Grønland vinter

Oplev nordlyset, vinterens store naturoplevelse

Drømmer du om at stå på indlandsisen, se nordlyset blafre over himlen og køre hundeslæde i Grønland? Så tag med på denne oplevelsesrige rejse til Kangerlussuaq fyldt med enestående oplevelser, og lad dine drømme blive til virkelighed.

En indholdsrig og spændende rejse er i vente. Her kommer du på kort tid til at opleve meget af det, Grønland har at byde på – natur – bygd – historie – kultur, og vinterens store naturoplevelse – nordlyset.

Vi bor i Kangerlussuaq, som er den tidligere amerikanske base – Søndre Strømfjord, som amerikanerne byggede i 1941, og forlod så sent som 1992.

Kangerlussuaq er Grønlands største bygd med omkring 500 indbyggere. Den ligger ca. 150 kilometer inde i landet, og omkring 25 kilometer fra indlandsisen. Det giver et meget klart, tørt og koldt vinterklima. Selvom vinteren er på sit højeste, og dagene, som vi kender dem fra Danmark, er mørke, skaber sneen et helt specielt lys, og det er muligt at færdes ude, selv efter solen er gået ned.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Se nordlyset danseover himlen
• Ta’ med på hundeslædetur
• Oplev indlandsisen punkt 660
• Besøg et grønlandsk hjem

Status:
Ring til os

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Afrejse og Kangerlussuaq
Du mødes med rejselederen i Københavns Lufthavn til fælles check in. Herfra flyves direkte til Kangerlussuaq. Efter ankomst indkvarteres du i Old Camp, hvorfra der er en fantastisk udsigt over landskabet og den tilfrosne Kangerlussuaq fjord. Om eftermiddagen er der bygderundtur i bus. Den lokale guide fortæller om bygden, og vi kommer bl.a. forbi havnen og ”forstaden” Kellyville, som er en ionosfærisk og atmosfærisk forskningsstation. På restaurant Roklubben venter middagen, og dagen sluttes af med kaffe, inden vi tager retur til Old Camp, for at kigge efter nordlys.

2. dag: Indlandsisen
Efter morgenmaden i Old Camp kører vi til indlandsisens punkt 660. Her får du en fænomenal udsigt ind over indlandsisen. Det ligner et uforanderligt landskab af tusinder års gammel is, men hver dag forandrer det sig, når isen bevæger sig over det underliggende kuperede landskab. Undervejs på turen nyder vi vores medbragte sandwich og kildevand. Turen køres i en stor 4-hjulstrukken bus, hvilket er en oplevelse i sig selv. Vi kører gennem arktisk ørken og fjeldlandskaber, og har hele tiden indlandsisen i baggrunden. Tilbage i Kangerlussuaq har du et par timer på egen hånd, inden vi skal nyde middagen i restaurant Roklubben. Om aftenen spejder vi efter nordlys, og hører rejselederen fortælle om Kangerlussuaqs historie.

3. dag: Grønlandsk gudstjeneste – Russell Gletsjeren – Moskusuldværksted – Kaffemik
Dagen i dag byder på oplevelser i og omkring Kangerlussuaq. Efter morgenmaden har du mulighed for at deltage i en grønlandsk gudstjeneste, som foregår i bygdens gamle ”amerikaner kirke”. Herefter kører vi til den spændende Russell gletsjer gennem et delvist off-roader terræn. Vi nyder vores frokost undervejs. Da vores 4-hjulstrukne bus ikke kan køre hele vejen til gletsjeren, går vi den sidste ca. 1 km., hvorefter et fantastisk syn møder dig. Den rå gletsjervæg og det omgivende landskab er under konstant forandring, og gletsjeren præsenterer sig i farvenuancer, der strækker sig fra hvid over i turkis og til blå. Efter besøget ved gletsjeren vender vi tilbage til Kangerlussuaq, hvor vi besøger det lokale uldværksted. Her ser og hører vi om fremstillingen af uld fra de lokale moskusokser. Eftermiddagen rundes af med besøg og kaffemik hos en lokal familie, som fortæller om livet i bygden. Vi bliver hentet til aftenens grønlandske buffet i restaurant Roklubben, der sluttes af med kaffe. Tilbage i Old Camp, skal vi atter ud og spejde efter nordlys og høre om Grønlands historie.

4. dag: Hundeslædetur
Efter morgenmaden er det tid til en af turens store oplevelser - hundeslædeturen. Hundeslædekørsel er en totaloplevelse af fart og teamwork mellem slædefører og hunde kombineret med et storslået sceneri. Polarforskeren Knud Rasmussen har engang sagt: ”Giv mig sne, giv mig hunde - så kan I beholde resten”. Når man sidder på slædens underlag af rensdyrskind, mens den bevæger sig over det kuperede terræn og ud over fjordisen, føler man sig hensat til en helt anden verden. Det damper fra de 10-12 halsende slædehunde, og man hører medernes sagte glid gennem sneen, lavmeldte ordrer får hundene til at dreje, og de højt svungne haler fortæller os om glæden ved at være slædehund. Sælskindstøj til turen får vi udleveret nær Old Camp, transfer til hundeområdet er inkluderet, og vi deles op i mindre grupper. Efter hundeslædeturen er der tid til at kigge på lokalområdet, inden vi igen bliver hentet til aftenens middag i restaurant Roklubben. Og så skal vi selvfølgelig runde dagen af med igen at se efter nordlys.

5. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden tager vi afsked med Old Camp og kører til check in i lufthavnen. Inden afgang er der tid til et besøg på bygdens interessante museum, som viser Kangerlussuaqs historie i billeder og udstillinger. Vi flyver fra Kangerlussuaq direkte til Københavns Lufthavn, hvor vi lander sidst på aftenen.

Evt. tillæg
Enkeltværelse 900,-
Udflugts pakker
2. dag: Indlandsisen Punkt 660 650,-
3. dag: Russel Gletsjeren 650,-
3. dag: Kaffemik og Moskusuldværksted 300,-
4. dag: Hundeslædetur 1550,-
Ved køb af samtlige udflugter gives 150 kr. i rabat

DIVERSE
I Grønland benyttes danske kroner
Husk varmt lag på lag tøj
Husk varme støvler

Entreer på udflugter (ca. priser):
Kangerlussuaq museum Kr. 75,-

EmediateAd