Grønland - Den smukke trekant

Kangerlussuaq - Ilulissat - Sermermiut - Ilimanaq - Sisimiut

Grønland er et land med store kontraster. Det spænder lige fra den store indlandsis, der dækker det meste af landet, til de lune fjorde langs kysten.

Du kommer til at opleve kontrasterne på egen krop, og vil vende beriget hjem, med ny viden og enestående oplevelser.

Grønland er et stadig voksende rejsemål, og man forstår godt hvorfor. Befolkningen er varm og imødekommende og naturen storslået. Vi oplever isbjergene, der kommer fra den største gletsjer på den nordlige halvkugle, nyder midnatssolen og kommer tæt på naturen på rejsens udflugter.

Grønland er verdens største ø, og landet med den laveste befolkningstæthed i verden. Så der er god plads til alle. John er en vaskeægte Grønlands ekspert. Han er en fast del af Panter Rejsers rejseleder gruppe, og hvert år i juni og juli måned rejser han til Grønland, som står hans hjerte meget nært. Han har mere end 30 års erfaring med rejser til Grønland, og måske kan du få ham til at fortælle historien om dengang han jagtede isbjørne med franskbrød.

Nyd midnatssolen vandre over himlen

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Indlandsisens Punkt 660
✓ Ilulissats Isfjord/Kangia - UNESCO Verdensarv
✓ Aftensejllads blandt isbjerge
✓ Sejltur til bygden Ilimanaq
✓ Sejltur Ilulissat-Sisimiut med M/S Sarfaq Ittuk
✓ Hvalsafari / fiskeri

Program dag for dag
1. dag - Afrejse og Indlandsisen
2. dag - Ilulissat
3. dag - Ilulissat Isfjord og hundeslæde foredrag
4. dag - Ilimanaq
5. dag - Grønlandsk gudstjeneste, museumsbesøg og Sarfaq Ittuk
6. dag - Sisimiut
7. dag - Hvalsafari og havfiskeri
8. dag - Sallinnguit
9. dag - Hjemrejse


 

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og Indlandsisen
I Københavns Lufthavn mødes du med rejselederen til fælles check in. Herfra flyver du direkte til Kangerlussuaq med en flyvetid på ca. 4 timer og 40 min. Efter ankomst indkvarteres du på Hotel Kangerlussuaq, inden eftermiddagens udflugt til indlandsisens Punkt 660, hvor en sandwich og en flaske vand nydes. Med en stor 4-hjulstrukken bus, som i sig selv er en oplevelse, køres du til Indlandsisen. Her har du en fænomenal udsigt over landskabet, som hver dag forandres, når gletsjeren bevæger sig (tilkøb – bestilles sammen med rejsen). Tilbage i Kangerlussuaq venter middagen på restaurant Roklubben.

2. dag: Ilulissat
Tidlig morgenmad på hotellet, inden der flyves til Ilulissat. Grønlands tredjestørste by, der tidligere hed Jakobshavn er smukt beliggende ved Diskobugten. Indkvartering på Hotel Arctic, hvorfra der er en formidabel udsigt over bugten og de mange isbjerge, der hele tiden passerer forbi. Rejselederen tager dig på en byvandring i Ilulissat, hvor der også bliver tid til frokost.
Eftermiddagen bruges på en vandretur til Sermermiut. Stedet er en tidligere boplads, som var beboet indtil midten af 1800-tallet. Her på bopladsen er der en smuk udsigt over Ilulissat isfjord, som kom på UNESCO’s Verdensarvsliste i 2004. Tilbage i Ilulissat er der fælles middag på Hotel Arctic.

