Skip to main content

Middelhavsøen Malta, 8-dages kulturrejse

Velkommen til Europas sydligste stat! Pak kufferten og tag med på en 8-dages rejse til den fantastiske Middelhavsø Malta.
Udover at bo i luksuriøse omgivelser på et 4-stjernet hotel skal vi opleve enestående naturfænomener, udforske autentiske historiske monumenter og besøge charmerende lokale byer.

Middelhavsøen Malta
Fønikere og karthagere, romere og arabere, korsfarere, franskmænd og briter – de har alle været Maltas herrer på et eller andet tidspunkt. Og de har alle sat deres præg på dette smukke ørige. John Knights efterlod fæstninger, paladser og hovedstaden Valletta, de britiske røde telefonbokse og en ”te dille”. De uforlignelige megalittempler er en arv fra øens første indbyggere.
Siden 1964 har Malta været et selvstændigt land bestående af tre beboede øer; hovedøen Malta, den lidt mindre ø Gozo og den mindste ø Comino.

Højdepunkter
✓ Vi skal bo på et fantastisk 4-stjernet hotel
✓ Rejsen er inkl. flere udflugter
✓ Der er en dansk rejseleder med på rejsen

Program dag for dag
1. dag: Afrejse fra Danmark
2. dag: Hovedstaden Valletta
3. dag: Tid til egne oplevelser
4. dag: Udflugt til Gozo
5. dag: Det sydlige Malta
6. dag: Mdina
7. dag: Tid til egne oplevelser
8. dag: Hjemrejse

Er arrangeret som læserrejse og kan med abonoment på minimum 1 måned med fordel bestilles på www.Avisfordele.dk

Hurtigsøgning

Flytider

06.25   Afrejse fra Billund 
09.40   Ankomst til Malta 

10.05   Afrejse fra Malta 
13.25   Ankomst til Billund

Alle de angivne tider, er lokale tider.
Flyselskab: Ryan Air

 

Dagsprogram

 • 1. dag:: Fly til Malta og videre til Mellieha

  Vi ankommer til Maltas internationale lufthavn, hvor en bus venter og kører os videre til den idylliske by Mellieha på den nordvestlige side af hovedøen. Vi bor her under hele vores ophold på Malta. Vores 4-stjernede hotel, Maritim Antonine Hotel & Spa, er udstyret med både indendørs og udendørs pools, og tilbyder desuden forskellige spabehandlinger. En god middag runder dagen af.

 • 2. dag:: Hovedstaden Valletta

  Denne dag dedikerer vi til den storslåede hovedstad, Valletta, som blev bygget til ordensriddere efter den store belejring i 1565. Bag en uigennemtrængelig ringmur med bastioner gemmer sig brede renæssancegader og smalle trappeopgange, sandstensfarvede fyrstepaladser og faldefærdige paladser, der synes at betragte en svunden tid. Byens hjerte, Trig Ir-Repubblika Street, er domineret af den storslåede St Johns' Co-Cathedral, hvis blændende smukke interiør er en visuel hymne til de mægtige ordensriddere. Her ser vi blandt andet Caravaggios mesterværk Johannes Døberens halshugning. Efterfølgende vil der være tid på egen hånd i den fantastiske by inden vi kører retur til vores hotel i Mellieha.

  Hovedstaden Valletta
 • 3. dag:: Nyd dagen på egen hånd eller slap af på hotellet

  Dagen er til fri disposition til at slappe af ved hotellets pool eller til at udforske Malta på egen hånd. Rejselederen vil desuden være til rådighed hele tiden og være behjælpelig med tips til aktiviteter eller hjælpe med praktiske gøremål.

 • 4. dag:: Udflugt til det eventyrlige Gozo

  Brug dagen som du har lyst. Slap af i hotellets dejlige poolområde, nyd en skøn drink, eller tage ud til stranden.

