Skip to main content

Skt. Petersborg til Moskva

Krydstogt på de russiske floder.

Det store krydstogt fra Skt. Petersborg til Moskva er en storslået rejse gennem kultur og natur, fortid, nutid og fremtid. Kort sagt – en rejse igennem et land, som alene i kraft af sin enorme størrelse og variation altid har og altid vil spille en rolle i verdenshistorien. Skt.. Petersborg og Moskva er markante og dominerende byer, så vi begynder passende rejsen i den ene og slutter i den anden. Den over 1400 km lange flodrejse bringer os helt tæt på den fascinerende russiske kultur og varme russiske folkesjæl.

• En rejse gennem et mægtigt og prægtigt imperium
• Unikt møde med russisk kultur og folkesjæl
• Rundtur i to fantastiske metropoler
• 2 nætter i både Skt.. Petersborg og Moskva
• Dygtig dansktalende rejseleder
• Idyllisk flodkrydstogt
• Besøg Kreml

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
 tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse til St. Petersborg
Afrejse fra Billund via Riga til St. Petersborg. Også muligt med fly fra København. I St. Petersborg mødes vi med vores lokale dansktalende rejseleder og der er transfer til skibet, hvor vi går ombord og bliver indkvarteret. Middag og vi bliver 2 nætter i St. Petersborg.

2. dag: St. Petersborg
Efter morgenmaden er der byrundtur med bus i St. Petersborg (tidligere Leningrad). Ruslands næststørste by er grundlagt af Peter den Store i 1703 og kendt som én af verdens smukkeste. Ikke uden grund kaldes den ”Nordens Venedig” med dens utallige småøer, floder og broer. På byrundturen kommer vi bl.a. forbi byens travle centralstrøg Nevskij Prospekt, Kazan’s Forsamlingskirke, Marinebygningen, Det Royale Torv, kendt som ”Vinterpaladset”, Smolny Klosteret, Tavrichesky Paladset, skibet Aurora, Isaak Katedralen og fascinerende broer over Neva floden. Vi besøger Peter-Paul fæstningen med tilhørende kirke, hvor kejserinde Maria Fjodorovna, alias prinsesse Dagmar, ligger begravet. Medbragt madpakke fra skibet. Turen går videre til Vinterpaladset, tidligere bolig for de sidste 6 zarer og i dag et af verdens største museer, Eremitagen, med 320 sale og næsten 3 millioner kunstværker, bl.a. af Da Vinci, Michelangelo, Picasso, Matisse og Van Gogh. Middag  ombord.
Om aftenen en flot balletforestilling (Svanesøen, Gisèle el. lign. i Musikteatret). Ca. € 90,- (bestilles og betales ombord til rejseleder).

3. dag: St. Petersborg
Dagen til fri disposition i St. Petersborg. Mod tilkøb heldagsudflugt til Pusjkin/Katarina Paladset (inkl. entré til paladset) og Peterhof (kun parken), pris € 84,- (bestilles sammen med rejsen). Katarina Paladset var zarens sommerresidens og regnes for et af de fineste eksempler på russisk barok med sine porcelænsblå mure og 306 meter lange dekorerede facade. Turen fortsætter til parken på Peterhof - Peter den Stores sommerpalads med dets fornemme haveanlæg med bl.a. 180 fantastiske springvand. Skibet sørger for madpakker til udflugten. Efter afgang sent på eftermiddagen er der champagneparty ombord med præsentation af kaptajn og besætning.

4. dag: Mandrogi
Vi gør holdt i det dejlige naturområde Verkhnye Mandrogi, hvor vi indtager en traditionel russiskpicnic, ”sjasjlik” akkompagneret af folkloreshow. Der er mulighed for en lille spadseretur i den smukke natur.  Vi fortsætter sejladsen med middag ombord.

5. dag: Kizhi
Efter morgenmad lægger vi til ved den lille ø Kizhi i den nordlige del af Onegasøen, Europas næststørste sø og en af verdens reneste. Kizhi er en af søens 1650 øer, og berømt for dens smukke frilandsmuseum med en helt unik gammel trækirke - bygget uden søm og udstyret med 22 eventyrlige kupler. Sightseeingtur til fods rundt på øen samt besøg på museet. Frokost og middag på skibet.

6. dag: Goritsi
Efter frokost skal vi besøge Goritsi, en typisk russisk landsby, hvor husene er af træ og livet enkelt. Opholdet er på egen hånd, med mulighed for at kigge indenfor i de private huse og hilse på landsbyboerne. Eller shoppe lidt i de mange boder. Mod tillæg bustur til det nærliggende Kirillo-Belozersky Kloster fra det 16. årh. med dets fine udstilling af traditionel russisk kunst og kunsthåndværk, pris oplyses ombord. Sejladsen fortsættes med middag ombord.

