Grønland - i Hans Egedes fodspor

Qassiarsuk - Narsarsuaq - Gardar - Nuuk - Ilulissat

På klippen over den gamle kolonihavn i Nuuk står statuen af Hans Egede og skuer ud over Godthåbsfjorden. Nuuk - eller med den gamle danske betegnelse Godthåb - ligger i storslået arktisk natur ved mundingen af Godthåbsfjorden og blev grundlagt af den dansk-norske missionær Hans Egede i 1728. Byen er i dag hovedstaden i Grønland med ca. 18.000 indbyggere af Grønlands samlede befolkning på ca. 56.000 indbyggere. Byen var den første egentlige by i Grønland.

Rejseleder, Jørgen Møller har boet i Grønland med familie i 3 år og efterfølgende fra 1990-2020 været ansat som administrator for De Grønlandske Sømandshjem. Jørgen har været rejseleder i Grønland i 25 år, og har rejst langs hele Grønlands vestkyst fra syd til nord. Med sin lange erfaring og gode bekendtskaber er Jørgen perfekt til at skabe rammen for en vellykket tur.

HØJDEPUNKTER
✓ Vikingeruiner ved Qassiarsuk
✓ Sejltur på Isfjorden ved Narsarsuaq
✓ Bispesædet Gardar
✓ Byrundtur i Nuuk
✓ Sejltur til Håbets Ø
✓ Opleve grønlandsk gudstjeneste
✓ Grønlands nationalmuseum
✓ Byrundtur Ilulissat/Jakobshavn
✓ Bopladsen Sermermiut ved Isfjorden Ilulissat/Jakobshavn
✓ Det nye Isfjordscenter Ilulissat
✓ Kangia/Isfjorden ved Ilulissat
✓ Hundeslædeforedrag og kaffemik
✓ Knud Rasmussen museum

Program dag for dag
1. dag: Afrejse København-Narsarsuaq, besøg i Qassiarsuk.
2. dag: Heldagstur til Igaliku, besøg på bispesæde Gardar.
3. dag: Afrejse Narsarsuaq-Nuuk, tid til oplevelser på egen hånd i Narsarsuaq.
4. dag: Byrundtur i Nuuk, besøg hos bispeembedet
5. dag: Sejlads til Håbets Ø og festligheder i Nuuk
6. dag: Grønlandsk gudstjeneste, Grønlands Nationalmuseum, tid til egne oplevelser
7. dag: Afrejse Nuuk-Ilulissat, byrundtur og Sermermiut
8. dag: Vandretur, restaurantbesøg og hundeslædeforedrag/kaffemik
9. dag: Knud Rasmussens Museum, Ilulissat Kunstmuseum og tid på egen hånd
10. dag: Flyafgang Ilulissat-København

Arrangeres i samarbejde med Folketidende Fordele og sælges med rabat til abonnenter HER!

 

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse København-Narsarsuaq, besøg i Qassiarsuk.
Du mødes med rejselederen i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med air greenland direkte til Narsarsuaq. Efter ankomst er der indkvartering på Hotel Narsarsuaq og derefter udflugt til fåreholderbygden Qassiarsuk, med ruinerne fra vikingetiden, Brattahlid fra Erik den Rødes bosættelse og rekonstruktionerne af bl.a. Thorhildes kirke. Det var hertil kristendommen blev bragt til Grønland af Erik den Rødes søn Leif den Lykkelige og herfra han drog videre til det nordamerikanske kontinent.

2. dag: Heldagstur til Igaliku, besøg på bispesæde Gardar.
I dag skal vi på en sejltur på isfjorden ved Narsarsuaq og til Igaliku. Her oplever du den vilde natur i Sydgrønland på nærmeste hold. Vi sejler via isfjorden Qooqqut til Itelleq, herfra er der ca. 1 time let vandring til bygden Igaliku. Her lå frem til 1400-tallet nordboernes bispesæde ved navn Gardar, som vi selvfølgelig skal se. Hen på eftermiddagen vender vi tilbage til Narsarsuaq. Historien får du på stedet.

3. dag: Afrejse Narsarsuaq-Nuuk, tid til oplevelser på egen hånd i Narsarsuaq.
Efter morgenmad er der besøg på museet i Narsarsuaq, som fortæller historien om den amerikanske base, mere rundvisning i byen og en kortere vandretur i området. Over middag går turen til lufthavnen, hvor vi flyver til Nuuk midt på eftermiddagen. Efter ankomst til Nuuk og transport fra lufthavnen er der indkvartering på det centralt placerede Hotel Hans Egede. Der er tid til en kort byvandring i Nuuk midtby inden middagen.

