Schwalenberg

Schwalenberg er en lille, idyllisk bindingsværksby i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byens brostensbelagte hovedgade er fyldt med smukke, gamle bindingsværkshuse, der kun kan betage dig. Byen har gennem årene tiltrukket kunstmalere fra alle egne, og har mange små gallerier. Kunstnere kommer stadig for at forevige de smukke landskaber på deres lærreder. Omegnen byder på et væld af seværdigheder, og på oplevelsesmættede udflugter vil vi udforske en fin buket af alt det spændende.

Vi besøger kurbyen Bad Pyrmont, mens en udflugt bringer os tæt på så farverige personer, som den berømte rottefænger og den lige så berømte Baron von Münchhausen, når vi besøger Hameln, rottefængernes by med de mange smukke renæssancehuse, og Bodenwerder, den berømte barons fødeby. I Fürstenberg kigger vi nærmere på byens eksklusive porcelæn, og tæt ved Höxter besøger vi det imponerende Corvey-kloster, der havde enorm betydning i Hanse-tiden.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Hameln - Overalt i Rottefænger byen Hameln findes rotter i alle afskygninger også de spiselige.
• Aftentur i Schwalenberg - Hyggelig spadseretur i skumringen i Schwalenberg.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Hent dagsprogram

1. dag: Udrejse
Efter opsamling passerer vi grænsen og kører forbi Hamburg. Med passende pauser undervejs når vi den hyggelige by Schwalenberg sidst på eftermiddagen. Indkvartering og middag.

2. dag: Bad Pyrmont, Hermanns Denkmal og Externsteine
Dagens udflugt starter i kurbyen Bad Pyrmont, der er beliggende i Weserbergland. Byen var i 1700 tallet et mondænt kursted for fyrster og monarker fra hele Europa på grund af sine berømte jern og saltholdige kilder. Du ser en af kildernes udspring, og smager på det ”magiske vand”, der siges at holde dig sund og rask. Mange kommer dagligt for at smage. Du oplever også ”Dünsthöhle”, hvor man i 1800-tallet opdagede, at arbejderne i stenbruddet blev dårlige og besvimende. Man fandt ud af at bl.a. kuldioxid fra en underjordisk vulkan kom op her. I dag er der et glasbur over stenbruddet, så mennesker og dyr ikke udsættes for de farlige gasser, men i små mængder bruges de stadig i medicinsk øjemed. Du får en spændende fortælling om forholdene, og ser hvor højt gasserne egentlig kommer op.
Dernæst besøger vi det 53 meter høje monument Hermanns Denkmal. Mindesmærket er rejst i 1819 for at hylde slaget mod romerne i år 9, og symboliserer Tysklands enhed. For de godt gående er der mulighed for at komme op på plateauet. Her er der en fantastisk udsigt over bl.a. Teutoburger skoven. Videre til Externsteine, fritstående sandstenssøjler, skabt for omkring 70 millioner år siden, hvor disse oprindeligt vandrette lag blev rejst i næsten lodret position. Der mulighed for at ”bestige” de store klipper, eller gå en tur i den smukke park.

3. dag: Hameln og Bodenwerder
I dag starter udflugten i Hameln, Rottefængerens by med de mange smukke renæssancehuse. Byen er kendt fra den fængende historie om den fløjtespillende rottefænger. Her ser du de mange smukke blomsterpyntede bindingsværkshuse, rot¬tefængerbrønden, og Bryllupshuset. Kl. 13.00 står vi på rådhustorvet og ser det berømte klokkespil med fortællingen om byens rottefænger. Der bliver også tid på egen hånd. Herefter går udflugten videre til Bodenwerder, den berømte Baron von Münchhausens fødeby. Besøg i Münchhausens Museum, der skildrer den kulørte historiefortællers liv. Hen på eftermiddagen er vi tilbage i Schwalenberg.

4. dag: Höxter og sejltur på Weser
Höxter, er en romantisk gammel Weserby kendetegnet ved de århundrede gamle bindingsværksbygninger med de røde tegltage. Den totårnede romanske kirke, Kilianskirche, er fra det 11. århundrede og Minoritenkirche er en af Tysklands ældste gotiske kirker. Det flotte rådhus er fra 1613 og helt sikkert et besøg værd. Den største seværdighed er dog Corvey-klostret et par km nord for byen. Grundlagt i 822 havde den stor betydning op gennem Hanse-tiden. Ansgar, Nordens apostel, udgik herfra. De nuværende bygninger er opført i 1700 tallet og stammer fra det senere nedlagte benediktinerkloster. Du besøger Corvey klostret, hvor du ser den gamle klosterkirke, der med sin imponerende størrelse gør et stort indtryk. Efter det historiske besøg skal du på en sejltur på Weserfloden. Vi sejler fra Corvey til Fürstenberg, der er kendt for sit eksklusive porcelæn. Her er der mulighed for at se nærmere på de fornemme stel, og købe noget med hjem.

5. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden pakker vi bussen og begynder vores hjemrejse. Via Hannover, forbi Hamburg når vi til grænsen, hvor der er mulighed for grænsehandel. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i vores hjembyer.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro.
Tillæg for enkeltværelse kr. 800,- (fejl i trykt materiale)

Entreer på udflugter (ca. priser):
Vand i Bad Pyrmont Euro 2,-
Dünsthöhle Euro 2,-
Münchhausens Museum Euro 3,-
Hermann Denksmall og Externsteine Euro 5,-
Corvey klosteret Euro 6,-

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/DGI * *
Roskilde Station * *
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet * *
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) * *
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 * *
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 * *
     
Jylland    
Frederikshavn, Busterminal * *
Hjørring Banegård * *
Ålborg, samkørselspl. v/ afk. 26 - Th Sauersv.* * * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset 06.45 19.30
Skanderborg Station 07.05 19.05
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 07.30 18.45
Vejle, Borgvold 08.00 18.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade** 08.30 18.00
Kolding, Nordkajen, Jens Holms Vej overfor Godset** 09.00 17.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 07.45 18.45
Korskro, v/ Shell 08.00 18.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 08.10 18.20
Vejen, v/ McDonalds 08.30 18.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 09.30 17.00
Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. v/Circle K (Statoil)** 09.50 16.40
Padborg, Lejrvejen v/ OK 10.30 16.00
     

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

EmediateAd