Holland - Blomsterrejse

Kanaler og tulipaner
Når tankerne falder på en rejse til Holland, tænker de fleste af os på at se udskårne træsko, utallige kanaler, flotte vindmøller og ikke mindst tulipaner. En rejse til Holland har dog langt mere at byde på. En rejse til Holland med Panter Rejser giver dig en fantastisk blanding af sjove, spændende oplevelser og et indblik i landets meget varierende natur. Hotellet ligger centralt i den lille idylisske by, Bergen som indbyder til hyggelige gåture og hvor du også finder et bredt udvalg af restauranter. Vi har inkluderet både entréen til Keukenhof og ikke mindst til en kanalrundfart i Amsterdam - det kalder vi go´ service!

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Blomsterparken Keukenhof inkl. 
✓ Den store dæmning på tæt hold
✓ Kanalrundfart i Amsterdam inkl.
✓ Oplev fiskerbyen Volendam

Program dag for dag
1. dag – Afrejse
2. dag – Keukenhof Blomsterpark
3. dag – Byrundtur i Amsterdam og kanalrundfart
4. dag – Udflugt til Volendam, Edam og Alkmaar
5. dag – Afsked med Holland

Pris fra:
3.895,-
Dage:5
✓ Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
✓ Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
✓ Dygtig og rutineret chauffør
✓ Erfaren dansk rejseleder
✓ 4 overnatninger med morgenmad
✓ Alle nævnte udflugter ekskl. entréer
✓ Entré til Keukenhof Blomsterpark
✓ Kanalrundfart i Amsterdam
✓ Afgifter, ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Vi kører fra Danmark om morgenen og turen går langs Nordsøen via dæmningen Afsluitdijk, der adskiller Zuidersøen fra Vadehavet. Den 32 kilometer lange dæmning blev opført i 1932 med det formål at inddige og afvande hele området. Store dele er da også afvandet, men efterhånden har man opgivet at afvande hele området. Med en så lang dæmning kan det ikke overraske at Zuidersøen er en enorm stor sø, der breder sig over et areal på mere end 5.000 km2. Vi ankommer til Holland først på aftenen. 

2. dag: Keukenhof Blomsterpark
Med sine millioner af tulipaner og andre forårsblomster er Keukenhof verdens største blomsterpark. Parken blev oprettet som præsentationspark for potentielle kunder, men er i dag udlagt som privat park for besøgende og har åbent 2 måneder hvert forår. Parken har ca. 800.000 gæster om året, som nyder de farvestrålende løgblomster. De mange haver og fire pavilloner fremviser en enestående samling af tulipaner, hyacinter, påskeliljer, orkidéer, roser, nelliker, iriser, liljer og mange andre blomster. Her råder farverne og duftene. Blomsterparken er 32 hektar stor og har 7 millioner blomster, heraf 800 forskellige sorter af tulipaner. Derforuden er der 15 stier, 2.500 træer, heraf 87 forskellige sorter. Uanset om man er blomsterentusiast eller blot nærer en almindelig kærlighed til den smukke natur er én ting sikkert – et besøg i Keukenhof blomsterpark er uforglemmelig.

3 dag: Byrundtur i Amsterdam og kanalrundfart
Med kun én times kørsel til specielle og spændende Amsterdam er denne udflugt et must på rejsen til Holland. Amsterdam er kendt som cyklernes by, og med sine over 400 broer er byen også broernes by. Byen er adskilt i 70 øer af de mange kanaler, og på trods af denne lighed med Venedig er Amsterdam en helt anden oplevelse. Amsterdam er en by med stor charme og stor alsidighed både i bygninger og i lokalbefolkning. 
På byrundturen skal vi forbi nogle af Amsterdams mest kendte seværdigheder bl.a. Rijksmuseet samt Rembrandt og Van Gogh Museerne. Vi skal også på en sejltur rundt i de smukke kanaler, hvor vi får mulighed for at nyde den smukke gamle by. Der vil også blive ophold i centrum af byen, så man på egen hånd kan opleve denne specielle hovedstad. I Amsterdam er mange af museerne nybyggede eller ombygget inden for de seneste 15-20 år og en stor del af disse bygninger er en hel oplevelse i sig selv. Efter en spændende dag i Amsterdam, vender vi tilbage til hotellet.

