Polen – Schwerin ved Warta

En særlig oplevelse af det virkelige liv i Polen

Store dele af Lubusz regionen har tidligere hørt under Preussen. Landsdelen har gennem tiderne været under indflydelse af tyskere, og efterfulgt af russerne, indtil landets selvstændighed i 1989.

Lubusz regionen i det vestlige Polen er et område præget af mange søer og skove. Rejsen byder på både kulturelle og historiske oplevelser i området. Du skal blandt andet opleve den største Jesus statue i Europa, ud på en vinmark og smage den polske vin, spise frokost ved en tidligere russisk kaserne og se det tyske forsvarsanlæg Ostwall.

Vi bor i byen Skwierzyna, også kendt som Schwerin ved Warta-floden, på Hotel Dom nad Rzeka der ligger smukt lige ved bredden af Warta. Hotellet er familiedrevet, traditionelt og byder på god service og rigtig god mad.

SKARP PRIS - Frokoster og entreer inkl. i prisen

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og ankomst til Skwierzyna
Efter opsamling går turen gennem Tyskland mod Polen og Skwierzyna. Om aftenen ankommer vi til hotellet, hvor værelserne og middagen venter.

2. dag: Ostwall bunkeranlæg og frokost på økologisk gård
Området i det vestlige Polen rummer på meget historie fra besættelsestiden. Ostwall var tyskernes store bunkeranlæg fra 2. Verdenskrig og er spredt over en 32 km lang strækning. Du ser den del af Ostwall, der ligger ved Pniewo. Midt i den smukke natur ligger en lille økologisk gård. Her serveres frokosten. Lokalbefolkningens foretrukne udflugtssted er den hyggeligste by med fæstningsmure fra det 15. århundrede, en borg og en stor smuk sø, som vi får tid til at besøge. Om aftenen er der grillarrangement på hotellet med musikalsk underholdning.

3. dag: Besøg i kloster og på gammel kaserne
I dag er der rundvisning i Klasztor Paradyz og på klosteret er det en af de teologistuderende der viser rundt og fortæller historien. Efterfølgende kører vi til skovområdet, hvor den russiske hær var udstationeret på kasernen fra 1947 til 1993. Vi ser på bygningerne og nyder en frokost i en restaurant, som tidligere var en del af kasernens garager. Herefter kører vi tilbage til byen og besøger museet, der huser en værdifuld samling af arkæologiske fund og etnografiske genstande og ikke mindst samlingen af kisteportrætter. Der bliver også god tid på egen hånd til at ose på byens marked, handle i butikkerne, gå på cafe eller blot gå en tur i byen.

4. dag: Pilgrimssted i Rokitno og vinbondebesøg
I dag kører vi til den lille by Rokitno, hvor vi besøger den berømte gotiske kirke, der er et meget kendt pilgrimssted for polakker. Kirken byder bl.a. på et ikon af den hellige Jomfru Maria, der er en af den polsk katolske kirkes store helligdomme. Der dyrkes også vin i området, og vi besøger en vinbonde, som fortæller om driften og vinproduktionen. Der er opført en pavillonen midt på vinmarken. Her er der smagsprøver og en let frokost. Vi kører en tur til Swiebodzin, hvor du skal se den største Jesus statue i Europa. Statuen er 36 meter høj og blev indviet i 2010.
Tilbage på hotellet kan de, der har lyst, se hotelejerens private samling af motorcykler.

5. dag: Hjemrejse
Efter oplevelsesrige dage må vi tage afsked med hotellet og sætte kursen mod Danmark.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro og i Polen bruges Zloty.

Opsamling

Fyn Afrejse Hjemkomst
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Ørbækvej 100 * *
     
Jylland    
Ålborg, samkørselspl. v/ afk. 26 - Th Sauersv.** * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset 05.45 21.30
Skanderborg Station 06.05 22.05
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 06.30 21.45
Vejle, Borgvold 07.00 21.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade** 07.30 21.00
Kolding, Nordkajen, Jens Holms Vej overfor Godset** 08.00 20.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 06.45 21.45
Korskro, v/ Shell 07.00 21.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 07.10 21.20
Vejen, v/ McDonalds 07.30 21.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 08.30 20.00
Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. v/Circle K (Statoil)** 08.50 19.40
Padborg, Lejrvejen v/ OK 09.15 19.00
Otto Duborg, Harrislee *** 09.45 18.00
     

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

*** Gratis langtidsparkering hos Otto Duborg i Harrislee. P-tilladelse fås hos Panter Rejser