Skip to main content

Weserbergland og Schwalenberg

En eventyrlig oplevelse

Schwalenberg - en idyllisk lille bindingsværksby i delstaten Nordrhein-Westfalen. Allerede når man kører ind gennem byen ad de bumpende brosten mod hotellet, betages man af de smukke, gamle og velholdte bindingsværkshuse. Byen var traditionelt tilholdssted for kunstmalere, og kunsten lever da også stadig i de gamle huse. Her findes flere små gallerier, og malere kommer stadig på besøg for at arbejde med deres kunst. Omegnen byder på et væld af seværdigheder, og åbent landskab med grønne marker og enge, store skove og moser.

HØJDEPUNKTER
✓ Rottefængerbyen Hameln
✓ Sejltur
✓ Danseaften
✓ Hotellets hyggelige Bierstube

Hurtigsøgning

Opsamling

Afgang Påstigning
05.30  Helsingør, Færgevej
06.00  Hillerød, Carlsbergvej
06.30  Herlev Station
07.00  Roskilde Station
07.30  Ringsted, v/Outlet
08.00  Slagelse, Stop 39
10.15  Rødby, færgeafgang
Mødetid 10 min før.

Dagsprogram

 • 1. dag: Udrejse til Schwalenberg

  Efter opsamling kører vi til Rødby og sejler med Scandlines til Tyskland. Vi fortsætter forbi Hamburg og Hannover. Og med med passende pauser undervejs kommer vi til den hyggelige brostens-belagte by Schwalenberg sidst på eftermiddagen. Vi indkvarteres på det hyggelige hotel og kan nå at besøge Bierstuben inden middagen.

 • 2. dag: Bad Pyrmont og sejltur

  Efter morgenmaden skal vi besøge kurbyen Bad Pyrmont, der er beliggende i Weserbergland, mellem Hameln og Höxter. Byen er en mondæn kurby, der er berømt for sin kilder og mange Spa faciliteter. Her ser vi en af kildernes udspring, og vi smager på det ”magiske vand”, der siges at holde dig sund og rask. Vi går en tur ned af den smukke palme allé hvor kurhoteller, der lokker folk til fra alle egne, ligger side om side. Vi kører i bussen til Dünsthöhle, ca 10. min kørsel fra centrum. I 1800-tallet opdagende man her, at arbejderne i stenbruddet blev dårlige og besvimende, Det skyldtes at gasser fra en underjordisk vulkan stod rigtig højt. I dag er der bygget et glasbur over stenbruddet, så gasserne ikke er farlige for mennesker og dyr. Vi får en levende fortælling om forholdene, og får vist hvor højt gasserne egentlig kommer op. Efter besøget i Bad Pyrmont kører vi til Weserfloden hvor vi skal ud og sejle. Vi er hjemme tidsnok til at aflægge Bier-Stuben et besøg inden middagen serveres. Efter middagen er der mulighed for en svingom til lokalmusiker.

 • 3. dag: Hameln, Rottefængerbyen

  I dag starter udflugten i Hameln, Rottefængernes by med de mange smukke renæssancehuse. Byen er kendt for sin fløjtespillende rotte-fænger. Her ser vi de mange smukke blomsterpyntede bindingsværkshuse, Rottefængerbrønden, og Bryllupshuset. Kl. 13.00 står vi på rådhustorvet og ser det berømte klokkespil med fortællingen om byens rottefænger. Ud på eftermiddagen tager vi plads i bussen og kører til områdets højeste punkt, Köterberg hvor udsigten nydes. Vi er tilbage på hotellet tid nok til Happy-Hour.

 • 4. dag: Hjemrejse

  Efter morgenmaden pakker vi bussen og begynder vores hjemrejse. Via Hannover, forbi Hamburg når vi til Østersøen, hvor der er mulighed for grænsehandel, inden vi sejler med Scandlines til Danmark.

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
22/4BusBUPL & SL Seniorer Sektionen - WeserberglandMere end 83.749,-Bestil

Hotel

Destinationshotel

Hotel Schwalenberger Malkasten i Schwalenberg
Schwalenberger Malkasten
Hotel Schwalenberger Malkasten*** ligger midt i den idylliske by Schwalenberg, et hyggeligt hotel med en behagelig og uformel atmosfære, ideelt til nogle fredelige dage med afslapning og gode oplevels...
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.