3. dag: Ilulissat Isfjord og hundeslæde foredrag
Formiddagen byder på en vandring til Kangia/Ilulissat isfjord af ”Gul rute”. En imponerende tur, hvor du betages af den smukke udsigt over Diskobugten. På vej retur til byen passerer vi restaurant Mamartut, hvor vi får en overdådig rejemad af lokale råvarer. Tilbage i Ilulissat inviteres du til et spændende foredrag om slædehunde hos en af de lokale slædekuske. Om eftermiddagen er der tid på egen hånd, rejselederen er behjælpelig med forslag. Fælles middag på hotellet.
Efter middagen er der mulighed for at deltage i en 2 timers aftensejlads mellem isbjergene i verdens største isskulpturpark (tilkøb – bestilles sammen med rejsen).4. dag: Ilimanaq
I dag har du mulighed for at komme med på en spændende sejltur til bygden Ilimanaq. På turen over isfjorden er der gode muligheder for at se hvaler. Bygden Ilimanaq, der på dansk hed Claushavn, har ca. 50 beboere og ligger syd for Ilulissat isfjord, så vi sejler langs isfjeldene. Vi ser den tidligere bestyrerbolig, samt den gamle butik. Begge bygninger blev gennemrestaureret i 2017 bl.a. med støtte fra Realdania (tilkøb – bestilles sammen med rejsen). Tilbage i Ilulissat besøges kunstværkstedet, hvor lokale kunstnere arbejder på forskellige håndværk. Om eftermiddagen skal vi til traditionel kaffemik hos en lokal familie.5. dag: Grønlandsk gudstjeneste, museumsbesøg og Sarfaq Ittuk
Om formiddagen er der mulighed for at komme til gudstjeneste i en af byens to kirker. Herefter besøger vi Knud Rasmussens museum og Ilulissat kunstmuseum.Knud Rasmussen er født i Ilulissat og hans hjem er nu museum, der skildrer hans liv og ekspeditioner til bl.a. Thule, som han nok er mest kendt for. Sidst på eftermiddagen er der afgang med kystskibet Sarfaq Ittuk, som er en livsnerve mellem byerne på Grønlands vestkyst. Udsejlingen gennem isfjorden er spektakulær, og udsigten nydes bedst fra agter salonen eller ude på dækket. Over Diskobugten nås Aasiaat efter middagen, hvor skibet gør et kort ophold. Der er mulighed for at se bymidten, inden skibet sejler videre mod Sisimiut. På turen er der god mulighed for at se hvaler i midnatssolens skær.

6. dag: Sisimiut
Først på formiddagen ankommer skibet til Sisimiut, der med sine ca. 8.000 indbyggere er Grønlands næststørste by. Efter indtjekning på Hotel Sisimiut tager rejselederen dig på en byvandring. Her besøges bymuseet, moskusuld butikken og en skindsystue.7. dag: Hvalsafari og havfiskeri
Efter morgenmaden er der et spændende foredrag med en lokal beboer, om livet i Grønland og Sisimiut. Der er tid på egen hånd, inden vi skal på ”jagt” efter hvaler på havet. På fjordsejladsen er der god chance for at se hvaler og ”skyde” dem med vores kamera. På turen smider vi også snører i havet og forsøger at få nogle friske torsk med hjem til morgendagens middag (tilkøb – bestilles sammen med rejsen). Tilbage i Sisimiut er der middag på hotellet.

8. dag: Sallinnguit
I dag opleves lokalområdets kultur og historie på nærmeste hold. En vandretur til Sallinnguit som på dansk hedder Teleøen. Her mødes fortid og nutid. Igennem 4000 år har flere Inuitkulturer boet her, og vi ser nogle af ruinerne fra gammel tid. Ligesom vi ser tidligere hvalfangerstationer, der ligger side om side med store telemaster. Tilbage på hotellet venter vores sidste middag, som forhåbentlig er vores egne friskfangede fisk.9. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden pakkes kufferterne og vi kører til lufthavnen i Sisimiut. Herfra flyver vi via Kangerlussuaq tilbage til København. En storslået og oplevelsesrig rejse er slut.

Udvid din rejseoplevelse
Indlandsisens Punkt 660 inkl. sandwich kr. 700,-
Aftensejllads blandt isbjerge kr. 800,-
Sejltur til Ilimana kr. 1.200,-
Havsafari/fiskeri kr. 900,-
Isfjords fotosightseeing med fly (min 4 pers) kr. 1.795,-