De 3 lande

Grænselandet Belgien, Holland og Tyskland

Med udgangspunkt fra den historiske by Valkenburg, tæt ved grænsen til Tyskland, Belgien og Holland, skal vi på en spændende rejse, hvor vi også kommer til Arcen Blomsterpark, Middelalderbyen Monschau og Bruxelles.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Forsvarsværket Eben Emael
✓ Europas centrum - Bruxelles
✓ Besøg i EU-Parlamentet
✓ Middelalderbyen Monschau
✓ Arcen blomsterpark
✓ Aften med musik og dans

Programmet dag for dag
1. dag - Udrejse til Valkenburg
2. dag - Hulerne i Valkenburg
3. dag - Europas største blomsterpark i Arcen
4. dag - Bruxelles -Europas hippe hovedstad
5. dag - Middelalderbyen Monschau og ”DreiländerEck”
6. dag - 2. Verdenskrig og Maastricht
7. dag - Hjemrejse

Pris fra:
4.999,-
Dage:6
✓ Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
✓ Kørsel i moderne 4* turistbus – Vebbestrup
✓ Dygtig og rutineret chauffør
✓ Alle regler om køre- og hviletid overholdes
✓ Dansk rejseleder på turen
✓ 6 x overnatning på Hotel Walram, Valkenburg
✓ 4 x middag eller buffet
✓ 2 x middag eller buffet / vin, øl, vand inkl.
✓ 6 x morgenbuffet
✓ Udvalgte entréer på udflugter - værdi kr. 250,-
✓ Udflugtsprogram tilpasses årstiden
✓ Gratis "Corona" afbestilling indtil 8 uger før afrejse
✓ Skat, moms, parkeringsafgifter og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

1. dag: Udrejse til Valkenburg
Efter endt opsamling kører vi over grænsen og når til vores hotel tæt ved Maastricht i byen Valkenburg. Efter indkvartering er der middag på hotellet.

2. dag: Hulerne i Valkenburg
Der er god tid til at nyde morgenkaffen og midt på formiddagen ser vi nærmere på byen hvor vi bor. Til fods går turen gennem hyggelige gader mod byens slotsruin, herfra er der er der en fantastisk udsigt over området. Under byens slotsruin, findes de berømte underjordiske huler som stammer tilbage fra middelalderen. Hulerne er fyldt med skulpturer, malerier og ”hemmelige” gemmesteder.

3. dag: Europas største blomsterpark i Arcen
Vi ved bussen og kører mod Arcen, hvor vi skal besøge Europas største blomsterpark. Parken som er på 32 hektar, er smuk året rundt, med blandt andet 20.000 roser, rododendroner, vandkunst og et stort drivhus fyldt med subtropiske planter. Slottet som parken ligger i forbindelse med, blev opført i 1653 af Herre Arcen, Marcelisvan Gelder. Slottet brændte i det 19 århundrede, men er blevet restaureret og fremstår med den originale hovedbygning.

4. dag: Bruxelles - Europas hippe hovedstad
Vi oplever et spændende udvalg af byens mange historiske seværdigheder. Fra bussen ser vi den imponerende domkirke, det smukke Justitspalads, Storhertugens Palads, Parc du Cinquantaire med den smukke triumfbue og tre spændende museer; Militærmuseet, Det kongelige Museum for Kunst og Historie, det store automobilmuseum Auotoworld. Vi ser også Berlaymontbygningen i det såkaldt "europæiske kvarter", hvor mange andre EU-institutioner også har til huse. Vi får en kort rundvisning i Europa Parlamentet, der giver os et godt indtryk af ”EU i dag” samt mulighed for at møde et af de danske folkevalgte, som fortæller om arbejdet som EU parlamentariker (besøg ikke bekræftet). I centrum foregår det til fods. På Grand Place ligger byens rådhus flankeret af laugshuse. Dette er ubestridt en af verdens smukkeste pladser. Siden det 13. århundrede byens mødested, handelsplads, turneringsplads etc. Franske tropper ødelagde pladsen i slutningen af 1600-tallet, men heldigvis valgte man at genopbygge pladsen i endnu større pragt. De forskellige laugshuse forsøger at overgå hinanden i pragt, men perlen er ubestridt rådhuset, hvis facade er dekoreret med utallige figurer, som illustrerer byens historie. Vi ser naturligvis også Manneken Pis, som for Bruxelles er, hvad Den lille Havfrue er for København.
I de hyggelige små restaurationsgader konkurrerer etablissementerne om gæsternes opmærksomhed med overdådige udstillinger af deres friske råvarer. Vi slutter et oplevelsesrigt ophold med et kort stop ved Atomium - et jernkrystalmolekyle forstørret 165 mio. gange.

5. dag: Middelalderbyen Monschau og ”Dreiländer Eck”
Udflugten bringer os gennem smukke landskaber mod det sydlige Limburg, som også kaldes ”Lille Schweiz”. Ved ”Dreiländer Eck”, hvor grænserne mellem Holland, Tyskland og Belgien mødes hæver Vaalserberg sig 322 m over landskabet. I den charmerende middelalderby Monschau møder vi et næsten originalt middelaldermiljø, med enestående bindingsværkshuse og Monschau Slot som er placeret højt, så det kan ses fra hele byen. Her har vi god tid inden vi sætter kursen tilbage mod Valkenburg.

6. dag: 2. Verdenskrig og Maastricht
Eben-Emaelhavde en vigtig placering i det belgiske forsvar ved den tyske grænse. Fortet blev bygget i 1931–1935, og havde ry for at være umuligt at gennemtrænge. Men den 10. maj 1940 landede 78 tyske faldskærmsjægere oven på fæstningen og det var første gang svævefly blev anvendt ved et angreb. Dagen efter overgav fæstningen sig, og 1.200 belgiske soldater blev taget til fange. Operation var en del af ”Fall Gelb” og succesen åbnede for Hitlers stormløb på Beneluxlandene og Frankrig. På den Amerikanske kirkegård ved Margraten vidner de 8.291 hvide marmorkors om de amerikanske tab. Maastricht kan dateres helt tilbage til cirka 50 e.Kr., men kom nok først på alles læber i 1992 hvor EUs unionstraktat blev underskrevet. Som en af Hollands ældste byer og hovedby i provinsen Limburghar Maastricht utrolig meget at byde på. Efter byvandring med rejselederen bliver der tid på egen hånd til at til at opleve hyggelig og afslappet atmosfære den skønne by på egen hånd. Et besøg i Skt. Servaas-kirken beliggende på den centrale Vrijthof-plads kan absolut anbefales.

7. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden forlader vi Valkenburg, og sætter kursen nordpå. Igen forbi Bremen og Hamborg inden vi gør et hold ved grænsen, hvor der er mulighed for indkøb. Vi er tilbage midt på aftenen.

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
5 / 9 De tre lande - Tyskland, Holland, Belgien
Hotel Walram, Valkenburg Mere end 8 4.999,- Bestil

Hotel

Hotel Walram, Valkenburg

***
Hotel Walram 3* er et komfortabelt, moderne og stemningsfuldt hotel. Hotellet er beliggende på torvet ved bredden af den lille flod De Geul. Hotellet har  bar og restaurant samt swimmingpoo...