7. dag: Yaroslavl
Efter frokost lægger vi til i Yaroslavl, som ligger på begge sider af Volga-floden. Det er en af Volgas vigtigste havnebyer og grundlagt af Prins Yaroslavl den Vise i det 11. årh. Da byen ikke var besat under 2. verdenskrig, er de mange oprindelige bygninger og monumenter med til at give byen en original atmosfære. Rundtur med besøg i Nikolaj’s Kirke og guvernørens hus med kunstudstilling og en kort  klassisk koncert over et glas champagne. Afsejling og middag ombord, hvor tjenerne iført folkedragter serverer mad fra det typiske russiske køkken.

8. dag: Uglich
Rundtur til fods i en af Ruslands mest elskede og gamle byer. Uglich blev grundlagt i 1148, og var i det 16. årh. base for Ivan den Grusommes angreb mod tatarerne. Det var også her, Ivans søn Tsarevich  Dmitri blev myrdet 7 år efter faderens død. Efter mordet på Dmitri gjorde byen oprør, og det blev begyndelsen til en meget urolig periode. Skt. Dmitrius’ Blod Kirken er opkaldt efter disse begivenheder. Frokost ombord og om aftenen afholdes kaptajnens gallamiddag.

9. dag: Moskva og byrundtur
Ankomst til Ruslands hovedstad Moskva først på eftermiddagen. Byen er med dens lidt over 10 mio. indbyggere nok en moderne metropol, men fyldt med imperial historie og arkitektonisk pragt. Grundlagt af Prins Yuri Dolgoruky i år 1147 og Ruslands hovedstad indtil 1712, hvor St. Petersborg overtog den rolle. Fra 1922-1991 var Moskva atter hovedstad i det daværende USSR. Denne herlige by, der omfavner vestlig kultur, passer godt på dens gamle arv af bl.a. de unikke løgformede kupler på katedralerne. Byrundturen tager os til Tverskaya Street, Den røde Plads, Skt. Basils Katedral, Kreml, Vor  frelsers Katedralen, Bolshoi Teatret, Lomonosov Universitet, Novodevichy klostret og Vorebievy Hills med den mest fantastiske panoramaudsigt over byen. Middag ombord.
Efter middagen sælges billetter til det verdensberømte russiske cirkus - kendt for de dygtige akrobater, der kan få tilskuerne til at holde vejret i spænding, pris ca. € 69,- (bestilles og betales ombord til rejseleder).

10. dag: Moskva
Efter morgenmad en udflugt til Kreml og minimum et besøg i en katedral. Forbehold ved evt. lukning af Kreml ved statsbesøg eller lign. mod tillæg besøg i det unikke rustkammer i Kreml ”The Armoury Museum”, der rummer zarernes våben, smykker, guldkroner, tøj, pragtkareter, de berømte Fabergé æg og ambassadørgaver fra bl.a. Danmark, pris € 48,- (bestilles sammen med rejsen). Frokost ombord eller madpakke fra skibet hvis byen opleves videre på egen hånd. Prøv f.eks. en tur i en af verdens flotteste metroer – med marmor, krystallysekroner og statuer. Middag ombord og derefter mod tillæg deltagelse i en malerisk og livlig ekstraudflugt ”Moscow by Night” pris € 40,- (bestilles og betales ombord).

11. dag: Hjemrejse fra Moskva
Morgenmad, hvorefter vi forlader skibet. Der vil igen være tid på egen hånd til de sidste oplevelser i Moskva inden vi begiver os mod lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Billund eller København.

Diverse
Drikkevarer/forbrug ombord betales med rubler eller kreditkort. Mulighed for at hæve på Visa eller veksle kontanter i land (både USD og Euro).
Drikkepenge til personale ombord samt lokale guider og chauffører er inkluderet i prisen. Kørestolsbrugere kan ikke deltage på rejsen, og turen er ikke velegnet for gangbesværede. Medbring såvel sommertøj som lidt varmere tøj, gode travesko og evt. en paraply. Selskabstøj er ikke nødvendigt. Det forventes dog, at mænd ifører sig lange benklæder til middagen.

Udflugter og arrangementer
De fleste af udflugterne og arrangementerne er inkluderet. Som supplement hertil tilbydes flere ekstraarrangementer der bestilles og betales hjemmefra (se program).

Visum og rejseforsikring
Ca. 6 uger før afrejse udsendes brev med visumansøgning, da visum er obligatorisk ved indrejse til Rusland. Visum er inkluderet i prisen, og Panter Rejser sørger for al kontakt til den Russiske Ambassade.
Pas med visum returneres inden afrejse.
Rejseforsikring er obligatorisk.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.