Skip to main content

Juleaften i Tyskland

Hyggelig juleaften ved smukke Ejder

Juleaften i Danmark er fyldt med traditioner. Men flere og flere vælger at rejse væk fra stress og jag i juledagene, og nyde roen i selskab med andre.
Tag med på en hyggelig julerejse til den nordtyske by Tönning, der er beliggende lige ved Ejderens udmunding i Sydslesvig. Vi ser den imponerende dæmning over Ejderen, besøger hyggelige julemarkeder i Husum og Friedrichstadt og nyder roen og omgivelserne i Tönning.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓  Hold jul sammen med andre
✓  Nyd en afslappet og hyggelig juleaften

Program dag for dag
1. dag - Afrejse og julemarked i Husum
2. dag - Friedrichstadt og juleaften
3. dag - Heide og Brunsbüttel
4. dag - Hjemrejse

Hurtigsøgning

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse og julemarked i Husum
Efter opsamling kører vi over grænsen og til Husum. I centrum af byen er markedspladsen med de mange kamtakkede huse, digteren Theodor Storms fødested og det gamle rådhus. På torvet står en skulptur af figuren Tine, der er en søster til fiskerpigen Amanda i Kerteminde. Hun blev opført af en kendt lokal billedhugger, Adult Brütt. Du skal selvfølgelig også opleve byens julemarked. Herligt duftende, festligt strålende, med juleklang og kulinariske lækkerier, julemarkedet pirrer alle sanser. De handlende tilbyder kunsthåndværk fra udsmykkede boder, man kan få noget godt til ganen i form af julebag, glühwein og regionale specialiteter.
Efter nogle hyggelige timer i Husum kører vi lidt sydpå til vores hotel i Tönning. Om aftenen nyder vi en dejlig 3-retters middag i hotellets restaurant.

2. dag: Friedrichstadt og juleaften
Formiddagens udflugt går til Eidersperwerk. Dæmningen over Ejderen er 4,9 km lang og blev indviet i 1973 for at beskytte mod stormflod. Efter god tid ved dæmningen i den friske luft, venter der frokost hjemme på hotellet. For de der har lyst tager rejselederen til Friedrichstadt. Her er byen også smukt pyntet op til jul. I Tyskland er d. 24. december ikke en helligdag, så butikkerne i byen har åben. Tilbage i Tönning får vi kaffe og småkager, inden en lækker 4-retters julemiddag venter os. Herefter er der julehygge og uddelingen af julegaver fra Panter Rejser.

3. dag: Heide og Brunsbüttel
Formiddagen foregår i roligt tempo, og efter frokosten tager vi på en lille hyggelig tur til byen Heide. Byen har en stor markedsplads i centrum, og specielt St. Jürgens kirken er en besøg værd. Efter en stor brand er kirken genopbygget tilbage i år 1560. Vi fortsætter til Brunsbüttel, hvor Elben har sin udmunding. Byen har historisk været en vigtig havneby, da den forbinder Nordsøen og Kielerkanalen med sine store sluseanlæg. Tilbage på hotellet modtages vi af det venlige personale, der serverer Glühwein og traditionelt tysk bagværk. Til aften venter en overdådig julebuffet i restauranten.

4. dag: Hjemrejse
2. juledag er som skabt til afslapning. Vi nyder morgenbuffeten, inden vi pakker bussen og vender snuden mod Danmark – opfyldt af gode minder fra en herlig julerejse.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro.

Enkeltværelsestillæg på kr. 600,-

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.