Mosel

Vin og kultur langs Mosel

Moseldalen mellem Koblenz og Trier er et romantisk flodlandskab præget af den vindyrkning, som har gjort området verdensberømt. Den kurvede floddal med de stejle skrænter, hvor de berømte druer vokser, er et utrolig smukt skue.
Vi bor i den hyggelige Mosel by Ellenz-Poltersdorf, med smalle gader, gamle bindingsværkshuse, stilfulde og rustikke kældre der vidner om 1000 års vin kultur! Den blomsterfyldte promenade, udgør en farverig og flot udsmykning af bredden til Mosel.

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og ankomst til Mosel
Efter opsamling fortsætter vi med passende pauser undervejs via Hamburg, Bremen, Dortmund og Køln mod Ellenz-Poltersdorf. Ankomst til hotellet hen på aftenen, hvor værelserne og middagen venter.
 
2. dag: Besøg i Cochem og vinsmagning
I dag skal vi kun ud på en kort køretur til Cochem. Her er meget af fortidens charme bevaret. Altstadt byder på velbevarede huse, snoede gader og et smukt 1700-tals rådhus, ligesom en del af de gamle tårnkransede bymure er bevaret. Mulighed for at besigtige den gamle Reichsburg bag byen, hvor der holdes forskellige arrangementer, bl.a. middelalderfester og koncerter. Ved Moselbrücke ligger Europas ældste sennepsmølle, hvor man kan følge den daglige fremstilling. Først på eftermiddagen kører vi retur til Ellenz-Poltersdorf, hvor vi skal smage på områdets liflige dråber. Vi smager ca. 5 forskellige vine, og får fortællinger om dem hver.

3. dag: Besøg i Luxemburg
Efter morgenmaden besøger vi storhertugdømmet og byen Luxemburg. Byen er malerisk beliggende, mondæn og på én gang tilbagetrukket og travl. Efter at have nydt den flotte udsigt over byen fra Bockklippen går turen ind til selve byen, hvor vi ser domkirken Notre Dame og Palais du Grand-Ducal, storhertugens residens. En tur gennem de europæiske institutioners imponerende bankkvarter og en spadseretur gennem den gamle bydel viser byens modsætninger. Luxemburg byder også på gode butikker og hyggelige cafeer i de gamle, maleriske gader.

4. dag: Bernkastel-Kues og sejltur
Vi skal besøge dobbeltbyen Bernkastel-Kues, med en ”by” på hver sin side af floden hvor bydelen Bernkastel, er smukkest. Nogle siger, at pænere findes det ikke i Mosel-området. Fra p pladsen ved floden er der kun få minutters gang til torvet med den gamle brønd. Efter et glas lokal vin kan turen gå videre ad Karlstrasse op til borgruinen, eller ad Römerstrasse, som fortsætter i den brostensbelagte Burgstrasse. Et flot bagtæppe er vinmarkerne, som ses for enden af alle sidegaderne. Måske var det en idé at spadsere op til Mosel-dalens mest berømte mark, Bernkasteler Doctor med Tysklands dyreste vin. Overalt i Bernkastel er der mulighed for at prøvesmage vin.
Midt på eftermiddagen skal vi på en smuk sejltur fra Bernkastel. Roligt gliden båden frem på Mosel, og du kan nyde den smukke natur fra soldækket hele vejen til Traben – Trabach hvor vores bus venter på os. Vi kører retur til hotellet hvor middagen venter.
 
5 dag: Afsked og hjemrejse
Efter tidlig morgenmad kører vi mod nord ad samme rute, som på udrejsen. Vi forventer hjemkomst sidst på eftermiddagen.