Tysklands romantiske perle

Franken – Bamberg, Würzberg, Rothenburg ob der Tauber

Det eventyrligt smukke bjerglandskab nord for Bayern opfattes af mange som indbegrebet af det romantiske Tyskland.

Området byder på ikke mindre end ni naturparker, men ud over det har Franken også en fantastisk historie, som du får indblik i på spændende udflugter til områdets historiske byer. Området er i dag et skønt vinområde med specielt de gode hvidvine på bocksbeutel-flasker.

Det frankiske køkken kan friste enhver madelsker, og kulturkendere kan se frem til at opleve flere fantastiske byer og bygninger, som er under beskyttelse af UNESCO’s Verdenskulturarv. Vi besøger bl.a. Würzburg, smukt omgivet af vinmarker og med arkitektoniske mesterværker fra forskellige perioder. Kunst, kultur og Frankenvin præger Würzburg, som emmer af livsglad atmosfære.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Bamberg Tysklands ældste kongesæde
✓ Køretur på ” Romantische Straße “
✓ Sejltur på floden Main
✓ Vinsmagning hos lokal vinbonde
✓ Middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber
✓ Aften med musik og dans
✓ Mange entrér

Program dag for dag
1. dag - Afrejse og ankomst til Franken
2. dag - Nürnberg
3. dag - Sejltur på Main og besøg hos vinbonde
4. dag - Würzburg
5. dag - Bamberg -Tysklands ældste kongesæde og domkirkeby
6. dag - Rothenburg og ”RomantischeStraße”
7. dag - Hjemrejse

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og ankomst til Franken
Vi kører med passende pauser via Hamburg, Hannover og Kassel til vores værtsby Geiselwind, hvor middagen og værelserne venter.

2. dag: Nürnberg
Vi nyder morgenbuffeten og midt på formiddagen kører vi mod Nürnberg. Lige siden middelalderen har byen været et spejl af den tyske historie, imponerende, spændende, glitrende mellem storhed og tragedie. Fra 2. verdenskrig er der stadig minder om mørke pletter, som altid vil være en del af byens historie. Under borgens beskyttelse blomstrede gennem årene håndværk og kunst, en fri, ny ånd besjælede byen, og næppe andre steder levede man så godt. Sådan er det også den dag i dag. 
Bybilledet er præget af det enorme fæstningsanlæg og en rigdom af betydningsfulde bygningsværker, rigt udsmykkede kirker, fantasifulde springvand, der også vidner om datidens verdensomspændende handel.
 

3. dag: Sejltur på Main og besøg hos vinbonde
Vi kører til byen Volkach, hvor vi skal på en populær sejltur på floden Main mod byen Wipfeldog tilbage til Volkach. Du ser blandt andet den berømte pilgrims kirke ”Maria imWeingarten” og har en vidunderlig udsigt over vinmarkerne. Bagefter besøger du en vinbonde, der byder på smagsprøver af den lækre Frankenvin. Tilbage på hotellet er der middag og hygge.

4. dag: Würzburg
I Würzburg skal du med på en byrundtur til fods. Byen er et gammelt bispesæde, hvor biskopperne residerede i det flotte barokslot ”Residenz”. Slottet blev hårdt ramt af bomber i 1945 men er i dag genopbygget. Bygningsværket med tilhørende park er fantastisk at opleve. Du besøger den gamle bydel, markedet med Marienkapelleog den gamle bro, ”Alte Mainbrücke”. Du har mulighed for at nyde en frokost og den berømte Frankenvin på en af byens hyggelige vinstuer. Inden vi forlader byen, kører vi op til den højt beliggende fæstning, Marienberg. Herefter tilbage til vores værtsby Geiselwind.
 5. dag: Bamberg -Tysklands ældste kongesæde og domkirkeby
Dagens udflugt går til Bamberg,somhører til på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen har en enestående historisk bykerne, opstået gennem mere end 1000 år. Den er opført på syv bakker, og på en af dem knejser Kaiser-domkirken med sine fire tårne. Den er byens hjerte! Bambergs romantiske ”Altstadt” summer af liv. Det gamle rådhus på en ø i floden Regnitz, ”Lille Venedig” og slotsanlægget Neue Residenzmed den barokke rosenhave er andre seværdigheder på vores rundtur i denne smukke by, som er berømt for øl, antikviteter, blomster, gartnerier og brød. To af byens bryggerier sælger det verdensberømte øl, ”BambergerRauchbier”, og ølsnaps–også værd at smage! Du kan også opleve byen på ”togtur” rundt i den smukke by.
 

6. dag: Rothenburgog ”RomantischeStraße”
Vi tager en køretur på ”RomantischeStraße“ fra Würzburg, som danner indgang til denne kendte og populære turistrute i Tyskland. Vi følger de mindre veje gennem ”Taubertal” til middelalderbyen Rothenburgobder Tauber, som har bevaret sit historiske præg næsten uændret i århundreder. Du får tid til på egen hånd at opleve den hyggelige by og den flotte udsigt over Taubertal, som kan nydes fra borghaven anlagt, hvor borgen Reichsburgtidligere lå. Muren omslutter med sine forsvarsgange og mægtige bastioner kostbarheder fra forgangne tider. Bastionen ”Spitalbastei“ er imponerende. St. Jacobs kirken kan foruden de pragtfulde tårne fremvise tre altre af den berømte træskærer TilmanRiemenschneider.

7. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden tager vi afsked med hotellet, og hjemrejsen mod Danmark begynder. Via Kassel, Hannover og Hamborg kører vi til den danske grænse og til vores hjembyer.
 

DIVERSE
I Tyskland benyttes Euro.