  Du har også mulighed for at deltage på en heldagsudflugt til eventyrlige Gozo, der er Maltas næststørste ø. En 40-minutters sejltur tager os til naboøen Gozo, som er noget grønnere end Malta. Under overfarten sejler vi forbi den lille paradisø Comino, der er opkaldt efter krydderiet kommen og har mindre end ti indbyggere. Vi sætter kursen mod den yndige Dwejra-bugt, Gozos mest fotograferede sted. Lodrette klipper, kæmpe grotter og klipper formet efter vejr og vind sætter tankerne i gang – det mest berømte Azure Window er desværre kollapset. Vi besøger derefter de megalitiske templer i Ggantija, et forhistorisk tempelsted på UNESCOs verdensarvsliste, inden vi fortsætter til øens hovedstad Rabat hvor vi besøger det kæmpemæssige sandfarvede citadel. Citadellet er næsten synligt fra det meste af øen. Det blev bygget i Middelalderen som forsvar mod tyrkere og sørøvere der jævnligt plyndrede byen, tog folk til fange og gjorde dem til slaver. Efter et stop i den maleriske fiskerby Xlendi, forlader vi til sidst Gozo igen og vender tilbage til Mellieha (dette er et tilkøb og skal bestilles sammen med rejsen).

  Udflugten til Gozo koster 650 kr. pr. person og er inkl. frokost + ¼ flaske vin og mineralvand. Udflugten gennemføres ved min. 15 tilmeldte deltagere.

  Udflugt til det eventyrlige Gozo
 • 5. dag:: Det sydlige Malta

  Vi skal i dag udforske den sydlige del af Malta. Vi starter i den smukke lille fiskerby Wied iz-Zurrieq. Herfra sejler der både til den spektakulære Blå Grotte, som ifølge legender var beboet af havfruer (hvis vejret tillader det). De farverige koraller og det azurblå vand skaber her en meget intens farvepalet. Vi kører herefter til det forhistoriske tempelkompleks Hagar Qim, som er smukt beliggende på en klippe. Enorme kampsten og massive tempelmure formidler billeder af en enkelt, men højt kultiveret civilisation, der levede omkring 3000-tallet f.Kr. Vi kører herefter til Marsaxlokk, hvor maleriske fiskerbåde, ligger for anker. Her får vi tid til at nyde det lille marked eller slå sig ned på en hyggelig restaurant ved kajen. Dagens sidste besøg bliver i det frodige grønne område San Anton Gardens, som er øens smukkeste botaniske have.

  Det sydlige Malta
 • 6. dag:: Mdina

  I dag skal vi besøge øens absolutte perle Mdina, også kendt som ”The Silent City”. Indenfor voldgraven og de tykke mure, ser tiden ud til at have stået stille og de elegante paladser er stadig beboet af maltesiske familier. Vi fortsætter dagens udflugt til ”Dingli Cliffs” som er det højeste punkt på de maltesiske øer, med en helt enestående udsigt over det azurblå Middelhav. Det næste stop gør vi ved Mostas storslåede kirke ”Rotunda”, hvis kuppel er en af verdens største. Den 9. april 1942, lige før en gudstjeneste, blev kuplen ramt af en Tysk bombe. Mirakuløst sprang bomben ikke, så ingen kom til skade. Vi afslutter udflugten med et besøg i håndværkslandsbyen Ta`Qali, som ligger udenfor Attard. Her ser vi lokale håndværkere, der producerer og sælger deres kunsthåndværk som glas, smykker og keramik. Middag på hotellet.

  Mdina
 • 7. dag:: Tid til egne oplevelser og afslapning på hotellet

  Tag bussen til hovedstaden Valetta og besøg et af byens spændende museer eller gå på indkøb. Nyd en skøn frokost på en af øens mange atmosfærefyldte fortovscafeer og smag evt. den bittersøde appelsinsodavand Kinnie, som smager helt fantastisk, og kan nydes både med og uden alkohol.

 • 8. dag:: Hjemrejse

  En herlig rejse er slut, og vi vender hjemad mod Skandinavien.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.