Østrig, Zillertal

Vandretur med dansk lokalguide

Vandring, hiking, trekking - kært barn har mange navne. Helt sikkert er det, at bjergene i Østrig er skabt til dette formål. Og det der ikke er skabt fra naturens side, har østrigerne hjulpet lidt til med. Det vil sige lift og gondoler tager dig op i terrænet. Afmærkede stier og ruter fører dig derud, hvor pusten tages fra dig og den smukke, smukke natur og udsigt får dig til at glemme alt om hverdag, arbejde og pligter.

Vandreturen ledes af Rasmus Hauskov, født og opvokset i Vestjylland.
”Jeg tog på min første længere rejse som 19-årig, sammen med en god kammerat, hvilket var et kæmpe eventyr! Siden da har min lyst til at rejse og opleve nye steder været en stor drivkraft i mit liv. De sidste år har jeg holdt mest til i Zillertal, Østrig. Om vinteren som skilærer og om sommeren som vandre-, cykel- og raftingguide. Jeg har altid holdt meget af både naturen og af at dyrke sport. Så det allerbedste for mig er, når de to ting kan forenes. I Zillertal har jeg fundet et område, som er skabt til udendørsaktiviteter! Der er utallige muligheder for store naturoplevelser samtidig med, at man får sved på panden, og sommetider også et adrenalin-kick, og alt dette håber jeg, at få lov til at dele med jer!”

PANTER REJSER ANBEFALER
• Vandretur med dansk vandreguide
• Skøn natur – Krimmler vandfaldene
• Innsbruck og Swarovski

Status:
Ring til os

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Udrejse
Udrejse – opsamling i Midtjylland, herefter kørsel med passende pauser undervejs til vores overnatningshotel i Tyskland. Middag på hotellet.

2. dag: Ankomst Zillertal
Efter morgenmaden starter vi dagens etape ned mod Zillertal, som danner ramme for de næste 5 nætter i Østrig. Efter indkvartering nyder vi middagen, og der vil være mulighed for at gå en tur i området omkring hotellet og nyde udsigten.

3. dag: Hintertuxer Gletsjeren med vandring
Efter et godt morgenmåltid skal vi på turens første vandring – vi kører til Hintertux, og tager kabineliften til Sommerbergalm, som er en del af sommerskiområdet Hintertux. Herfra vandrer vi over Tuxer Joch Haus med en facinerende udsigt til gletsjeren, hvor vi vil kunne se folk stå på ski. Videre går det gennem Weitental med god mulighed for at se murmeldyr. Her kommer vi også forbi et stort vandfald, før vi er tilbage ved bussen. Turen varer ca. 4 timer.

4. dag: Byrundtur i Innsbruck og Swarovski
Vi skal besøge Tyrols hovedstad, Innsbruck. Vi kører op til Bergisel, hvor vi får lejlighed til at se verdens største maleri, “Rundgemälde”, og desuden kan nyde den fantastiske udsigt over Innsbruck. Herefter kører vi ned til Innsbruck, hvor vi på en spadseretur kommer forbi det pragtfulde kaiserslot, Hofburg, inden vi går gennem den gamle bydel og bl.a. skal se ”det gyldne tag”. Vi fortsætter til den berømte gade Maria Theresien Strasse, hvor der bliver tid til at nyde byens maleriske arkitektur og de mange forretninger. Vi forlader Innsbruck og kører mod Wattens, hvor vi besøger Swarovski, der betragtes som Østrigs svar på danske Georg Jensen. Der vil blive mulighed for indkøb af det berømte Swarovskikrystal.

5. dag: Schlegeis Stausee med vandring
Med bussen går det op til den imponerende 131 meter høje og 725 meter lange dæmning i 1800 meters højde, hvor vejen i sig selv er en stor oplevelse. Fra dette kæmpemæssige vandreservoir med dens strømgeneratorer, vandrer vi op over Pfitscher Joch passet og krydser grænsen til Sydtirol (Italien). Her står stadig det gamle tolderhus og overgangen har en del historie fra krigen. Her på den italienske side ligger Pfitscher Joch Haus, hvor vi kan forfriske os, inden det går tilbage mod bussen. Turen varer 4-5 timer.

6. dag: Krimmler vandfaldene
Endnu en flot naturoplevelse venter dig i Salzburgerland: Østrigs højeste vandfald (380 m) i den fantastiske naturpark, Hohe Tauern. Der bliver mulighed for en dejlig gåtur hen til vandfaldet. Efter middagen er der mulighed for at drage ned i dalen, hvor vi skal opleve en Tirolerabend. Her kan du nyde skøn østrigsk folkemusik, mens du nyder stemningen og måske en øl. (Ekskl.)

7. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden tager vi afsked med vores hotel og Østrig. Vi sætter kursen mod Tyskland og vores overnatningshotel. Her ankommer vi til spisetid, og efter indkvartering er der middag.

8. dag: Hjemkomst
Efter morgenmaden kører vi det sidste stykke mod vores hjembyer.

DIVERSE
Generelt om vandreturene:
Alle turene er lette vandringer ad grusveje eller stier, men kræver at man kan gå i 4-5 timer dagligt og klare små stigninger og trappetrin. Gode vandrestøvler og funktionelt tøj er en forudsætning, ligesom vandrestave også er at anbefale. Turene ligger på 8-12 km og indebærer mellem 300-500 højdemeter.

Enkeltværelsestillæg på kr. 1.700,-

Opsamling

Sjælland  Afrejse  
København, Ingerslevsgade v/DGI *  
Roskilde Station *  
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet *  
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) *  
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 *  
     
Jylland    
Frederikshavn, Busterminal *  
Ålborg, samkørselspl. v/ afk. 26 - Th Sauersv.* * *  
Haverslevkrydset v/ McDonalds *  
Randers, v/ Randershallen
Herning, Møllegade, Banegården
*
05.00
 
Silkeborg, Circle K, Østergadekrydset 05.30  
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 06.15  
Vejle, Borgvold 06.30  
Fredericia Banegård, Jernbanegade** 07.00  
Kolding, Nordkajen, Jens Holms Vej overfor Godset** 07.30  
     
Padborg, Lejrvejen v/ OK 08.15  
Otto Duborg, Harrislee*** 08.45  
     

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

*** Gratis langtidsparking hos Otto Duborg i Harrislee. P-tilladelse fås hos Panter Rejser

EmediateAd