Skip to main content

Harzen 5-dages rejse med dejlige vandreture

Nu har du muligheden for at opleve det bjergtagende Harzen - og områdets skønne natur og spændende historie. At stå på Rådhuspladsen i Goslar omgivet af middelalderlige bindingsværkshuse og lytte til det berømte klokkespil er indbegrebet af den stemning og charme, som Harzen gennem generationer har fortryllet sine turister med. Læg dertil et landskab, der hæver sig over de omliggende regioner og byder på skovklædte bjerge, romantiske dale, bugtede floder og rislende vandfald - og billedet af Harzen er fuldt udfoldet som et af Tysklands mest populære turistmål.

Højdepunkter:
✓ Titan Hængebroen
✓ Goslar - middelalderlig charme
✓ Opstemmede søer
✓ Wernigerode - den farverige by i Harzen
✓ Vandring for foden af Brocken
✓ Veterantog til Bloksbjerg
✓ Daglig picnic
✓ Skøn natur

Program dag for dag
1. dag: Med raske fjed til Harzen
2. dag: Opstemmede søer
3. dag: Jerntæppet og Bloksbjerg
4. dag: Østharzen og hængebro
5. dag: Ingen vandring 

Hurtigsøgning

Opsamling

06.30 - Århus, Q8 Ormslevvej 61 Viby
06.55 - Skanderborg Station (Gratis langtidsparkering)
07.15 - Horsens - Lund, Q8 Vrøndingvej 1
07.30 - Vejle, Afkørsel 60 ved Solkilde Alle (Bilka´s parkeringsplads - længst væk)
08.00 - Fredericia Banegård, Jernbanegade (Gratis langtidsparkering)
08.20 - Kolding, Bramdrupdam, Samkørselspladsen v/ afk. 63 Kokholm
08.45 - Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK
09.00 - Rødekro, afkørsel 70 v. Cirkel K
09.15 - Padborg, Lejrvejen v/ OK
09.30 - Otto Duborg, Industrieweg, Harrislee (Gratis langtidsparkering)

Dagsprogram

1. dag: Med raske fjed til Harzen
Efter opsamling kører vi mod syd og passerer undervejs Hamburg og Hannover inden landskabet begynder at rejse sig. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Goslar og kører direkte til vores hotel hvor vores værelser venter os. Vi klæder om og turens første vandring venter. Fra hotellet går vi til centrum af Goslar by. Vores vandre-guide tager os med på en byvandring i denne skønne middelalderby der bl.a. har mere end 1.000 bindingsværkshuse. Vi kommer ind i de små hyggelige gader på hvor vej gennem byen. Inden vi er tilbage på hotellet, har vi gået ca. 6 km på brosten, stier og asfalt. Der bliver tid til at friske os op inden vi skal have middag og efterfølgende hygge på hotellet.

Vandrefakta:
Vandring: ca. 6 km
Vejtilstand: God
Sværhedsgrad: Let

2. dag: Opstemmede søer
Vi tager plads i bussen og kører gennem kurver og serpentiner op i bjergene, og på vores vej mod Clausthal-Zellerfeld passerer vi opstemmede søer og kanaler, alt sammen brugt i forbindelse med minedriften. Og det er netop temaet for dagens vandring ”Vandring blandt opstemmede søer” (Unesco verdenskulturarv) Midt på vandreturen møder vi vores bus, så vi kan få fyldt depoterne op inden vi går videre. Over middag møder vi igen vores bus, og vi tager plads og kører via Odertalsperre til Bad Harzburg. Her er der mulighed for, på egen hånd, at nyde kurbyen, eller tage en tur op og vandre i trækronerne. Vi er tilbage på vores hotel sidst på eftermiddagen, og der er tid til an dukkert i poolen inden middagen.

Vandrefakta:
Vandring: ca. 15 km / 4 timer
Vejtilstand: God
Sværhedsgrad: Middel

3. dag: Jerntæppet og Bloksbjerg
I dag skal vi på en flot panoramatur i det smukke landskab i Harzen. Vi kører via Torfhaus mod Braunlage. Med et lille fotostop passerer vi den gamle Tysk/tyske grænse, passerer tyklands mindste kirke inden vi ankommer til Schierke, hvor dagens vandring starter. Dagens tema er Klippevægge i Harzen, gennem naturskønne områder op til 880m over havet. Vi slutter ved banegården i Schierke. Herfra tager vi toget til Bloksbjerg. Vel ankommet til Bloksbjerg nyder vi udsigten, og det er nu valgfrit om man vil vandre til Torfhaus – ca. 8km, eller tage toget til Schierke og kører med bussen retur til Torfhaus. Vi er tilbage på vores hotel sidst på eftermiddagen, og der er tid til an dukkert i poolen inden middagen.

Vandrefakta (uden Torfhaus):
Vandring: ca. 11.5 km / 3 timer
Vejtilstand: God
Sværhedsgrad: Middel

4. dag: Østharzen og hængebro
I dag skal vi på den længste vandring, nemlig godt 18 km i skøn natur langsfloder, af stier men også over den fantastiske hængebro ved Rapptalbode (man kan gå uden om hvis man lider af højdeskræk.) På dagens vandring møder vi bussen et par gange, så vi kan få tanket op. På vores tur retur mod hotellet gør vi et kort ophold i Wernigerode, og ser centrum med det skønne rådhus. Vi er tilbage på vores hotel sidst på eftermiddagen, og der er tid til an dukkert i poolen inden middagen.

Vandrefakta:
Vandring: ca. 18.2 km / 5 timer
Vejtilstand: God
Sværhedsgrad: Middel

5. dag: Ingen vandring
I dag kan vi sove lidt længere end de foregående dage. Først på formiddagen tager vi plads i bussen og kører via Braunschweig mod Uelzen, hvor vi holder formiddagspausen og ser Tysklands mest særprægede banegård tegnet af den kontroversielle maler Friedensreich Hundertwasser.

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.