Vinrejse til Rhinen

Vores rejse til Rhinen tager udgangspunkt i Rüdesheim, et af de steder mange vender tilbage til gang på gang - og med alt hvad Rhinen har at byde på, forstår man det godt! Området har både frodige bjerge med vinmarker, den sprudlenede Rhinen, samt charmerende byer med en atmosfære, der vil vinde de flestes hjerter. For dem, der ønsker mere liv i gaden, er der Drosselgasse med et utal af restauranter, som alle forsøger at overgå hinanden både i charme, stemning og mad. 

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Hotel tæt på Drosselgasse
✓ Ophold med halvpension
✓ Følgeskab af vinspecialisten, Walter Møller. Kendt fra "Hos Walter" i Ebeltoft
✓ Besøg hos 3 vinbønder inkl. vinsmagning hvert sted 

Programm dag for dag
1. dag: Ankomst
2. dag: Weingut Louis Klein, Mosel og Lorelei med sejltur hjem
3. dag: Rüdesheim og Weingut Dr.Heinrich Nägler
4. dag: Weingut Hexamer, Nahe og vinotektet i Rüdesheim
5. dag: Hjemrejse

Pris fra:
4.895,-
Dage:5
✓ Busrejse i 4-stjernet luksusbus
✓ Morgenbakke i bussen på udrejsen
✓ Ophold i delt dobbeltværelse
✓ 4 x morgenmad
✓ 4 x aftensmad
✓ Besøg på 3 vingårde inkl. vinsmagninger
✓ Al transport og udflugter ifølge program (ekskl. evt. entréer)
✓ Tog billet til Winzerexpressen
✓ Bådtur
✓ Dansk rejseleder
✓ Følgeskab af vinspecialisten, Walter Møller - kendt fra Hos Walter i Ebeltoft
✓ Arrangeres i samarbejde med Ans Rejser
✓ Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden.
Transportmåde:Bus
Bestil rejse

Dagsprogram

1. dag: Ankomst
Vi kører fra Danmark om morgenen og ankommer til Rüdesheim først på aftenen. Efter indkvartering vil der være middag på hotellet, så du er klar til at opleve Rhinens hyggeligste by.

2. dag: Weingut Louis Klein, Mosel og Lorelei med sejltur hjem
Om formiddagen besøger vi vingården Louis Klein i Traben-Trarbach lige ved Mosel floden. Siden 2009 har ægteparret Ulrikke og Markus Boor drevet det økologiske vinsted som de overtog fra Ulrikkes forældre Marita og Louis Klein 
Den berømte Lorelei klippe er vores næste mål i dag. Klippen rejser sig næsten lodret i en højde af 132 meter over vandet. Ved foden af klippen er der en kraftig strøm, idet Lorelei ligger ved Rhinens smalleste sted med en bredde på kun 113 meter. Under vandet er der flere skjulte klipper og navnet Lorelei er da også givet som en advarsel om det farlige farvand, og kan oversættes til ”se sten”. Der er flere sagn og myter forbundet med dette sted på grund af de mange tidligere grundstødninger. Et af sagnene fortæller at Lorelei, en smuk pige, sad som en havfrue på toppen af klippen og sang så smukt og intenst, at søfolkene fik deres opmærksomhed afledt fra de farlige klipper.  Vi besøger den gamle by Sct. Goarshausen, kendt for sin vinproduktion. I Sct. Goarshausen stiger vi ombord på en af Rhinbådene, og kan se frem til et par timers idylliske naturoplevelser på sejladsen tilbage til Rüdesheim. 

3. dag: Rüdesheim og Weingut Dr. Heinrich Nägler
Vi skal se nærmere på Rüdesheim, og vi tager med det lille tog Winzerexpressen. Toget kører gennem den charmerende by Rüdesheim, hvor vi undervejs hører om byens interessante historie og kendte personligheder, og vi får gode fif til byens mange seværdigheder. Derefter kører toget os op ad bjergskråningerne, hvor vi mødes af en mageløs natur; de frodige vinmarker med snorlige rækker af grønne vinstokke på bjergsiderne og Rhinen, der snor sig i dalen. Af druerne fra denne egn produceres der fortrinsvis den liflige tyske hvidvin. Turen slutter ved det imponerende store monument Niederwalddenkmal, der rejser sig højt på en bakkekam i Niederwald Landskabspark. 
Området er skovklædt med løvtræer – mest eg og birk. Niederwalddenkmal monumentet er 38 meter højt og blev rejst for at markere Tysklands samling i 1871. Om eftermiddagen besøger vi wiengut Dr. Nägler som ligger i gåafstand fra vores hotel. Vinproduktion i familien Nägler er vokset gennem 6 generationer og helt tilbage til 1826 hvor Friedrich Nägler står opført i den ældste aktiebog i Rüdeshiem som ejer af vinmarker i området.

4. dag: Weingut Hexamer, Nahe
Efter en herlig morgenmad på hotellet sætter bussen kurs mod området Nahe. Her skal vi opleve Hexamer vingården som er særlig kendt for sine Riesling vine som 60% af deres 18 hektarer er dækket med. Med en klar filosofi om at "gode vine vokser i marken - i kælderen optimerer og driller vi hvad druen har givet os" er der udsigt til en spændende oplevelse og ikke mindst gode vine.
Om eftermiddagen vil der være mulighed for at besøge Vinotektet i Rüdeshiem. En interessant og ikke mindst lærerig oplevelse hvor der er rig mulighed for at smage på vine i deres specielle tappe system med poletter. 

5. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører retur mod Danmark - naturligvis med stop for grænsehandel.

Opsamling

Afrejse Tidspunkt
Ans Rutebilstation (Søgade 9) 03:40
Herning Markedspladsen ved Møllegade 04:40
Hammerum ved Brugsen 04:50
Fregatten Jylland, S.A. Jensens Vej 4, Ebeltoft 04:50
Ikast – Buslommen på hovedgaden overfor Føtex 05:05
Silkeborg, Ansvej 98 05:30
Århus, Q8, Ormslevvej 61, Viby 06:05
Horsens, Q8 ved Lund (Vrødingvej 1) 06:45 06:45
Vejle, Afkørsel 60, Solkilde Alle 13, bag Bilka 07:05

Afgange og priser

Afrejse Rejsemål Hotel Ledige pladser Fra pris
19 / 10 Rhinen Vinrejse
Hotel Felsenkeller Fuldbooket, venteliste 4.895,- Send forespørgsel

Hotel

Hotel Felsenkeller

Hotel Felsenkeller

Vi bor meget tæt på Drosselgasse – som er Rüdesheims hyggelige gågade. Alle værelser har naturligvis eget bad/ wc, hårtørrer og tv. Elevator på ho...