Skip to main content

Rom - den evige stad

Rom blev oprindelig grundlagt på Palatinerhøjen i 700-tallet f.Kr. Ifølge legenden, er byen opkaldt efter Romulus, der efter en blodig disput med sin tvilligebror Remus, blev hovedstadens første konge. På denne rejse gør os bekendte med ”Den evige stad” og udforsker byens rige kulturarv til civilisationen. Vi skal også udforsk antikkens Rom med Capitolium, Colosseum, Forum Romanum og Centro Storico med det storslåede tempel Pantheon. Undervejs kan rejsen også krydres med en spændende udflugt til Tivoli med det overdådige landsted Villa d’Este og Kejser Hadrians’ villa, Villa Adriana. Der bliver naturligvis også tid på egen hånd til at udforske den smukke hovedstad!

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Omfattende byrundture i Rom
✓ Max. 30 deltagere 
✓ Centralt beliggende hotel i Rom
✓ Vi ser Roms katakomber

Dagsprogram
1. dag: Ankomst
2. dag: Byvandring og Peterskirken
3. dag: Antikkens Rom
4. dag: Udflugt til Tivoli (tilvalg) eller tid til egne oplevelser i Rom
5. dag: Hjemrejse

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Ankomst og fælles middag
Afrejse fra Billund med fly til Rom. Efter ankomst til Rom, er der transfer til vores hotel, hvor vi skal bo de næste fire nætter. Om aftenen spiser vi en fælles middag på en af byens restauranter.

2 dag: Byvandring og Peterskirken
Efter morgenmaden går vi en tur via Piazza di Spagna og Den Spanske Trappe til Fontana di Trevi, som blev udødeliggjort i Fellinis film ”La dolce vita” fra 1960. Den berømte fontæne skulle oprindelig udformes af kunstneren Bernini, men efter pave Urban VIII’s død blev projektet skrinlagt. Byggeriet af fontænen blev derefter genoptaget ca. 100 år senere af arkitekten Nicola Salvi, og stod endelig færdig i 1762.
Vores gåtur fortsætter ind i Centro Storico, hvor vi ser det imponerende tempel Pantheon. Dette er Roms bedst bevarede antikke bygning, og blev opført af kejser Hadrian år 118 e.Kr. Vi besøger også det smukke baroktorv Piazza Navona, byens mest populære samlingspunkt, inden vi fortsætter til Vatikanstaten, hvor vi skal besøge verdens største kirkebygning, Peterskirken.

3 dag: Antikkens Rom
Denne dag tilegner vi antikkens Rom. Vi starter dagen med et besøg i de Kapitolinske museer, beliggende på Kapitolhøjen i centrum af Rom ved Piazza Venezia. I 1471 donerer pave Sixtus IV en række bronzestatuer til Roms kommunale bygning, og dette er begyndelsen på museernes samling, som i dag huser adskillige berømte skulpturer og malerier.
Der bliver tid til frokost på egen hånd og herefter fortsætter vi til Roms mest kendte og udødeliggjorte plads, Colosseum. Gladiatorlegene i det gamle Rom var et unikt fænomen i historien, som stadig fascinerer både unge og ældre den dag i dag. 50.000 romere og Roms berømte kejserne kunne gennem tiden overvære gladiatorerne kæmpe en kamp på liv og død, både mod hinanden og mod vilde dyr. Desuden var Colosseum skueplads for henrettelser af både krigsfanger og kriminelle. Det er en overvældende oplevelse at marchere ind i arenaen, og føle de tusindvis af blikke og tilråb, der for over 2000 år siden rungede ned mod kamppladsen, hvor man nu står og skuer op mod tilskuerpladserne. Vi fortsætter herefter til det spændende ruinkompleks Forum Romanum, som var det gamle centrum for Romerrigets enorme imperium. Her skal vi høre fortællinger om oldtidens præstinder, der skulle vedligeholde den hellige ild i Vestatemplet.

4 dag: Udflugt til Tivoli (tilvalg) / tid til egne oplevelser fridag i Rom
I dag er der mulighed for at følge med på udflugt til bjergbyen Tivoli, som allerede under antikken, var et populært udflugtsmål for romerne. Vi indleder dagen med et besøg på det overdådige landsted Villa d’Este som blev opført i 1500-tallet af kardinal Ippolito II d'Este. Villaen blev i 2001 optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af den tilhørende renæssancehave, som har haft indflydelse på indretningen af haver over hele Europa. Paladsets pragtfulde anlæg, prydet af de mange smukke fontæner, er et syn alle haveelskere bør få med sig.
Efter egen tid til frokost, besøger vi ruinerne af Kejser Hadrians’ villa, Villa Adriana. Ejendommen blev opført mellem 118-138 e.Kr., og er et af Italiens mest besøgte arkæologiske steder. Hele boligkomplekset består af adskillige bygninger, som dækker et område på 120 hektar, og ser ud som en mindre romersk by. Her var opført både bade og templer, teatre og smukke haveanlæg. Selve villaen var inddelt i 2 etager, hvor kejseren nød roen på den øverste etage, mens slaver tog sig af det hårde arbejde i 1. etage.
Men måske vil du hellere tilbringe dagen på egen hånd i Rom? Roms store udbud af butikker har noget for enhver smag og pengepung, og kan nu opleves i jeres helt eget tempo. Valget er frit.

5 dag: Hjemrejse Morgenmad på hotellet.
Transfer til lufthavnen og retur til Billund

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejsemålLedige pladserFra pris
23/5Fly - BusRom - den evige stadMere end 88.095,-Bestil

Hotel

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.