Skip to main content

Stockholm - Ålandsøerne

Historie og skærgårdsnatur i Nordens Venedig

Mod Stockholm kører vi gennem de flotteste landskaber med vidtstrakte skove og de skønneste søer, f.eks. den berømte Vättern. Stockholm ligger ud til kysten i den svenske skærgård på 14 øer og holme og er forbundet med 57 broer. Her finder vi museer, smukke parker, fantastiske pladser og bygninger og hyggeligt gågademiljø. Vi oplever bl.a. Stockholms berømte og charmerende gamle bydel, Gamla Stan, vagtskiftet ved Stockholms Slot, Vasa museet samt Drottningholms Slot, kongefamiliens bolig, omgivet af en fantastisk slotspark.

Højdepunkter
✓ Regalskibet Vasa
✓ Oplevelser i Stockholm
✓ Sejlads i skærgården
✓ Byrundtur i Stockholm
✓ Rundtur på Ålandsøerne
✓ Hotel i centrum
✓ Oplev ”Skansen”
✓ Rejseleder på hele turen

Dagsprogram
1. dag: Afrejse til Stockholm
2. dag: Vasa og Gamla Stan
3. dag: Sejltur til Ålandsøerne
​​​​​​​4. dag: Skansen
5. dag: Hjemrejsedag

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse til Stockholm 
Efter tidlig opsamling går turen over Fyn og Sjælland til Sverige. Herfra med passende pauser undervejs, til Sveriges smukke hovedstad Stockholm. Ankomst først på aftenen, indkvartering på hotellet og middag.
 
2. dag: Vasa og Gamla Stan
Vi ser Vasa Museet med udstilling af det imponerende krigsskib, Vasa, som sank på sin jomfrurejse i 1628. En helt fantastisk historie knytter sig til dette skib, og den hører vi naturligvis mere om.
Ved kongeslottet er der vagtskifte med heste og fuld musik kl. 12. Vi skal på en kort byrundtur i det historiske Stockholm. I Gamla Stan beundrer vi de smukke gamle middelalderhuse, der omgiver Stortorvet, hvor 82 af Stockholms ledende personer efter ordre fra den danske konge, Christian 2., mistede hovedet ved det Stockholmske Blodbad i 1520. Herefter er der tid på egen hånd, inden der til aften er middag på hotellet.
 
3. Dag: Skansen
Djurgården er Stockholms centrale parkø, her finder du bl.a. Skansen, Sveriges største turistattraktion. Gæster kommer fra hele verden for at se den unikke samling af 150 historiske bygninger fra hele Sverige, hvoraf mange er levendegjort med håndværkere og beboere i fortidens klæder. Skansen har også sin egen koncertscene med forskellig underholdning indenfor folkedans, artisteri og musik samt et livligt bykvarter, en glasworkshop, kunstværksteder, cafeer, restauranter og butikker.  Resten af dagen bruges på egen hånd i Stockholm.
Stockholm er et godt sted at se flotte kirker. Besøg Riddarholmskyrkan - domkirken, hvor de svenske konger ligger begravet. Storkyrkan eller St. Nikolai - se statuen af Skt. Jørgen og dragen, et symbol på kampen mellem det gode og det onde. Tyska kyrkan - se kongeloge og prædikestol af marmor og alabast og ibentholt alteret. Middag på hotellet.

4. dag: Sejltur til Ålandsøerne
Efter tidlig morgenmad tager vi på heldagstur til Ålandsøerne. Forude venter en fantastisk smuk to timer lang sejltur mellem øer og holme i Skærgården til Mariehamn. Vi har bussen med til Ålandsøerne og tager en tur rundt på de charmerende øer med den omtumlede historie. Øerne er nu selvstændige med eget parlament, sproget er svensk og valutaen Euro, men man kan også bruge svenske kroner. Vi hører om øernes historie og har også tid på egen hånd i byen Mariehamn. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til Sverige. Under overfarten nyder vi en dejlig buffet.
 
5. dag: Hjemrejsedag
Tidligt efter morgenmaden forlader vi Stockholm og kører ad samme rute som på udrejsen til Danmark.
Hjemme hen på aftenen.

Diverse
I Sverige benyttes Svenske Kr.

Entreer på udflugter (ikke inkl.):
Entre til Vasa Museet (ca. kr. 110)
Entre til Drottingholm slot (ca. kr. 110)
Entre til Skansen (ca. kr. 90)

Kort

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.