Rhinen - fra Bornholm 2022

Rhinen, Vesteuropas længste flod har sit smukkeste løb mellem Bonn og Rüdesheim. På denne legendariske strækning, som også kaldes ”Den romantiske Rhinstrækning” mødes øjet konstant af imponerende forhistoriske borge, små idylliske landsbyer og frodige vinmarker.
Under denne rejse får du ud over Rhinens romantiske panoramaer lejlighed til at besøge smukke byer langs flodens løb – bl.a. Koblenz med den unikke borg Ehrenbreitstein.
Undervejs på en sejltur på floden Mosel besøger du vinbyen Bernkastel-Kues med ægte middelalderstemning og spidstagede bindingsværkshuse.
I Rüdesheim, som oser af stemning og hyggelig atmosfære, er det oplagt med en sightseeing og et glas i byens livlige Drosselgasse med små butikker og hyggelige vinstuer fyldt af stemningsfuld musik, sang og dans.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Besøg på slottet i Berleburg
✓ Tur med "Winzerexpress”
✓ Vinsmagning
✓ Sejltur på Mosel
✓ Besøg i navnkundige Drosselgasse

Dagsprogram
1. dag: Udrejse og overnatning på vejen
2. dag: Ankomst til idylliske Rüdesheim
3. dag: Mosel-sejltur og vinbyen Bernkastel-Kues
4. dag: Koblenz, Loreley
5. dag: Niederwald monumentet og vinsmagning
6. dag: Afsked med Rüdesheim og besøg på Berleburg
7. dag: Hjemrejse og Danmark

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Udrejse og overnatning på vejen
Efter opsamling kl. 07.00 ved parkeringspladsen bag Bornholms Velkomstcenter, kører vi til færgen, hvor vi sejler til Sassnitz kl. 08.00. Ombord på færgen serveres morgenbuffet. Derefter kører vi mod overnatningshotellet, hvor vi ankommer hen på aftenen og værelserne og middagen venter.

2. dag: Ankomst til idylliske Rüdesheim
Vi fortsætter turen mod målet og vi ankommer sidst på eftermiddagen til vores skønne værtsby Rüdesheim, hvor vi indkvarteres for de næste 4 nætter. Der vil være tid til at se nærmere på byen og efter middagen har du også mulighed for at følge med rejselederen på tur til den navnkundige Drosselgasse, gaden der sprudler af musik, dans og glade stunder.

3. - 5. dag: Oplevelser i Rüdesheim

Rüdesheim
Vi skal med det lille tog "Winzerexpress” for at opleve Rüdesheim samt de nærliggende vinmarker. På Asbach Uralt fabrikken ser du, hvordan den tyske "cognac" fremstilles. Du skal naturligvis også smage på den gode drik. Hen på eftermiddagen kører bussen til klosteret, som Hildegard van Bingen grundlagde i 1165. Klostret blev senere ødelagt, men et nyt blev bygget i 1903. Hildegard er blevet kaldt middelalderens største kvinde. Under opholdet oplever du Vesper kl. 17.30 (bøn i den katolske kirke ved solnedgang) og du får smagsprøver af de vine, som fremstilles på klosteret. Der er mulighed for at købe diverse produkter, som klostret selv fremstiller.

Mosel-sejltur og vinbyen Bernkastel-Kues
Dagen starter med færgetur til Bingen. Vel i land og med kurs mod Mosel kører vi gennem det pragtfulde naturområde Hunsrückbjergene til Traben-Trarbach. Herfra med båd til vinbyen Bernkastel-Kues, utvivlsomt den smukkeste by ved Mosel. Du slentrer i byen, nyder middelalderstemningen og de skønne, spidstagede bindingsværkshuse. Retur mod Rüdesheim følger bussen en naturskøn rute. Vel hjemme i Rüdesheim kan du komme til vinsmagning hos en lokal vinbonde.

Koblenz, Loreley
Dagens udflugt begynder med en tur ad den smukke vej langs Rhinen til Koblenz. Ved flodens smalleste sted tårner Loreley-klippen stejlt op. Førhen var stærke understrømme her skyld i mange grundstødninger. I dag symboliseret af Loreleystatuen, en smuk jomfru, som lokker sømænd i ulykke. I den gamle romerby Koblenz ser du borgen Ehrenbreitstein med et storslået panorama over Mosel og Rhinen og "Deutsches Eck" – landtangen mellem de to floder. Mulighed for svævebane over Rhinen.

Niederwald monumentet og vinsmagning
Midt på formiddagen besøger du Niederwald-monumentet, hvorfra der er en storslået udsigt over Rhindalens vinlandskab. Mulighed for at tage med svævebanen ned over vinmarkerne tilbage til Rüdesheim. Herefter tid på egen hånd til at udforske byen. Besøg evt. det spændende Siegfrieds Mekaniske Musikkabinet, som rummer en imponerende samling af selvspillende lirekassemaskiner. Måske du skal bruge den sidste aften i Rüdesheim til hygge i Drosselgasse?

6. dag: Afsked med Rüdesheim og besøg på Berleburg
På vejen hjemad besøger vi den lille kurby Bad Berleburg, som præges af fyrsteslægten Sayn-Wittgenstein-Berleburg store renæssanceslot, hvor prinsesse Benedikte og hendes familie bor. Slottets ældste dele stammer tilbage fra 1600- tallet, og bygningen ligger på en klippetop tæt på bymidten. Man kan besøge slotsparken med den fornemme gamle kastanjealle, de århundredgamle træer, vildtparken med forskelligt hjortevildt og vi kommer på en times rundvisning i slotsmuseet. Slottets museum har flere tusinde besøgende hvert år, og man fremviser med stor iver de kostbare skatte og rariteter, som fyrsteslægten har indsamlet, mens den har resideret på slottet. Derefter kører vi videre til Eder Stausee, der af mange betragtes som den smukkeste af Tysklands opdæmmede søer. Søen er 27 km lang, og regulerer bl.a. vandstanden i floden Weser. Over søen knejser den gamle borg Waldeck, hvorfra der er en pragtfuld udsigt over søen. Her bliver også et stop, inden vi fortsætter videre til overnatningshotellet ad de eventyrlige veje.

7. dag: Hjemrejse og Danmark
Vi fortsætter turen mod Danmark via Puttgarten- Rødby og mod Ystad, hvor vi tager færgen til Rønne først på aftenen.

Diverse
I Tyskland benyttes Euro

Entreer på udflugter (ca. priser):
Winzerexpress - € 8,-.
Asbach Uralt - € 2,5.
Vinsmagning Rüdesheim - € 13,-.
Sejltur Mosel - € 18,-.