Istanbul

Storbyferie i moderne metropol med oldgammel kultur på grænsen mellem Europa og Asien.

Tyrkiets største by, Istanbul, ligger på begge sider af Bosporusstrædet og dermed i  både Europa og Asien. Byen er blevet en usædvanlig attraktiv metropol på grund af sin kulturelle og historiske arv. Istanbul byder på en mangfoldighed, som er overvældende og fascinerer byens besøgende. Byens udbud af spændende museer, tusindårige paladser, overdådigt udsmykkede moskeer og kringlede basarer er nærmest uudtømmeligt. Istanbul er desuden et mekka for shopping.

• Den Blå Moské i overdådig muslimsk arkitektur
• Hagia Sophia, Istanbuls største kirke med gigantisk kuppel
• Hippodromen, romersk sportsplads fra oldtiden
• Grand Bazaar med over 4000 butikker
• Sejltur på Bosporusstrædet, porten mellem østen og vesten

Flyrejse - 5 dage

PanterGruppepris inkluderer
✓ Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet
✓ Fly Billund - Istanbul t/r
✓ Kørsel i moderne bus med aircondition
✓ Dygtig og rutineret chauffør
✓ Erfaren dansk rejseleder
✓ Skandinavisktalende guide på sightseeingtur i Istanbul
✓ 4 overnatninger med morgenmad
✓ 1 x middag på hotellet
✓ Byrundtur inkl. entreer
✓ Skat, moms og bidrag til Rejsegarantifonden

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud.

Dagsprogram

1. dag: Billund – Istanbul
Ankomst til Istanbul midt på aftenen. Transfer til hotellet og sen aftensmad.

2. dag: Byrundtur til de bedste seværdigheder
Grand Bazaar med over fire tusinde butikker, der udbyder alt fra håndlavede tæpper, smykker og lædervarer til souvenirs, krydderier og kobber- og messingvarer. Her finder vi også banker, lagre, huse og en moske. Grand Bazaar er med sine 500 år verdens ældste, største overdækkede basar. Stedet tiltrækker over en kvart million mennesker dagligt. Her kan man gøre en god handel og sikkert få en ”special price for you”. Men husk at ”prutte” om prisen!
Hippodromen, det sociale og sportslige centrum for Istanbul, da byen hed Konstantinopel, blev bygget af romerne i det tredje århundrede. Den blev oprindeligt brugt til stridsvogns-racing og andre
offentlige arrangementer og var ligeledes centrum for en lang række politiske og borgerlige kampe. Der er en 3.500 år gammel obelisk fra Ægypten og en snoet, græsk bronzesøjle fra Delfi i Hippodromen,
som i dag er en yndet og velbesøgt park.
Den Blå Moské er med sine overdådige kupler og seks høje, slanke minareter et af Istanbuls mest iøjnefaldende og fotogene bygningsværker. Et besøg i moskéen med de blå kakler, som pryder
moskéens ydre og indre, er en chance for at opleve både et utroligt smukt, storslået sted og for at få et unikt indblik i tyrkisk kultur.
Hagia Sophia er et arkitektonisk mesterværk med en fantastisk, men broget historie. Den største og mest imponerende kirkebygning i Istanbul (Konstantinopel), opført som katedral og palads- kirke for den byzantinske kejser Justinian 1. Hagia Sophias vigtigste kendemærke er dens gigantiske kuppel.

3. dag: Sejltur på Bosporus
Bosporusstrædet er et ganske særligt farvand. Her åbner porten sig mellem Europa og Asien, og en sejltur er en smuk og helt uforglemmelig oplevelse af mødet mellem verdensdelene. Nyt og gammelt, østen og vesten. Man passerer bl.a. moskéer, mægtige paladser og trævillaer, yalis (residenser) og sommerhuse for tyrkiske aristokrater langs Bosporus bredden. Der er masser af både, som krydser strædet, og synet af Istanbul fra søsiden er ganske betagende.
Pris pr. person kr. 225,-.

4. dag: Fridag på egen hånd
Benyt dagen på egen hånd til at udforske flere af Istanbuls seværdigheder. Besøg eksempelvis Galata tårnet, som giver en panoramisk udsigt over den gamle bydel. Et tyrkisk bad kan også anbefales. Eller gå på shopping i de utallige indkøbscentre og hyggelige gader, som byder på alverdens fristelser.

5. dag: Hjemrejse
Efter morgenmad transfer til lufthavnen for hjemrejse. Ankomst til Billund midt på eftermiddagen.

Diverse
I Tyrkiet benyttes tyrkiske lira. Danske kroner eller Euro veksles nemt til lira. Det er normalt at betale drikkepenge i Tyrkiet – typisk giver man 10-15% af beløbet oveni.
Information om flytider mm. tilsendes ca. 14 dage før afrejse.

EmediateAd