Skip to main content

Salzburg - oplev julestemningen i Mozarts fødeby

De sneklædte alper troner i det fjerne. Pladsen er fyldt med lys og juletræer, hvilket skaber en unik stemning, der kun kan opleves i Mozarts fødeby - stemningsfulde Salzburg. På denne fortryllende 4-dages rejse kan I glæde jer til den betagende duft af bagte æbler og ristede mandler, der spreder sig omkring boderne og helt op til toppen af Salzburg-katedralens klokketårn. Rejsen giver jer mulighed for at tage del i en juletradition, der har eksisteret siden det 15. århundrede. Udover at udforske Salzburgs historie vil I også besøge Mozarts fødehjem, hvor der vil være mulighed for at se hans barndomsviolin og originale håndskrevne partiturer. Nyd desuden tid på egen hånd og oplev bl.a. Hohensalzburg, en af de bedst bevarede middelalderborge. Det bliver en magisk rejse med mange stemningsfulde indtryk.

Højdepunkter
✓ Et spændende rejseprogram med masser af historie og oplevelser
✓ Salzburgs berømnte julemarked
✓ Byvandring i Salzburg
✓ Mozarts Geburtshaus 
✓ Heldagsudflugt til Salzkammergut
✓ Kaiserville i Bad Isch
✓ Sille Nach Kapelle i Oberdorf
✓ Hellebrunn slot

Program dag for dag
1. dag: Afrejse og besøg af det centrale julemarked i Salzburg
2. dag: I Mozarts fodspor
3. dag: Heldagsudflugt Salzburg og omegn
4. dag:  Egne oplevelser, Slottet Helbrunn og hjemrejse
 

Hurtigsøgning

Flytider

Flyrejse fra Billund - München:

13.10  Afrejse Billund 
14.50  Ankomst München

21.15  Afrejse München
22.50  Ankomst Billund

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og besøg af det centrale julemarked i Salzburg
Afrejse fra Billund Lufthavn til München. I München bliver vi mødt af vores rejseleder og bussen som kører os til vores hotel i Salzburg. Det er torsdag d. 23. november og dagen hvor Salzburg åbner sit berømte julemarked, dens tradition går tilbage helt til d. 15. århundrede. Det betyder at det drejer sig om en af verdens ældste julemarkeder. Boderne ligger på den centrale plads i den gamle bydel ved siden af domkirken med den mægtige Hohensalzburg fæstning oppe på bakken. Efter en kort byvandring er der velkomstmiddag på restaurant i den gamle bydel.

2. dag: I Mozarts fodspor
På formiddagens byvandring skal vi opleve nogle af de steder i Salzburg, der er forbundet med Mozart og hans familie. Vi besøger bl.a. Cafe Furst der er kendt for at være det sted, hvor Mozartkugeln, en populær sød delikatesse, blev opfundet, vi besøger stedet og smager disse lækre kugler. Kirkegården, hvor Mozarts enke Constanze og hendes danske ægtemand Georg Nissens er begravet, er også en vigtig del af Mozarts historie. Det kan være en stille og rolig oplevelse at besøge kirkegården og tænke tilbage på Mozarts liv og eftermæle.

Vi besøger herefter Mozarts Geburtshaus som er en fantastisk måde at lære mere om Mozarts liv og karriere. Museet indeholder mange interessante genstande, herunder nogle af Mozarts originale instrumenter og manuskripter. Du kan også se Mozarts fødested og lære mere om hans tidlige liv og familie. Eftermiddagen til fri disposition til at udforske byens julemarkeder.

3. dag: Heldagsudflugt Salzburg og omegn
Salzkammergut er et navn på et område i Østrig, som ligger i tre delstater: Øvre Østrig, Steiermark og Salzburg. Området er opkaldt efter rige forekomster af salt – saltminerne som sørgede for velfærd i dette område. Nogle dele er omfattet af UNESCOs verdensarvsliste. Området er også karakteristisk for sine mange maleriske bjergsøer som Wolfgangsee, Halstatt See og Attersee som var et udsøgt sommersted for kunstnere som Gustav Klimt og Gustav Mahler. Vi besøger Bad Ischl som er en typisk østrigsk biedermeier kurby, populær hos adelen i det 18 og 19. århundrede.
Den lille by domineres af den såkaldte Kaiservilla et lille slot, præsenteret som gave til Kaiser Franz Joseph og hans skønne hustru Sissi Elisabeth i anledning af deres bryllup. Slottet blev senere ombygget, grundplanen fra toppen forestiller bogstavet E, nemlig for Elisabeth. Kaiservillaen blev Franz Josefs yndlingsresidens, hvor han tilbragte mange somre med jagt og arbejde. Slottet er for øvrigt stadigvæk ejet og beboet af Habsburger. Besøg og rundvisning på slottet og bagefter mulighed for at gå en lille tur i den skønne park og se Elisabeths lysthus. Vi fortsætter herefter til Wolfgangsee som er beliggende i midten af regionen Salzkammergut, et stort stearinlys midt i søen skaber den rigtige julestemning. Vi besøger den lille by St. Wolfgang som i middelalderen var et berømt valfartsted. Vi bliver sat af på den centrale parkering plads og går ned til byens hjerte. Vi spiser fælles frokost på en lokal restaurant.
I Oberdorf lidt nord for Salzburg skal vi besøge Stille Nach Kapelle. Et lille rundt kapel står på stedet hvor der tidligere var en kirke. Det var i denne Nikolauskirke, hvor den verdensberømte julesang – Den stille Nat, eller Glade Jul, dejlige Jul blev uropført d. 24. december 1818. Komponeret af Franz Xaver Gruber og skrevet af Joseph Mohr. Sangen blev hurtigt kendt i hele Europa og hører i dag til den mest berømte Julesang i verden. En lille rundvisning i kapellet på 20 min. I landsbyen er der også et lille julemarked.

4. dag: Egne oplevelser, Slottet Helbrunn og hjemrejse
Formiddagen er til egne oplevelser og ved middagstid bliver vi afhentet ved hotellet. Syd for Salzburg besøger vi Slottet Hellbrunn, som er en barok villa bygget for ærkebiskoppen Markus Sittikus. Villaen tjente som hans sommerresidens og dets have er berømt for sine vand spil: springvandet og statuer overrasker de intetanende besøger med en pludselig vandstråle her og der ærkebiskoppen havde i hvert fald sans for humor. I haven er også en glaspavillon hvor en scene fra Sound of Music blev filmet. (slottet og vandspil er lukket i vintermånederne). Vi besøger også julemarkedet og nyder en varm drikke inden vi kører vi til lufthavnen hvorfra vores fly letter mod Danmark.

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.