Østrig - Tyrol

Oplev storslåede bjerglandskaber

Tyrols bjergverden hører til de mest elskede feriemål i Europa og tiltrækker hvert år turister fra hele verden.
Sneklædte bjerge, grønne dale, brusende vandfald og floder, hyggelige og romantiske byer – det er, hvad du finder i dejlige Tyrol.
Vi skal bo i den hyggelige by Westendorf. De høje bjerge ”Wilder Kaiser” og ”Kitzbüheler Horn” danner den mest betagende baggrund for denne del af skønne Tyrol.

PANTER REJSER ANBEFALER
✓ Rejsen er på 9 dage
✓ Du bor i Westendorf
✓ Stort udflugtsprogram
✓ Mellemovernatning på ud- og hjemrejse

Program dag for dag:
1. dag: Afrejse
2. dag: Gennem Tyskland mod Tyrol
3. dag: Hopfgarten
4. dag: ”Guldslottet” Schloss Herrenchiemsee
5. dag: St. Jakobskreuz på toppen af Buchensteinwand
6. dag: Straubing Käsealm
7. dag: Westendorf og Auffach Holzmuseum
8. dag: Afsked med Tyrol
9. dag: Hjemrejse

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. og 2. dag: Afrejse til Tyrol
Efter opsamling kører vi sydpå, over grænsen, forbi Hamburg til Midttyskland for overnatning og middag. Efter morgenmaden fortsætter vi gennem det smukke sydtyske landskab og ankommer ud på eftermiddagen til hotellet, hvor vi bor de næste seks nætter. Efter middagen er der en kort byvandring og hyggeligt samvær.

3. dag: Hopfgarten
Vi slapper af med morgenmaden, inden vi op ad formiddagen tager til bjergbanen som bringer os til Hohe Salve og Hexenwasser i 1.828 meters højde Herfra får du en formidabel udsigt over Tyrols fantastiske bjergverden. I klart vejr er der udsigt til mere end 70 bjergtinder og et betagende sceneri akkompagnerer din frokost.
”Tyroler aften” - Vi nyder den østrigske gæstfrihed til en traditionel tyroleraften med flotte dragter, sange og danseopvisninger om livet i Alperne. Livlig musik og fadøl giver en lystig stemning.

4. dag: ”Guldslottet” Schloss Herrenchiemsee
Den bayerske konge Ludwig II’s sommerresidens Neues Schloss Herrenchiemsee, kaldet ”Guldslottet”, er på dagens program. En betagende sejltur på Chiemsee bringer os til øen Herreninsel og herfra med hestevogn eller spadsere op til slottet. Slottet er et enestående syn, og det indre er et sandt overflødighedshorn af detaljer. Inspirationen er solkongens slot i Versailles.

5. dag: St. Jakobskreuz på toppen af Buchensteinwand
En rigtig panoramatur venter os i dag. Vi tager med svævebanen op til Buchensteinwand og fra St. Jakobskreuz i 1.456 meters højde er der en fantastisk udsigt over Tyrols fantastiske bjergverden. St. Jakobskreuz er formet som et kors, og der er udsigtsplatform i alle 4 verdenshjørner. Nyd frokosten sammen med den storslåede natur. Stilheden og klangfulde kobjælder får du også tid til! Med udsigt til Kizbühler Horn mod syd og Wilder Kaiser mod nord bliver der i
St. Johan mulighed for at shoppe eller måske en forfriskning i det lokale bryggeri.

6. dag: Straubing Käsealm (vejrafhængig)
I Tyrol findes de smukkeste dale, og hele sommeren er køerne oppe på almen som græsgangene i bjergene. Efter en afslappende formiddag i Westendorf bringer vi op i højderne til Straubing Käsealm. Her nyder du den flotte udsigt og en lokal frokost bestående af en ”jause” – en platte bestående af stedets specialiteter – man kan supplerede med øl og snaps for egen regning.

7. dag: Westendorf og Auffach Holzmuseum
Om torsdagen er der markedsdag i Westendorf, hvor man kan se og købe lokale specialiteter. Efter frokost kører vi til den nærved liggende by Auffach, hvor træskærer Hubert Salcher´s fødehjem ligger. Det er blevet indrettet til Tyrols ældste ”Træmuseum”. En stor udstilling med træskærerarbejde, maskiner og håndværktøj beretter om egnens gamle traditioner, håndværk og levevis.

8. dag: Afsked med Tyrol
Så må vi tage afsked med vores dejlige hotel, og sige farvel til vores værter for denne gang. Med passende pauser undervejs kommer vi til overnatningshotellet sidst på eftermiddagen.

9. dag: Hjemrejse
Vi kører det sidste stræk hjem til Danmark.

DIVERSE
Entrepakke kr. 800,-