4. dag: Udflugt til Volendam, Edam og Alkmaar
Efter morgenmaden skal vi på en heldagsudflugt i det nordlige Holland. Første stop er Volendam, hvor vi indleder med at besøge en ostefabrik. Vi får først en lille introduktion til osteproduktionen og efterfølgende er der mulighed for at smage på de mange forskellige oste og evt. købe gouda ost, gedeost eller andre kendte nederlandske oste.  Volendam var i gammel tid havneby til Edam og det var herfra de berømte Edameroste blev udskibet til hele verden. Et besøg i Volendam er en rigtig dejlig oplevelse, da byen rummer en helt særlig stemning, som forstærkes af befolkningens glæde ved at iføre sig områdets gamle traditionelle og farverige klæder. Men her foregår også andre begivenheder – byen er kendt for sine mange sports- og musikarrangementer. Herefter kører vi mod Edam, en lille hyggelig by, som især er berømt for sine oste. Byen er også kendt for sine lave pyntede købmandshuse fra 1600-tallet og for sine smalle kanaler og træbroer, der danner rammen om denne lille hyggelige by. Byens centrale plads er Damplein, hvor Edams flotte rådhus fra 1737, Stadshuis, er midtpunktet.  Vi slutter dagen af i den lidt større by Alkmaar. Også her er ost en vigtig del af byen og byens navn er nærmest synonymt med ostemarkedet ”Kaasmarkt”, som afholdes én gang om ugen.  Alkmaar er dog andet end ost. Bykernen er meget velbevaret og dejlig at slentre omkring i. I den idylliske butiksgade Fnidsen, findes

5. dag: Afsked med Holland
Efter morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark - og vi stopper ved den danske grænse, så de sidste indkøb kan gøres.

DIVERSE
I Holland benyttes Euro
Fast plads i bussen kr. 95,-
Enkeltværelsestillæg på kr. 495,-
4 x middag på restaurant kr. 500,-
Arrangeres i samarbejde med Ans Rejser

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/DGI * *
Ølby, S-Station ** * *
Roskilde Station * *
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet * *
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) * *
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 * *
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 * *
     
Jylland    
Ålborg, samkørselsplads v/ afk. 26 - Th Sauersvej ** * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset 06.45 20.30
Skanderborg Station 07.05 20.05
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 07.30 19.45
Vejle, Borgvold 08.00 19.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade ** 08.30 19.00
Kolding, Nordkajen ved Jens Holms Vej overfor Godset ** 09.00 18.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 07.45 19.45
Korskro, v/ Shell 08.00 19.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 08.10 19.20
Vejen, v/ McDonalds 08.30 19.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK ** 09.30 18.00
Åbenrå, afk. 70,samkørselspladsen v/ Circle K (Statoil) ** 09.50 17.40
Padborg, Lejrvejen v/ OK 10.15 17.00
Otto Duborg, Harrislee*** 10.45

16.00

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.
 

** Mulighed for langtidsparkering.

*** Gratis langtidsparkering hos Otto Duborg i Harrislee. P-tilladelse fås hos Panter Rejser

   

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
27 / 4 Blomsterrejse til Holland - kanaler & tulipaner
Hotel 1900 i Bergen Fuldbooket, venteliste 3.895,- Send forespørgsel
4 / 5 Blomsterrejse til Holland - kanaler & tulipaner
Hotel 1900 i Bergen Fuldbooket, venteliste 3.895,- Send forespørgsel

Hotel

Hotel 1900 i Bergen

Hotel 1900 i Bergen

Et fint hotel beliggende i den hyggelige by Bergen, tæt på havet. Alle værelser med bad, toilet, tv m.v. Alle værelser ligger i stueetage eller på 1. sal. Vi bor på...