Tysklands romantiske perle

Franken – Bamberg, Würzberg, Rothenburg ob der Tauber

Det eventyrligt smukke bjerglandskab nord for Bayern opfattes af mange som indbegrebet af det romantiske Tyskland.

Området byder på ikke mindre end ni naturparker, men ud over det har Franken også en fantastisk historie, som du får indblik i på spændende udflugter til områdets historiske byer. Området er i dag et skønt vinområde med specielt de gode hvidvine på bocksbeutel-flasker.

Det frankiske køkken kan friste enhver madelsker, og kulturkendere kan se frem til at opleve flere fantastiske byer og bygninger, som er under beskyttelse af UNESCO’s Verdenskulturarv. Vi besøger bl.a. Würzburg, smukt omgivet af vinmarker og med arkitektoniske mesterværker fra forskellige perioder. Kunst, kultur og Frankenvin præger Würzburg, som emmer af livsglad atmosfære.

Skarp pris!  KUN 615,- Pr. dag pr. person

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. og 2. dag: Afrejse
Med passende pauser kører vi via Hamborg og Hannover til vores overnatningshotel i Midttyskland, hvor middagen venter. Efter morgenmaden fortsætter vi til hotellet i Schlüsselfeld. Vi er fremme først på eftermiddagen

3. dag: Würzburg
I Würzburg skal du med på en byrundtur til fods. Byen er et gammelt bispesæde, hvor biskopperne residerede i det flotte barokslot ”Residenz”. Slottet blev hårdt ramt af bomber i 1945, men er i dag genopbygget. Bygningsværket med tilhørende park er fantastisk at opleve. Du besøger den gamle bydel, markedet med Marienkapelle og den gamle bro, ”Alte Mainbrücke”. Du har mulighed for at nyde en frokost og den berømte Frankenvin på en af byens hyggelige vinstuer. Inden vi forlader byen, skal vi op til den højt beliggende fæstning, Marienberg. Herefter kører vi til vores værtsby Schlüsselfeld.

4. dag: Schlüsselfeld
Vi nyder morgenbuffeten og tager på lille byrundtur om formiddagen. Sidst på formiddagen kører vi til byen Volkach, hvor vi skal på populær sejltur på floden Main mod byen Wipfeld og tilbage til Volkach. Du ser blandt andet, den berømte pilgrims kirke ”Maria im Weingarten”, og har en vidunderlig udsigt over vinmarkerne. Bagefter besøger du en vinbonde, der byder på smagsprøver af den lækre Frankenvin. Tilbage på hotellet er der middag og hygge.

5. dag: Bamberg - Tysklands ældste kongesæde
Dagens udflugt går til Bamberg, Tysklands ældste kongesæde og domkirkeby. Byen har en enestående historisk bykerne, opstået gennem mere end 1000 år. Den er opført på syv bakker, og på en af dem knejser Kaiser-domkirken med sine fire tårne. Den er byens hjerte! Bambergs romantiske ”Altstadt” summer af liv. Det gamle rådhus på en ø i floden Regnitz, ”Lille Venedig” og slotsanlægget Neue Residenz med den barokke rosenhave er andre seværdigheder på vores rundtur i denne smukke by, som er berømt for øl, antikviteter, blomster, gartnerier og brød. To af byens bryggerier sælger det verdensberømte øl, ”Bamberger Rauchbier”, og ølsnaps – også værd at smage! Du kan opleve byen på ”togtur” rundt i den smukke by.

6. dag: Rothenburg og ”Romantische Straße”
Vi tager en køretur på ”Romantische Straße“ fra Würzburg, som danner indgang til denne kendte og populære turistrute i Tyskland. Vi følger de mindre veje gennem ”Taubertal” til middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber, som har bevaret sit historiske præg næsten uændret i århundreder. Du får tid til på egen hånd at opleve den hyggelige by og den flotte udsigt over Taubertal, som kan nydes fra borghaven anlagt, hvor borgen Reichsburg tidligere lå. Muren omslutter med sine forsvarsgange og mægtige bastioner kostbarheder fra forgangne tider. Bastionen ”Spitalbastei“ er imponerende. St. Jacobs kirken kan foruden de pragtfulde tårne fremvise tre altre af den berømte træskærer Tilman Riemenschneider.

7. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden tager vi afsked med hotellet, og hjemrejsen mod Danmark begynder.
Via Kassel, Hannover og Hamborg kører vi til den danske grænse og til vores hjembyer.

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro.

Entreer på udflugter (ca. priser):
Vinsmagning € 20,-
Togtur i Bamberg € 9,-
Residenz Slot Würzburg € 8,-
Marienberg Slot 5,-
St. Jacobs kirke 4,-

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/DGI * *
Roskilde Station * *
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet * *
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) * *
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 * *
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 * *
     
Jylland    
Frederikshavn, Busterminal * *
Hjørring Banegård * *
Ålborg, samkørselspl. v/ afk. 26 - Th Sauersv.* * * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset 06.45 23.30
Skanderborg Station 07.05 23.05
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 07.30 22.45
Vejle, Borgvold 08.00 22.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade** 08.30 22.00
Kolding, Nordkajen, Jens Holms Vej overfor Godset** 09.00 21.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 07.45 22.45
Korskro, v/ Shell 08.00 22.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 08.10 22.20
Vejen, v/ McDonalds 08.30 22.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 09.30 21.00
Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. v/Circle K (Statoil)** 09.50 20.40
Padborg, Lejrvejen v/ OK 10.30 20.00
Otto Duborg, Harrislee*** 10:45 19:00
     

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

*** Gratis langtidsparkering hos Otto Duborg i Harrislee. P-tilladelse fås hos Panter Rejser