Holland - Europas blomsterhave

Kanaler og tulipaner
Når snakken falder på en rejse til Holland, tænker mange på de udskårne træsko, mange lange kanaler, flotte vindmøller og ikke mindst tulipaner!

Med tulipaner og løg og dusinvis af andre blomsterarter har Holland i århundreder været målet for blomsterrejser, hvor blomsterinteresserede fra alverdens lande ved selvsyn har set endeløse rækker af smukke tulipaner og rigtig mange andre fantastiske forårsblomster pryde i vinduer, i drivhuse og ikke mindst på markerne. Begejstret hører vi vores gæster fortælle om disse synsindtryk, der sætter sig på nethinden som et evigt farverigt og dejligt minde.


HØJDEPUNKTER
✓ Blomsterparken Keukenhof inkl. 
✓ Vi bor på hotel bergeb
✓ Halv pension inkluderet
✓ Oplev Hollands Venedig

Program dag for dag
1. dag – Afrejse
2. dag – Alkmaar, Zaandam, Volendam og Edam
3. dag – Blomsterauktion i Alsmeer og Keukenhof Blomsterpark
4. dag – Enkhuisen , Lelystad og Hollandsk Venedig
5. dag – Afsked med Holland

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse mod Holland
Efter start fortsætter vi ned gennem Tyskland. Videre med passende pauser til Holland, hvor vi hen under aften ankommer til vores hotel. Indkvartering og aftensmad.

2. dag: Alkmaar, Zaandam, Volendam og Edam
Efter morgenmaden starter vi dagen i den nærvedliggendeby Alkmaar. Ost er en vigtig del af byen og byens navn er nærmest synonymt med ostemarkedet ”Kaasmarkt”, som afholdes én gang om ugen. Alkmaarer dog andet end ost. Bykernen er meget velbevaret og dejlig at slentre omkring i. I den idylliske butiksgade Fnidsen, findes byens bedst bevarede bygninger i røde mursten fra 1600-tallet. Alkmaarhar også det fine ”Stedelijk Museum Alkmaar”, som indeholder både et historisk museum og en omfattende malerisamling fra det gyldne århundrede og af moderne kunst.
Derfra går turen via Zaandam som er berømt for sine ZaanseSchansvindmøller og videre til Monnikendamog Volendamsom begge, med deres hyggelige havne, ligger ud til Markermeer. Et besøg i Volendamer en rigtig dejlig oplevelse, da byen rummer en helt særlig stemning, som forstærkes af befolkningens glæde ved at iføre sig områdets gamle traditionelle og farverige klæder. Oplagt at slentre en tur langs havnen og smage på lækre ostespecialiteter ved de bugnende boder. Derefter Edam, en lille hyggelig by som også er berømt for sine oste. Byen er ligeledes kendt for sine lave pyntede købmandshuse fra 1600-tallet og for sine smalle kanaler og træbroer, der danner rammen om bymidten. Byens centrale plads er Damplein, hvor Edamsflotte rådhus fra 1737, Stadshuis, er midtpunktet.

3. dag: Blomsterauktion i Alsmeer og Keukenhof Blomsterpark
Vi skal tidligt op i dag. Morgenmaden medbringes i bussen, og kaffen serveres undervejs til verdens største blomsterauktion i Alsmeer. Alle hverdage bliver millioner af blomster og potteplanter solgt her. Dette scenarie med et spraglet blomstervælde og auktionens leben opleves bedst fra kl. 7.00, hvor der er åbent for besøgende Bagefter besøger vi Keukenhof. Med sine millioner af tulipaner og andre forårsblomster er Keukenhof verdens største blomsterpark. Parken blev oprettet som præsentationspark for potentielle kunder, men er i dag udlagt som privat park for besøgende og har åbent 2 måneder hvert forår. Parken har over 1 miogæster om året, som nyder de farvestrålende løgblomster. De mange haver og fire pavilloner fremviser en enestående samling af tulipaner, hyacinter, påskeliljer, orkidéer, roser, nelliker, iriser, liljer og mange andre blomster. Her råder farverne og duftene. Blomsterparken er 32 hektar stor og har 7 millioner blomster, heraf 800 forskellige sorter af tulipaner. Derforuden er der 15 stier, 2.500 træer, heraf 87 forskellige sorter. Uanset om man er blomsterentusiast eller blot nærer en almindelig kærlighed til den smukke natur er én ting sikkert –et besøg i Keukenhof blomsterpark er uforglemmeligt.

4. dag: Hoorn, Enkhuisen, Lelystadog Hollandsk Venedig
Vi tager turen via Hoornog Enkhuisenog videre over den imponerende 30 km lange dæmning Markerwaarddijktil Leelystadi Flevoland. I Flevoland når vi frem til Giethoorn, som også kaldes Hollands Venedig. Kanalerne har utallige smukke broer og flotte huse med en idyllisk beliggenhed ud til kanalerne. Naturen er i højsæde på en smuk sejltur gennem de utallige kanaler. Derefter returnerer vi til hotellet.

5. dag: Hjemrejse
Efter morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark og ender hjemme i Skærbæk efter oplevelsesrige dage.

2. –4. dag: 3 udflugter –rækkefølgen kan blive ændret

DIVERSE
I Holland benyttes Euro
Fast plads i bussen kr. 50,-
Enkeltværelsestillæg på kr. 700,-