Østrig – Tyrol

Oplev storslåede bjerglandskaber

Tyrols bjergverden hører til de mest elskede feriemål i Europa og tiltrækker hvert år turister fra hele verden.

Sneklædte bjerge, grønne dale, brusende vandfald og floder, hyggelige og romantiske byer – det er, hvad du finder i dejlige Tyrol.

Vi skal bo i den hyggelige by Westendorf. De høje bjerge ”Wilder Kaiser” og ”Kitzbüheler Horn” danner den mest betagende baggrund for denne del af skønne Tyrol.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud
på tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse
Turen går forbi Hamborg og Hannover til overnatning i Midttyskland.

2. dag: Ankomst til Tyrol
Vi fortsætter gennem det smukke sydtyske landskab, og ankommer sidst på eftermiddagen til Hotel Jakobwirt, hvor vi skal bo de næste seks nætter. Efter middagen er der en kort byvandring og hyggeligt samvær.

3. dag: Hopfgarten og Auffach Holzmuseum
Bjergbanen bringer os op i højderne til Hohe Salve og Hexenwasser i 1.828 meters højde og herfra får du en formidabel udsigt over Tyrols fantastiske bjergverden. I klart vejr er der udsigt til mere end 70 bjergtinder og et betagende sceneri akkompagnerer din frokost. I Auffach er træskærer Hubert Salcher´s fødehjem blevet indrettet til Tyrols ældste ”Træmuseum”. En stor udstilling med træskærerarbejde, maskiner og håndværktøj beretter om egnens gamle traditioner, håndværk og levevis.
”Tyroler aften” - Vi nyder den østrigske gæstfrihed til en traditionel tyroleraften med flotte dragter, sange og danseopvisninger om livet i Alperne. Livlig musik og fadøl giver en lystig stemning.

4. dag: ”Guldslottet” Schloss Herrenchiemsee
Den bayerske konge Ludwig II’s sommerresidens Neues Schloss Herrenchiemsee, kaldet ”Guldslottet”, er på dagens program. En betagende sejltur på Chiemsee bringer os til øen Herreninsel, og herfra er det muligt at tage med hestevogn eller spadsere op til slottet. Slottet er et enestående syn, og det indre er et sandt overflødighedshorn af detaljer. Inspirationen er solkongens slot i Versailles.

5. dag: St. Jakobskreuz på toppen af Buchensteinwand
En rigtig panoramatur venter os i dag. Vi tager med svævebanen op til Buchensteinwand og fra St. Jakobskreuz i 1456 m er der en fantastisk udsigt over Tirols fantastiske bjergverden. St. Jakobskreuz er formet som et kors, og der er udsigtsplatform i alle 4 verdenshjørner. Nyd frokosten sammen med den storslåede natur. Stilheden klangfulde kobjælder får du også tid til!
Med udsigt til Kizbühler Horn mod syd og Wilder Kaiser mod nord bliver der i St. Johan mulighed for at shoppe eller måske en forfriskning i det lokale bryggeri.
Alpenspektakel. De er kendte langt ud over de hvidklædte alpetinder for deres lystige musik og deres underholdende sceneoptræden. I Tyrol er de festlige og utrættelige østrigske spillemænd på hjemmebane og i Hopfgarten skal vi opleve dem i Salvena Salen.

6. dag: ”Blumencorso” og ”Bauernmarkt”
Kirchberger Blumencorso er en årlig blomsterfest og et stort optog af flot udsmykkede biler, traktorer og oldimer kører gennem byens gader. En pragtfuld blomsterdag, hvor over 500.000 blomster, typisk gerbera, gladiolus, solsikker og dahli pynter i hele byen. I Westendorf oplever du om eftermiddagen ”Bauernmarkt”, med musikalsk underholdning og boder fyldt med spændende lokale specialiteter og gamle håndværkstraditioner.

7. dag: Straubing Käsealm
I Tyrol findes de smukkeste dale, og hele sommeren er køerne oppe på almen som græsgangene i bjergene. Efter en afslappende formiddag i Westendorf bringer lokale taxier dig op i højderne til Straubing Käsealm. Her nyder du den flotte udsigt og en lokal frokost bestående af en ”jause”. Platten består af stedets specialiteter, øl og snaps.

8. dag: Afsked med Tyrol
Så må vi tage afsked med vores dejlige hotel, og sige farvel til vores værtspar for denne gang. Med passende pauser undervejs kommer vi til overnatningshotellet sidst på eftermiddagen.

9. dag: Hjemrejse
Vi kører det sidste stræk hjem til Danmark.

DIVERSE
I Tyskland og Østrig benytte Euro.

Entreer på udflugter (ca. priser):
I alt € 105,-