Påskerejse til Schwalenberg med Erik

Schwalenberg er en lille, idyllisk bindingsværksby i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byens brostensbelagte hovedgade er fyldt med smukke, gamle bindingsværkshuse, der kun kan betage dig. Byen har gennem årene tiltrukket kunstmalere fra alle egne, og den har mange små gallerier. Kunstnere kommer stadig for at forevige de smukke landskaber på deres lærrederVi besøger kurbyen Bad Pyrmont, mens en udflugt bringer os tæt på såfarverige personer, som den berømte rottefænger og den lige så berømte Baron von Münchhausen, når vi besøger Hameln, rottefængernes by med de mange smukke renæssancehuse, og Bodenwerder, den berømte barons fødeby.

I Fürstenberg kigger vi nærmere på byens eksklusive porcelæn, og ved Höxter besøger vi det imponerende Corvey-kloster, der havde enorm betydning i Hanse-tiden.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Overalt i Rottefængerbyen Hameln findes rotter i alle afskygninger - også de spiselige.
• Hyggelig spadseretur i skumringen i Schwalenberg
• Happy Hour i Bierstuben hver dag fra 18-19

Pris fra:
3.599,-
Dage:5
• Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet • Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus • Dygtig og rutineret chauffør • Erfaren dansk rejseleder • 4 overnatninger med morgenbuffet • 4 x middag / buffet (heraf én 4-retters påskemiddag) • Danseaften med musik på hotellet • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer • Afgifter, ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse
Efter opsamling passerer vi grænsen og kører forbi Hamburg. Med passende pauser undervejs, når vi den hyggelige by Schwalenberg sidst på eftermiddagen. Herefter indkvartering og middag.

2. dag: Bad Pyrmont, Hermanns Denkmal og Externsteine
Dagens udflugt går til kurbyen Bad Pyrmont. Byen var i 1700-tallet et mondænt kursted for fyrster og monarker fra hele Europa, på grund af sine berømte jern- og saltholdige kilder. Du ser en af kildernes udspring og smager på det ”magiske vand”, der siges at holde dig sund og rask. Du oplever også ”Dünsthöhle”, hvor man i 1800-tallet opdagede, at arbejderne i stenbruddet blev dårlige og besvimede. Man fandt ud af, at bl.a. kuldioxid fra en underjordisk vulkan kom op her. I dag er der et glasbur over stenbruddet, så mennesker og dyr ikke udsættes for de farlige gasser. Du får en spændende fortælling om forholdene og ser, hvor højt gasserne egentlig kommer op. Dernæst besøger vi det 53 meter høje monument Hermanns Denkmal. Mindesmærket er rejst i 1819 for at hylde slaget mod romerner, og symboliserer Tysklands enhed. For de godt gående er der mulighed for at komme op på plateauet lige under statuen. Her er der en fantastisk udsigt over Teutoburgerskoven. Videre til Externsteine, fritstående sandstenssøjler,som er skabt for omkring 70 millioner år siden, hvor disse oprindeligt vandrette lag blev rejst i næsten lodret position. Her er der mulighed for at ”bestige” de store klipper eller at gå en tur i den smukke park.

3. dag: Hameln - Rottefængerbyen
og Bodenwerder - Münchhausens fødeby I dag starter udflugten i Hameln, Rottefængerens by med de mange smukke renæssancehuse. Byen er kendt fra den fængende historie om den fløjtespillende rottefænger. Her ser du de mange smukke bindingsværkshuse, rottefængerbrønden, og Bryllupshuset. Kl. 13.00 står vi på rådhustorvet og ser det berømte klokkespil med fortællingen om byens rottefænger. Der bliver også tid på egen hånd. Herefter går udflugten videre til Bodenwerder, den berømte Baron von Münchhausens fødeby. Vi besøger Münchhausens Museum, der skildrer denkulørte historiefortællers liv. Hen på eftermiddagen er vi tilbage i Schwalenberg.

4. dag: Höxter og Corvey Klostret
Höxter er en romantisk gammel Weserby, kendetegnet ved de århundrede gamle bindingsværksbygninger med de røde tegltage. Det flotte rådhus er fra 1613 og helt sikkert et besøg værd. Den største seværdighed er Corvey-klostret, som ligger tæt på byen. Grundlagt i 822, havde den stor betydning op gennem Hansetiden. Ansgar, Nordens apostel, udgik herfra. De nuværende bygninger er opført i 1700- tallet og stammer fra det senere nedlagte benediktinerkloster. Vi besøger Corvey-klostret, hvor vi bl.a. ser den gamle klosterkirke, der med sin imponerende størrelse gør et stort indtryk. Efter det historiske besøg kører vi til Fürstenberg, som er kendt for sit eksklusive porcelæn. Her har du mulighed for at se nærmere på de fornemme stel, og evt. købe noget med hjem. Tilbage på hotellet serveres en lækker 4-retters påskemiddag.

5. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden pakker vi bussen og begynder vores hjemrejse. Via Hannover og forbi Hamburg når vi til grænsen, hvor der er mulighed for grænsehandel. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i vores hjembyer.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro.
Ingen enkeltværelsestillæg (begrænset antal)

Entreer på udflugter (ca. priser):
Vand i Bad Pyrmont Euro 2,-
Dünsthöhle Euro 2,-
Münchhausens Museum Euro 3,-
Hermann Denksmall og Externsteine Euro 5,-
Corvey klosteret Euro 6,-

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
29 / 3 Påskerejse til Schwalenberg med Erik
Schwalenberger Malkasten Mere end 8 3.599,- Bestil

Hotel

Schwalenberger Malkasten

Schwalenberger Malkasten

***
Hotellet ligger midt i den idylliske by Schwalenberg, et hyggeligt hotel med en behagelig og uformel atmosfære, ideelt til nogle fredelige dage med afslapning og gode oplevelser. Alle være...
EmediateAd