Skip to main content

Rhinen - Rüdesheim, 7 dage

Rhinen, Vesteuropas længste flod har sit smukkeste løb mellem Bonn og Rüdesheim. På denne legendariske strækning, som også kaldes ”Den romantiske Rhinstrækning” mødes øjet konstant af imponerende forhistoriske borge, små idylliske landsbyer og frodige vinmarker.
På denne rejse får du ud over Rhinens romantiske panoramaer lejlighed til at besøge smukke byer langs flodens løb – bl.a. Koblenz med den unikke borg Ehrenbreitstein.
Du besøger Frankfurt, Idar Oberstein og vinbyen Bernkastel-Kues med ægte middelalderstemning og spidstagede bindingsværkshuse. 
I Rüdesheim, som oser af stemning og hyggelig atmosfære, er det oplagt med en sightseeing og et glas i byens livlige Drosselgasse med små butikker og hyggelige vinstuer fyldt af stemningsfuld musik, sang og dans.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Mellemovernatning på ud- og hjemrejse
✓ Tur med "Winzerexpress”
✓ Vinsmagning
✓ Sejltur på Mosel
✓ Besøg i navnkundige Drosselgasse
✓ Centralt hotel i Rûdesheim 

Dagsprogram
1. dag: Udrejse og overnatning på vejen
2. dag: Ankomst til idylliske Rüdesheim
3. dag: Rüdesheim
4. dag: Smykkebyen Idar-Oberstein og vinbyen Bernkastel-Kues
5. dag: Koblenz, Loreley
6. dag: Afsked med Rüdesheim og i Frankfurt am Main
7. dag: Hjemrejse og Danmark

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Til overnatning i Kassel-området
Efter opsamling kører vi via Hamburg mod Hannover mod Rhinen. Med passende pauser undervejs kommer vi til vores overnatningshotel i området omkring Kassel, hvor middagen og værelserne venter.

2. dag: Ankomst til idylliske Rüdesheim
Efter en god nat søvn sætter vi os til rette i bussen og følger en del af ”eventyrvejen” mod mod syd og Göethe byen Wetzlar. Her holder vi ind og ser bl.a den imponerende Dom, ligesom vi går en tur i den gamle by. Først på eftermiddagen fortsætter vi fortsætter vi, i grove træk, langs Lahn floden mod Lahnstein hvor vi møder Rhinen. Vi følger Rhinen og sidst på eftermiddagen er vi ankommet til værtsbyen Rüdesheim, Vi indkvarteres og nyder middagen

3. - 5. dag: Oplevelser ved Rhinen

Rüdesheim
Vi skal på tur i vores værtsby, Rüdesheim. Vi starter med en tur det lille tog, "Winzerexpressen”. Togføreren fortæller undervejs og fra det lille tog oplever vi Rüdesheim samt de nærliggende vinmarker. Rejselederen viser rundt i byen hvor der er mulighed for at besøge Siegfrieds Musikkabinet eller måske en af de små beværtninger. Bussen kører til klosteret, som Hildegard von Bingen grundlagde i 1165. Klostret blev senere ødelagt, men et nyt blev bygget i 1903. Hildegard er blevet kaldt middelalderens største kvinde. Under opholdet oplever du Vesper kl. 17.30 (bøn i den katolske kirke ved solnedgang) og du får smagsprøve af den vin, som fremstilles på klosteret. Der er mulighed for at købe diverse produkter, som klostret selv fremstiller. Middag på hotellet.

Smykkebyen Idar-Oberstein og vinbyen Bernkastel-Kues
Dagen starter med færgetur over Rhinen til Bingen. Vel i land og med kurs mod Mosel kører vi til det pragtfulde naturområde Hunsrück, hvor vi gør, holdt i smykkebyen Idar Oberstein. Her er nogle af husene bygget ind i klipperne, bl.a den berømte Felsenkirche. (Klippekirken) Vi besøger et af de mange smykkeværksteder og skal her se forvandlingen fra sten til smykke. Der bliver også tid til at lufte kreditkortet, og købe smykker med hjem.
Vi fortsætter nu ned mod moseldalen og kommer frem til vinbyen Bernkastel-Kues. Det er utvivlsomt den smukkeste by ved Mosel. Du slentrer i byen, nyder middelalderstemningen og de skønne, spidstagede bindingsværkshuse. Retur mod Rüdesheim følger bussen en naturskøn rute og fra Niederwald-momentet – en stor statue til minde om krigen Frankrig-Tyskland 1870-71 er der en storslået udsigt over Rhindalen. Vel hjemme i Rüdesheim er middag på hotellet.

Koblenz og Loreley
Dagens udflugt begynder med en tur ad den smukke vej langs Rhinen til Koblenz. Ved flodens smalleste sted tårner Loreley-klippen stejlt op. Førhen var stærke understrømme her skyld i mange grundstødninger. I dag symboliseret af Loreleystatuen, en smuk jomfru, som lokker sømænd i ulykke. I den gamle romerby Koblenz ser du borgen Ehrenbreitstein med et storslået panorama over Mosel, Rhinen og "Deutsches Eck" – landtangen mellem de to floder. Vi tager svævebanen ned over Rhinen, og afslutter med besøg ved Deutsches Eck. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen. Efter middagen går, de der vil, en aftentur i Rüdesheim. Her hygger vi os i den navnkundige Drosselgasse, gaden der sprudler af musik, dans og glade stunder.

6. dag: Afsked med Rüdesheim og besøg i Frankfurt am Main
Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører til Europas økonomiske hovedstad Frankfurt Am Main. Frankfurt er en overset perle der rummer mange skønne bygninger, parker og grønne områder. Vi skal på en kombineret bus, til fods byrundtur hvor vi bl.a ser den Europæiske centralbank vartegn, det store € - tegne der står foran bygning. Vi skal igennem den gamle bydel med de smukke huse og ikke mindst se ”Römer” som huser rådhuset. Vi skal en tur til Sachsenhausen, og måske nogle vil ind og smage den berømte æblevin. Midt på eftermiddagen sætter vi kursen mod Nord og ankommer sidst på eftermiddagen til vores overnatningshotel i nærheden af Kassel hvor middagen venter.

7. dag:  Hjemrejse og Danmark
Efter morgenmad finder vi de mindre veje og kører langs med floden Fulda mod Weser stenen der markerer starten på Weser floden, den eneste flod i Tyskland uden udspring. Herfra mod nord til Göttingen hvor vi finder motorvejen og kører nordpå ad samme rute som udrejsen. Du kan forvente at være ved grænsen først på aftenen.

Diverse
I Tyskland benyttes Euro

Opsamling

06:00 - Fredericia Banegård, Jernbanegade / Gratis langtidsparkering
06:20 - Kolding (Bramdrupdam) Samkørselspladsen v/afk. 63 - Kokholm
07:30 - Skærbæk SEA, Søndervang 1
08:30 - Padborg Lejrvejen v/ OK
08:45 - Otto Duborg, Harrisle / Gratis langtidsparkering

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.