4. dag: Byrundtur i Nuuk, besøg hos bispeembedet
Om formiddagen er der en guidet 2-timers byrundtur i bus. Vi ser bl.a. Brødremenighedens hus fra Hans Egedes tid, Landsmuseet og Hans Lynges Gobeliner i Rådhussalen – alle bygninger ligger i den gamle bydel. Efter frokost pause i Katuaq, det nye Grønlandske kulturhus er det planen at vi besøger Landstingssalen og derefter bispeembedet ved Vor Frelser Kirke (Domkirken), hvor vi hører om dagens grønlandske kirke.

5. dag: Sejlads til Håbets Ø og Nuuk
Dagens starter med sejltur til Kangeq, bostedet for kunstneren Aron fra Kangeq, der levede i 1800-tallet. Herfra sejler vi videre til Håbets Ø, hvortil Hans Egede ankom for 300 år siden på netop denne dato. Det var her han oprettede sin første koloni i 1721. Kolonien blev flyttet til det nuværende Nuuk/ Godthåb i 1728. Eftermiddagen er afsat til eventuelle markeringer af Hans Egedes ankomst til Grønland og/eller oplevelser på egen hånd, f.eks. et besøg på Nuuk kunstmuseum eller indkøb i centrum.

6. dag: Grønlandsk gudstjeneste, Grønlands Nationalmuseum, tid til egne oplevelser
Søndag formiddag bliver der mulighed for deltagelse i grønlandsk gudstjeneste, derefter besøg på Grønlands Nationalmuseum. Om eftermiddagen tager vi bybussen Nuup Bussii rundt og får set byen som indbyggerne oplever det. Derefter gives mulighed for at opleve Nuuk på egen hånd, rejselederen er behjælpelig med forslag, som f.eks. kunne være en sejltur i Nuuk-fjorden.

7. dag: Afrejse Nuuk-Ilulissat, byrundtur og Sermermiut
Efter tidlig morgenmad er der afrejse til Ilulissat. Efter ankomst sætter vi bagagen på Hotel Hvide Falk hvor vi bor bo de næste 3 nætter. Herefter tager vores rejseleder dig med på en byvandring. Eftermiddagen bruger vi på en let vandring til den tidligere boplads Sermermiut, undervejs passerer via det splinternye formidlingscenter Ilulissat Isfjordscenter som forventes indviet sommeren 2021. Formidlingscenteret er tegnet af arkitekten Dorte Mandrup og bliver opført i forbindelse med Isfjordens status som UNESCO verdensarvsområde.

8. dag: Vandretur, restaurantbesøg og hundeslædeforedrag/kaffemik
Formiddagen byder på en vandretur til Kangia/Ilulissat isfjord af ”gul rute”. En imponerende tur, hvor du betages af den smukke udsigt over Diskobugten. På turen tilbage til Ilulissat passerer vi restaurant Mamartut, hvor vi får serveret en overdådig rejemad, lavet af lokale råvarer. Dagen sluttes af med et besøg i et grønlandsk hjem med hundeslædeforedrag og kaffemik.
Tilkøb: 2 timers aftenssejlads mellem isbjergene ved Kangia/Ilulissat isfjord. Sejlturen mellem isbjergene er en enestående oplevelse. Det er som at sejle i verdens største isskulpturpark. Du kommer helt tæt på de enorme isbjerge, der giver en fornemmelse af naturens storhed. Bestilles sammen med rejsen.

9. dag: Knud Rasmussens Museum, Ilulissat Kunstmuseum og tid på egen hånd
Om formiddagen besøger vi de lokale jollefiskere på havnen og fortsætter til besøg på Knud Rasmussens Museum, som har en fin udstilling om den berømte polarrejsende og byens historie. Over middag besøger vi byens Kunstværksted og Ilulissat Kunstmuseum med bl.a. de flotte billeder af ”lysets maler” Emanuel A. Petersen. Om eftermiddagen fortsætter rundturen med rejselederen eller der er mulighed for en rundflyvning.
Tilkøb: 35 minutters foto flyvetur over Kangia/Ilulissat isfjord. Bestilles sammen med rejsen.

10. dag: Flyafgang Ilulissat-København
Efter tidlig morgenmad på hotellet, tager vi til lufthavnen i Ilulissat. Herfra flyver vi til Kangerlussuaq/Søndre Strømfjord og videre til København med ankomst midt på aftenen.