Donau flodkrydstogt

Med ophold i Passau, Wien, Budapest og Bratislava

Donau står som en af de vigtigste af Europas floder og har i årtusinder bragt liv, handel, oplevelser og kultur med på sin vej. Dette krydstogt på Donau er en enestående smuk og oplevelsesrig rejse fra Tyskland til Slovakiet. Du nyder det forbipasserende landskab og opdager landenes forskelligheder, både i naturen, arkitektonisk og kulturelt.

Du kommer til 4 lande ad Europas næst længste flod og nyder det imponerende syn af skovklædte bjerge, vinmarker og middelalderborge. Undervejs besøges 3 hovedstæder. Hver dag byder på nye spændende udflugter og byrundture. Rejsen er en god kombination af hyggelig sejlads og oplevelser i land. Her udforsker du de spændende og historisk interessante hovedstæder, Wien med de pragtfulde bygninger, Budapest ”Donaus Perle” og i Bratislava bliver du ét med musikken.

Du sejler med det moderne og komfortable 4-stjernede flodkrydstogtsskib DCS Amethyst - den perfekte ramme om et uforglemmeligt krydstogt på Donau, hvor skibets kok sørger for god mad, og den smilende besætning sikrer en god atmosfære ombord. Det er ren afslapning med en forplejning, der er helt i top.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Udflugt til Stift Melk, Østrigs berømte kloster
• Prøv den lækre Sachertorte på café i Wien
• Byrundture i Wien, Budapest og Bratislava
• Flotte flodlandskaber langs Donaus bredder
• Mød H.C. Andersen i Bratislava

Rabat på kr. 200,- til de første 15. Herefter er prisen kr. 8.899,-

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. og 2. dag: Afrejse mod Passau og Donau
Efter opsamling fortsætter vi til overnatningshotellet. Næste morgen kører vi via Nürnberg og Regensburg og ankommer midt på eftermiddagen til Passau, som ligger smukt, hvor floderne Inn og Ilz møder Donau. Her venter vores skib DCS Amethyst. Efter indkvartering nyder vi en god middag.

3. dag: Wien
Skibet sejler gennem de åndeløst smukke flodlandsskaber og ved middagstid er vi fremme i Wien. På byrundturen får du et godt indtryk af denne romantiske by. På turen ser vi Hundertwasser-huset, Operaen, museet for finere kunst, Parlamentet, det gotiske rådhus, Universitetet og Børsen. Vi fortsætter byrundturen i Wiens gamle bydel med de hyggelige gader og imponerende bygninger i jugendstil. Skt. Stefan-Katedralen, Den Spanske Rideskole og Hofburg. Først på aftenen sejler vi fra Wien.

4. dag: Budapest
Ved ”Donauknæet” slår Donau nogle vældige sving, en storslået oplevelse. Vi skal på byrundtur i den imponerende hovedstad, der er delt i to dele af Donau med Buda på højre bred og Pest på venstre bred. Du oplever på Pest siden den imponerende Helteplads, den tidligere paradegade Andrássy Ùt, Skt. Stefan-basilikaen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, Parlamentet, som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904, forbilledet var Det engelske Parlament. Efter frokost ser du Buda siden. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbastion og borgkvarteret med de hyggelige gader, kongeslottet, den smukke Kæde-bro og Mathias kirken. På Gellertbjerget med Frihedsgudinden, nyder du den storslåede udsigt over byen. Vi sejler fra Budapest hen på aftenen.

 

5. dag: Bratislava
Vi ankommer til Slovakiets lille, charmerende hovedstad Bratislava kun 60 km fra Wien, en hurtigt fornemmer du, at her har hverdagen været noget anderledes. Sovjet-arkitekturen står i stærk kontrast til de prægtige renæssancebygninger i den gamle bydel. Du oplever byen til fods i den gamle bydels små gyder, forbi elegante pladser og velholdte huse. Du ser Michaels porten og Michaels tårnet, det gamle rådhus og Nationalteatret. Bratislava var tidligere også musikkens by, så her har Mozart, Haydn, Beethoven, Rubinstein og Hummel alle optrådt. Sidst på eftermiddagen sejler vi atter mod Østrig og om aftenen er der festaften med 5-retters menu.

6. dag: Stift Melk - Wachau
Om morgenen ankommer vi til byen Weissenkirchen, og du kan nyde livet i den lille hyggelige by eller tage med på udflugt til Østrigs største og et af verdens mest berømte klostre ”Stift Melk”. Det ligger på en høj klippe, så der er en helt fantastisk udsigt fra klostret. Hjemme på skibet nyder vi frokosten, mens vi sejler videre gennem det magisk smukke vinområde Wachau, et af UNESCOs verdenskulturarvsteder. De bløde bakker overstrøet med vinmarker så langt øjet rækker, de middelalderlige små byer og Donaus flodbredder gør det til et uforglemmeligt sted at være.

7. dag: Afsked med DCS Amethyst
Efter morgenmad tager vi afsked med skib og besætning for igen at sætte kurs mod hjemlige himmelstrøg. Overnatningshotel i Midttyskland.

8. dag: Hjemkomst
Sidst på eftermiddagen ankomst til Danmark.

NB! Forbehold for ændringer i rejseplanen. Pga. ændringer i vandstanden på Donau kan sejlturen helt eller delvis erstattes af buskørsel og indkvartering på hotel.

DIVERSE
I Tyskland, Østrig og Slovakiet benyttes Euro og Forinth i Ungarn.
Drikkepenge ombord ca. Euro 20,- pr. person (anbefales).

Entreer på udflugter (ca. priser):
Stift Melk Euro 13,-

Evt. tillæg
Kahyt kat. R1 pr. person 1.400,-
Kahyt kat. D1 pr. person 2.750,-
Enkeltkahyt/værelse kat. M1 2.100,-
Enkeltkahyt/værelse kat. R1 4.100,-