Krakow

Polens kulturelle centrum

Nogen mener, at Krakow er Polens smukkeste by, og det er der god grund til. Vil du også se byens historiske skatte og verdensberømte museer, så tag med og oplev Polens kulturelle centrum, som summer af liv og turister fra hele verden. På rejsen besøger du bl.a. den 700 år gamle saltmine Wieliczka, som i dag er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Aftensejltur på Wisla floden i Krakow
• Den jødiske bydel
• Wieliczka – 700 år gammel statue
• Smuk tømmerflåde sejltur

Pris fra:
6.399,-
Dage:7
• Kørsel i moderne 4* turistbus
• Bussen er bemandet med dygtig og rutineret chauffør
• Færgeoverfart Gedser-Rostock t/r
• Alle regler om køre- og hviletid overholdes
• Dansk rejseleder på turen
• 1 x rundstykke i/ved bussen på udrejsedagen
• 2 x mellemovernatning, en på udrejse og en på hjemrejse
• 4 x overnatning på Campanile Krakow
• 6 x morgenmad / buffet
• 6 x middag/buffet
• Entre til Saltmine, Tømmerflådesejlads og Katedralen
• Bustransport i forbindelse med udflugter
• Skat, moms, parkeringsafgifter og bidrag til Rejsegarantifonden
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

1. dag: Udrejse
Efter opsamling kører vi til Gedser og tager færgen til Rostock. Videre via Berlin, Cottbus til Legnica i Polen, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter indkvartering spiser vi en god middag på hotellets restaurant.
 
2. dag: Wroclaw, Krakow
Efter morgenmaden kører vi videre til Wroclaw - en af Polens største og ældste byer. Vi ser den gamle bys markedsplads med "salt torvet", hvor man i gamle dage solgte syltede fødevarer, og i dag sælger man blomster. Vi ser også de to charmerende byhuse Hans og Grethe samt Rådhuset og Skt. Anna kirke. I Wroclaw er der tid på egen hånd til at spise frokost og indånde denne universitetsby varme atmosfære. Først på eftermiddagen forlader vi Wroclaw og kører mod Krakow.
Efter indkvartering på vores hyggelige hotel i Krakow, hvor vi skal bo de næste 4 nætter, er der middag på hotellet.
 
3. dag: Krakow og sejltur på Wisla floden
Vi spiser morgenmad, og bagefter skal vi opleve vores spændende værtsby på en byvandring til fods. Krakow er en af Europas ældste universitetsbyer, og den rummer betydelige kunstskatte og historiske bygninger fra alle epoker og i alle stilarter. Vi skal på en hyggelig spadseretur fra hotellet til Wawel Højen. Her ser vi Kongeslottets smukke gård og besøger Katedralen, hvor næsten alle Polens konger blev kronet, hvor de og mange andre fremtrædende polakker ligger begravet. Vi ser den drabelige og sagnomspundne Wawel Dragen. Vi går videre gennem Hovedtorvet forbi den lille Skt. Adalbertkirke – den ældste kirke i byen, Sukiennice, på dansk Klædehallerne, som er bygning i italiensk renæssancestil, forbi det skæve Rådhustårn og Mariakirken. Efter denne tur er der mulighed for at spise frokost i den gamle by. Resten af dagen kan vi på egen hånd lære byen at kende. Middag denne dag er på hotellets restaurant.
(En af aftnerne vil der være mulighed for sejltur på Wisla floden, hvis I ønsker det ca. kr. 100,-).
 
4. dag: Wieliczka Saltminerne og jødiske bydel
I dag spiser vi en god morgenmad på hotellet, før vi tager på en halvdags udflugt til den verdensberømte, over 700 år gamle saltmine, som er på UNESCO listen over verdens kulturarv. Saltminen ligger i en mindre by, der hedder Wieliczka 15 km fra Krakow. Der vil vi træde ind i en helt unik eventyrverden med underjordiske gange, små søer samt store kapeller med usædvanlige monumenter – alt udhugget i saltklipper. Efter besøget i saltminen spiser vi en fælles frokost på en traditionel lokalrestaurant (ikke inkl. i prisen).
På vej tilbage til vores hotel kører vi igennem den jødiske bydel – Kazimierz – som fik sit navn efter Kazimierz Den Store, en af de polske konger fra 1300-tallet. I Kazimierz kører vi bl.a. forbi Oskar Schindlers fabrik, synagogen og resterne af ghettomuren. Eftermiddagen er fri, og vi mødes igen til en fælles middag, som bliver arrangeret i den trendy jødiske bydel, hvor vi også får mulighed for at høre en smuk klezmer musikkoncert.

5. dag: Tømmerflåde sejltur på Dunajec floden 
Tidlig om morgen spiser vi vores morgenmad, og herefter kører vi mod en smuk nationalpark lidt øst for Zakopane. I det sydlige Polen har vi en sejltur med tømmerflåde på Dunajec floden, som er en fin naturoplevelse med de flotte Pieniny Bjerge i baggrunden, lige ved grænsen til Slovakiet. I alt sejler vi 2 timer og denne tid kan vi bruge til at slappe af og beundre områdets natur, høje kalkstensklipper, fugle, træer og betagende landsbyer. Efter sejlturen spiser vi frokost på en regional restaurant i Szczawnica. Herefter går turen retur til Krakow. Middag på hotellet.
 
6. dag: Start på hjemrejse
Med mange skønne oplevelser fra de sidste par dage spiser vi morgenmad, før vi tjekker ud fra hotellet. Vi fortsætter til vores overnatningssted, indkvartering og middag.
 
7. dag: Hjemme igen
Så er vores rejse til Krakow ved at være slut. Efter morgenmad forlader vi hotellet og kører hjem til Danmark efter en fantastisk spændende rejse. Ombord på færgen fra Rostock er der mulighed for at nyde en lækker All-Inclusive buffet til kr. 179,- (tilkøb – bestilles ved tilmelding). Vi er hjemme midt på aftenen.

DIVERSE
Entreer på udflugter (ca. priser):
Wisla floden ca. kr. 100,-

Enkeltværelsestillæg på kr. 1.600,-

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
18 / 5 Krakow
Hotel Campanile Krakow Mere end 8 6.399,- Bestil

Hotel

Hotel Campanile Krakow

***
Campanile Krakow*** byder på indkvartering ved Planty-parken i hjertet af Krakows gamle bydel. Takket være ejendommens gode beliggenhed har gæsterne nem adgang til de mange butikker,...
EmediateAd