet ”det gamle fængsel” er blandt de mest fotograferede monumenter i Frankrig. Byen er absolut et besøg værd. Turen fortsætter via Genéve langs Lac Leman til Lausanne og frem til Basel, hvorfra vi når ind i Tyskland, hvor vi overnatter.

10. dag: Heidelberg
Sidst på formiddagen når vi Heidelberg, smukt beliggende mellem den 568 m høje Königstuhl og floden Neckar. Slottet var fra 13. til 18. årh. residens for kurfyrsterne af Pfalz og har ligget i ruiner siden franskmændenes ødelæggelser 1689 og 1693. Slotsruinen er Tysklands største og er delvis genopbygget som turistmål. Der udstilles blandt andet det berømte Heidel-berger-fad fra 1751 med et rumindhold på 221.726 liter. Efter forlænget frokostpause i Heidelberg går turen videre mod overnatningshotellet i Midttyskland.

11. dag: Rejsens sidste dag
Mætte af indtryk og fantastiske oplevelser er vi klar til at tage fat på rejsens sidste etape, der bringer os hjem til Danmark og vores hjembyer.

DIVERSE
I Tyskland, Østrig, Italien, Frankrig og Monaco benyttes Euro og schweizer franc i Schweiz og Liechtenstein.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Vin og frokost på oliemølle € 25,-
Fyrstens palads i Monaco € 10,-

Enkeltværelsestillæg på kr. 1.699,-

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
23 / 9 Ligurien - Den italienske Riviera, 10 dage
Hotel Mayola Fuldbooket, venteliste 6.750,- Send forespørgsel

Hotel

Hotel Mayola

Hotel Mayola

***
Hotel Mayola 3* ligger smukt lige ned til vandet, med gode muligheder for at bade. Hotellet har swimmingpool, terrasse og snackbar. Forplejning morgen og aften er typisk italiensk. Enkelt indrettede v...